´iPhone 5 helemaal niet vertraagd´

Blogsite i4U gelooft niets van een vertraging van de iPhone 5 tot 2012, waar steeds meer telecomsites blindelings van uitgaan. Dit gerucht is echter geheel gebaseerd op een artikel in Digitimes, dat heeft gemeld dat de toeleveringsbedrijven van Apple nog geen nieuwe onderdelen aan het maken zijn.

iPhone 5 mockup

En daarmee vertelt i4U een totaal ander verhaal dan de rest van het telecomwereldje. De bloggers van i4U zetten een aantal feiten en omstandigheden op een rij en komen tot de conclusie dat de opvolger van de iPhone 4 wellicht een beetje later komt, waarschijnlijk vanwege de aardbeving en tsunami in Japan, maar niet veel later dan gebruikelijk: ergens in de zomer, zoals sinds 2007 inmiddels de gewoonte is van Apple.

Die gewoonte van Apple, daar gelooft i4U sterk in. Over twee maanden ligt er gewoon weer een nieuwe iPhone in de winkel, gokken zij. Dat de makers van componenten van de nieuwe iPhone nog niet bezig zijn met nieuwsoortige onderdelen, wijst er volgens i4U waarschijnlijk slechts op, dat de iPhone 5 grotendeels dezelfde componenten zal bevatten als de iPhone 5. De iPhone 4 verkoopt nog steeds heel goed, er zou dus geen dwingende reden zijn om het ontwerp ineens totaal te veranderen.

Aan de andere kant haalt i4U deze redenering weer een beetje onderuit, door te stellen dat zij het zich ook weer niet kunnen voorstellen dat Apple in de huidige iPhone 4 een NFC-lezer stopt en de vernieuwing daarbij laat.

Maar het is volgens i4U nog ongeloofwaardiger dat Apple ineens van zijn jaarlijkse vernieuwingsschema afstapt. Stel dat de iPhone 5 in januari 2012 wordt gepresenteerd. Moet er dan amper een half jaar later weer een nieuwe iPhone op de markt komen? Of een hele generatie worden overgeslagen?

Dat vindt i4U allemaal erg onwaarschijnlijk. En zonder er harde of zelfs maar zachte bewijzen voor te hebben, concludeert de site dat over twee maanden de iPhone 5 wordt gepresenteerd, met – zoals gebruikelijk bij verhalen over toekomstige Apple-producten – een flinke slag om de arm.

Bron: i4U

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters