'iPhone 4S-antenne schendt Samsung-patent uit 2007'

Een Deense professor claimt dat Apple met de antenne van de iPhone 4S een patent schendt dat hijzelf heeft geregistreerd, en in 2007 heeft verkocht aan Samsung. Het gaat om het automatisch omschakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

Apple meldde dit als een van de grote noviteiten in de nieuwe iPhone. De antenne is verbeterd, wat geen wonder is, want die van de iPhone 4 bleek nogal gevoelig voor aanrakingen met de hand van de eigenaar, wat leidde tot antennagate. In de nieuwe antenne in de 4S is echter ook techniek opgenomen waarmee het toestel automatisch kan schakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken. En laat het patent voor die technologie nu uitgerekend in handen zijn van Samsung, waartegen Apple al maandenlang fel strijdt in rechtbanken wereldwijd vanwege het schenden van Apple-patenten.

De Deense professor Gert Frølund Pedersen van de universiteit van Aalborg heeft zo’n antenne al in 2007 uitgevonden en gepatenteerd. De technologie wordt volgens hem ook toegepast in vaste DECT-telefoons. Het patent is gekocht door Samsung. Die kan plaaggeest Apple nu schijnbaar aardig het leven zuur maken met dit patent, dat overigens nog niet van stal is gehaald bij de rechtszaken die Samsung reeds in Frankrijk en Italie aanspande om een verkoopverbod van de 4S af te dwingen.

Bron: GSM Arena

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters