´iPhone 5 helemaal niet vertraagd´

Blogsite i4U gelooft niets van een vertraging van de iPhone 5 tot 2012, waar steeds meer telecomsites blindelings van uitgaan. Dit gerucht is echter geheel gebaseerd op een artikel in Digitimes, dat heeft gemeld dat de toeleveringsbedrijven van Apple nog geen nieuwe onderdelen aan het maken zijn.

iPhone 5 mockup

En daarmee vertelt i4U een totaal ander verhaal dan de rest van het telecomwereldje. De bloggers van i4U zetten een aantal feiten en omstandigheden op een rij en komen tot de conclusie dat de opvolger van de iPhone 4 wellicht een beetje later komt, waarschijnlijk vanwege de aardbeving en tsunami in Japan, maar niet veel later dan gebruikelijk: ergens in de zomer, zoals sinds 2007 inmiddels de gewoonte is van Apple.

Die gewoonte van Apple, daar gelooft i4U sterk in. Over twee maanden ligt er gewoon weer een nieuwe iPhone in de winkel, gokken zij. Dat de makers van componenten van de nieuwe iPhone nog niet bezig zijn met nieuwsoortige onderdelen, wijst er volgens i4U waarschijnlijk slechts op, dat de iPhone 5 grotendeels dezelfde componenten zal bevatten als de iPhone 5. De iPhone 4 verkoopt nog steeds heel goed, er zou dus geen dwingende reden zijn om het ontwerp ineens totaal te veranderen.

Aan de andere kant haalt i4U deze redenering weer een beetje onderuit, door te stellen dat zij het zich ook weer niet kunnen voorstellen dat Apple in de huidige iPhone 4 een NFC-lezer stopt en de vernieuwing daarbij laat.

Maar het is volgens i4U nog ongeloofwaardiger dat Apple ineens van zijn jaarlijkse vernieuwingsschema afstapt. Stel dat de iPhone 5 in januari 2012 wordt gepresenteerd. Moet er dan amper een half jaar later weer een nieuwe iPhone op de markt komen? Of een hele generatie worden overgeslagen?

Dat vindt i4U allemaal erg onwaarschijnlijk. En zonder er harde of zelfs maar zachte bewijzen voor te hebben, concludeert de site dat over twee maanden de iPhone 5 wordt gepresenteerd, met – zoals gebruikelijk bij verhalen over toekomstige Apple-producten – een flinke slag om de arm.

Bron: i4U

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters