'iPhone 5 komt in september en iPad mini zal snel volgen'

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Apple komt analist Ming-Chi Kuo, van KGI Securities, met het bericht dat hij de nieuwe iPhone 5 in september op de markt verwacht. De iPad mini zal daarna snel volgen.

Apple iPhone 5 front

Nadat Apple haar kwartaalcijfers bekend maakt volgen vaak een grote stroom van geruchten. Zo komt marktanalist Ming-Chi Kuo van KGI Securities met het nieuws dat de iPhone 5 in september op de markt komt. De analist zegt wel dat het moeilijk is te voorspellen of de nieuwe iPhone meer aan het begin of aan het eind van de maand uit komt. Apple zou moeite hebben met de levering van in-cell touch panelen en de nieuwe behuizing wat mogelijk zou betekenen dat ze eerst een grotere voorraad willen opbouwen voordat het toestel naar de markt gaat. Ook verwacht Ming-Chi Kuo dat de productie van de oudere iPhones hierdoor minder snel zal afnemen als bij de vorige generaties. Omdat consumenten in afwachting van de nieuwe iPhone wachten met hun aanschaf voorspelt hij naar zijn klanten dat Apple in het derde kwartaal (het financiële tweede kwartaal) maar iets meer telefoons verkoopt als het afgelopen kwartaal. Op basis van eerdere geruchten gaat de iPhone 5 over LTE en NFC beschikken. Daarnaast krijgt de iPhone een nieuwe behuizing met minimaal een 4″ touchscreen.

Ook durft dezelfde analist voorspellingen te doen voor de iPad mini. Zo zal de componentenstroom in augustus op gang komen wat betekent dat de lancering later in sepetember volgt. Waarschijnlijk vlak na de aankondiging van de iPhone 5. Hij verwacht een verkoop 1.8 miljoen iPad mini’s voor de volgende kwartaalcijfers. Volgens eerdere geruchten is de iPad mini even dun als de iPod Touch en krijgt deze een 7,85″ scherm met een prijs tussen de 200 en 250 dollar.

Een ander gerucht waar Ming-Chi Kuo mee komt is dat de huidige nieuwe iPad stilletjes wordt vervangen door een licht verbeterde versie die goedkoper in de productie is en minder warmte produceert. Over deze geruchten schreven we eerder ook al een artikel. Echter zal Apple dit niet presenteren als een nieuwe iPad en zal de overgang onzichtbaar zijn voor de consument.

Door de nieuwe producten verwacht de marktanalist een gigantische verkoop van iOS apparaten in het vierde kwartaal van 2012. Hij verwacht een verkoop van 55 miljoen iPhones en bijna 24 iPads in dat kwartaal.

iPad mini mockup

 

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters