'iPhone 5 komt op 5 september in VS, een maand later in Europa'

Een Italiaanse telecomsite meldt dat de iPhone 5 op 5 september in Amerika wordt geïntroduceerd, en op 5 oktober in Europa.

mockup iPhone 5

iPhoneItalia meldt dit op gezag van een hoge functionaris bij telco Swisscom. Die heeft aan de Italiaanse bloggers de data onthuld. De site had het al eerder bij het rechte eind, dus dit gerucht kan wellicht ook kloppen.

De tekst op de website van iPhoneItalia luidt, tamelijk slecht vertaald met Google Translate, als volgt:

Swisscom iPhone tot oktober 5?

Van een zeer betrouwbare bron hebben we geleerd over de zakelijke strategieën van Swisscom verhouding tot de release van iPhone nieuws heeft geleid tot een 5 en in het bijzonder onze belangstelling: de Zwitserse provider van de iPhone tot 5 oktober te hebben.

Volgens een senior executive van Swisscom, voor de hand liggende redenen die we niet kunnen noemen, de Zwitserse provider die eerder heeft verkocht van de iPhone 3G en iPhone 3G, de iPhone verkopen beginnen vanaf oktober 5.

Dezelfde bron vertelt ons dat de iPhone zal worden gelanceerd in 05 september, alleen worden gelanceerd in alle staten pas in oktober. De manager zegt dat 100% zeker van het bovenstaande, omdat Apple zou al contact hebben opgenomen met de belangrijkste mobiele operatoren om af te spreken hoe de iPhone vijf te verdelen.

Die stem, die stem is alsof de bron is zo belangrijk altijd missen de officiële, aan de ene kant bevestigt een ding nu duidelijk, namelijk dat de iPhone zal worden gelanceerd in 05 september, de ander doet twijfels rijzen over de werkelijke beschikbaarheid, die niet meer worden gepland voor eind september, maar direct voor de maand oktober.

Het is logisch dat Apple telco’s op de hoogte stelt van de releasedatum van de nieuwe iPhone. Die, volgens de laatste geruchten, in ieder geval een vernieuwde A5 processor zal krijgen, en wellicht wat meer geheugen, meer megapixels voor de camera en een scherm dat van rand tot rand loopt en ook nog een betere batterij. Maar zoals alle iPhone-geruchten: alles is pas zeker als Steve Jobs het apparaat echt heeft laten zien.

Bron: iPhone Italia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters