'iPhone 4S-antenne schendt Samsung-patent uit 2007'

Een Deense professor claimt dat Apple met de antenne van de iPhone 4S een patent schendt dat hijzelf heeft geregistreerd, en in 2007 heeft verkocht aan Samsung. Het gaat om het automatisch omschakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

Apple meldde dit als een van de grote noviteiten in de nieuwe iPhone. De antenne is verbeterd, wat geen wonder is, want die van de iPhone 4 bleek nogal gevoelig voor aanrakingen met de hand van de eigenaar, wat leidde tot antennagate. In de nieuwe antenne in de 4S is echter ook techniek opgenomen waarmee het toestel automatisch kan schakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken. En laat het patent voor die technologie nu uitgerekend in handen zijn van Samsung, waartegen Apple al maandenlang fel strijdt in rechtbanken wereldwijd vanwege het schenden van Apple-patenten.

De Deense professor Gert Frølund Pedersen van de universiteit van Aalborg heeft zo’n antenne al in 2007 uitgevonden en gepatenteerd. De technologie wordt volgens hem ook toegepast in vaste DECT-telefoons. Het patent is gekocht door Samsung. Die kan plaaggeest Apple nu schijnbaar aardig het leven zuur maken met dit patent, dat overigens nog niet van stal is gehaald bij de rechtszaken die Samsung reeds in Frankrijk en Italie aanspande om een verkoopverbod van de 4S af te dwingen.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters