“iPhone 5 wordt dunner en lichter dan zijn voorganger”

Volgens de gerenommeerde krant The Wall Street Journal zal de nieuwe iPhone 5 een dunner model zijn en lichter dan zijn voorganger. Het apparaat lijkt gereed te zijn om in september op de markt te komen.

Volgens de krant kunnen we nog zeker dit jaar een nieuwe iPhone verwachten. Daar waar als duidelijk werd dat de productie van het nieuwe apparaat al begonnen is, lijken fabrikanten alsnog veel moeite hebben met de productie van de iPhone 5. Zo zou de nieuwe iPhone dunner en lichter zijn waardoor het nog moeilijker is geworden om alle elektronica in het apparaat weg te werken.

Volgens de krant zal de nieuwe iPhone een 8-megapixelcamera krijgen en de nieuwe A5-dualcore processor. Daarnaast zal Qualcomm de chipset leveren voor de data-communicatie en gsm-communicatie. De chip zou zowel met cdma-netwerken als met gms-netwerken overweg kunnen waardoor er geen twee versies meer van het toestel nodig zijn.

De krant heeft daarnaast van een andere bron gehoord dat Apple eigenlijk al deze zomer de iPhone wilde verkopen, net als voorgaande jaren. Maar de productie van de iPhone 5, of iPhone 4S, lijkt lastiger te zijn dan gedacht doordat er minder ruimte is voor alle onderdelen. Daarnaast zou de productie zo gecompliceerd zijn dat massaproductie een stuk lastiger wordt, aangezien veel toestellen niet door de kwaliteitscheck lijken te komen omdat het scherm niet goed functioneert in de kleine ruimtes die het toestel intern heeft.

Apple lijkt wel zijn richtgetal van 25 miljoen verkochte iPhones voor 2011 te gaan halen door de introductie van het nieuwe model. Desondanks lijken er maar enkele miljoenen iPhone 5’s geproduceerd te kunnen worden dit jaar door de beperkte capaciteit en complexiteit.

Apple iPhone mock-up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jasper -

  Maar doordat de iPhone 5 dunner wordt, blijkt het problemen te hebben met het verwerken van de A5 chip. Die blijkt heel erg warm te worden, vandaar dat de release datum wordt uitgesteld:S naar een onbekende datum, aldus de volgende bron:

 2. apple -

  natuurlijk zijn dit geen verkoop praatjes, je helpt je bedrijf echt vooruit als er met opzet een antenne probleem in een nieuwe iphone verwerkt?!?!

 3. kristof -

  Idd. waarom zou apple een productie starten die ze nauwelijks kunnen uitvoeren LOL

  allemaal praatjes om ze nog wat duurder te maken 😉

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters