“iPhone 5 wordt dunner en lichter dan zijn voorganger”

Volgens de gerenommeerde krant The Wall Street Journal zal de nieuwe iPhone 5 een dunner model zijn en lichter dan zijn voorganger. Het apparaat lijkt gereed te zijn om in september op de markt te komen.

Volgens de krant kunnen we nog zeker dit jaar een nieuwe iPhone verwachten. Daar waar als duidelijk werd dat de productie van het nieuwe apparaat al begonnen is, lijken fabrikanten alsnog veel moeite hebben met de productie van de iPhone 5. Zo zou de nieuwe iPhone dunner en lichter zijn waardoor het nog moeilijker is geworden om alle elektronica in het apparaat weg te werken.

Volgens de krant zal de nieuwe iPhone een 8-megapixelcamera krijgen en de nieuwe A5-dualcore processor. Daarnaast zal Qualcomm de chipset leveren voor de data-communicatie en gsm-communicatie. De chip zou zowel met cdma-netwerken als met gms-netwerken overweg kunnen waardoor er geen twee versies meer van het toestel nodig zijn.

De krant heeft daarnaast van een andere bron gehoord dat Apple eigenlijk al deze zomer de iPhone wilde verkopen, net als voorgaande jaren. Maar de productie van de iPhone 5, of iPhone 4S, lijkt lastiger te zijn dan gedacht doordat er minder ruimte is voor alle onderdelen. Daarnaast zou de productie zo gecompliceerd zijn dat massaproductie een stuk lastiger wordt, aangezien veel toestellen niet door de kwaliteitscheck lijken te komen omdat het scherm niet goed functioneert in de kleine ruimtes die het toestel intern heeft.

Apple lijkt wel zijn richtgetal van 25 miljoen verkochte iPhones voor 2011 te gaan halen door de introductie van het nieuwe model. Desondanks lijken er maar enkele miljoenen iPhone 5’s geproduceerd te kunnen worden dit jaar door de beperkte capaciteit en complexiteit.

Apple iPhone mock-up

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters