iPhone 3G kan soms niet meer tetheren na update naar iOS 4.2

De iPhone 3G kan in sommige gevallen niet meer tetheren – zijn internetverbinding delen met een computer – na de update naar iOS 4.2, die afgelopen week door Apple in omloop is gebracht.

iPhone tethering update

De jongste update had speciaal goed nieuws moeten betekenen voor 3G-bezitters, maar de bug in het tetheren bewijst dat er nog wel wat te verbeteren valt. Wat is het geval: wie is overgestapt naar een andere provider die geen deal had met Apple, keurig na afloop van het tweejarige abonnement, zal na de update naar 4.2 tot de ontdekking komen dat de tether-mogelijkheid domweg is verdwenen. En deze bug treft vooral Europese gebruikers.

Dat kan behoorlijk vervelend zijn, als je op die mogelijkheid rekent onderweg. En aardig wat gebruikers betalen hun provider extra geld voor de tether-functie. Er wordt vermoed dat de bug is ontstaan omdat het nieuwe besturingssysteem de settings van de oude telco niet goed overbrengt na een overstap naar een nieuwe. Wie nog altijd bij een telco zit die een contract had met Apple, in Nederland dus T-Mobile, zou nergens last van moeten hebben. Maar wie overstapt is dus de klos, althans wat deze feature betreft.

Het probleem schijnt zich niet voor te doen bij de iPhone 3Gs en de iPhone 4.

Apple heeft de bug nog niet bevestigd, en de enige manier om de tethering-feature weer terug te krijgen is downgraden van de telefoon naar het oudere besturingssysteem iOS 4.1. Maar wie daar niet zo’n ster in is, zal moeten wachten tot er een officiële fix komt voor het probleem.

Bron: gorumors

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters