'iPhone 5 krijgt groter scherm'

De iPhone 5 krijgt een groter scherm, leiden Amerikaanse gadgetblogs af uit een foto die is verschenen van wat waarschijnlijk de voorkant (touchscreen) van het nieuwe toestel wordt.

iPhone 5 voorkant

Zoals altijd met Apple-geruchten, moet ook deze met een grote korrel zout worden genomen. Zeker weten doe je het pas wanneer de nieuwe telefoon waarschijnlijk ergens in de zomer is gepresenteerd door Apple. Maar het plaatje, dat verscheen op een Chinese website van een bedrijf dat in Apple-componenten handelt, ziet er echt genoeg uit.

Er is een aantal belangrijke verschillen te zien ten opzichte van de huidige iPhones. Om te beginnen ziet het er naar uit dat de nieuwe iPhone een 4 inch scherm krijgt, waar de huidige het met dik een halve inch minder moet stellen. Ook zijn de zijkanten ineens erg dun, wat betekent dat het scherm straks van rand tot rand loopt. Daarmee zou Apple belangrijke ruimtewinst boeken voor het scherm, zodat het formaat van het toestel niet hoeft te groeien om er een groter scherm in te passen.

Er zit ook een gat in de onderkant. Dat leidt tot de conclusie dat de nieuwe iPhone nog steeds een fysieke home-button heeft, hoewel de afgelopen maanden is gespeculeerd dat de nieuwe versie van iOS, 4.3 of 5.0, zo’n fysieke knop overbodig zou maken. Maar kennelijk zit ‘ie er toch nog in.

Het is overigens ook mogelijk dat het hier gaat om een onderdeel voor een van de vele iPhone-klonen die in China worden gefabriceerd. Maar in dat geval is deze voorkant wel een beetje te groot en afwijkend van de huidige iPhone.

Bron: Pocket Now

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters