'iPhone 4S-antenne schendt Samsung-patent uit 2007'

Een Deense professor claimt dat Apple met de antenne van de iPhone 4S een patent schendt dat hijzelf heeft geregistreerd, en in 2007 heeft verkocht aan Samsung. Het gaat om het automatisch omschakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

Apple meldde dit als een van de grote noviteiten in de nieuwe iPhone. De antenne is verbeterd, wat geen wonder is, want die van de iPhone 4 bleek nogal gevoelig voor aanrakingen met de hand van de eigenaar, wat leidde tot antennagate. In de nieuwe antenne in de 4S is echter ook techniek opgenomen waarmee het toestel automatisch kan schakelen tussen GSM- en CDMA-netwerken. En laat het patent voor die technologie nu uitgerekend in handen zijn van Samsung, waartegen Apple al maandenlang fel strijdt in rechtbanken wereldwijd vanwege het schenden van Apple-patenten.

De Deense professor Gert Frølund Pedersen van de universiteit van Aalborg heeft zo’n antenne al in 2007 uitgevonden en gepatenteerd. De technologie wordt volgens hem ook toegepast in vaste DECT-telefoons. Het patent is gekocht door Samsung. Die kan plaaggeest Apple nu schijnbaar aardig het leven zuur maken met dit patent, dat overigens nog niet van stal is gehaald bij de rechtszaken die Samsung reeds in Frankrijk en Italie aanspande om een verkoopverbod van de 4S af te dwingen.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dave73nl -

  Blijft het zo dat je product van de markt gehaald kan worden 😉 En of de schul dan ligt bij de maker van de chips of whatever is niet belangrijk het patent is geschonden dus hup Apple 4s van de markt… Pfff hoop dat Apple er baat bij heeft gehad deze patentoorlog te starten want de gewone niet kant kiezende klant heeft nu ineens wel sympathie gekregen voor Samsung die nu zeggen ja maar jij bent begonnen…

 2. robert -

  Een bedrijf kan onmogelijk alles zelf verzonnen hebben.
  Ook nu blijkt dat het een chaos is in de patentenland.
  Wat ik niet snap is dat deze techniek toch samen met de hardware gekocht wordt. Dus zou de patent al in de prijs verwerkt moeten zijn.

  1. bartvuijk -

   Dat hoort zo te zijn, maar als Apple niks aan Samsung heeft betaald of een patentje geruild hier en daar, staat de kwestie open voor rechtszaken.

   Ik vind het alleen vreemd dat Samsung dit zelf nog niet heeft bedacht.

 3. sadik -

  Hahaha inderdaad dat is heel erg hard want ook ik vindt dat aople maar eens goed aangepakt moet worden want bij apple denken ze dat ze god zijn en dat ze alles kunnen en mogen flikken.

 4. Angelo -

  Ben toch erg benieuwd wat er de komende tijd gaat gebeuren rond deze patenten kwestie..!! Het zal ook gaan blijken hoeveel invloed/inspraak Jobs nu echt had.

Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters