“iPhone 5 wordt dunner en lichter dan zijn voorganger”

Volgens de gerenommeerde krant The Wall Street Journal zal de nieuwe iPhone 5 een dunner model zijn en lichter dan zijn voorganger. Het apparaat lijkt gereed te zijn om in september op de markt te komen.

Volgens de krant kunnen we nog zeker dit jaar een nieuwe iPhone verwachten. Daar waar als duidelijk werd dat de productie van het nieuwe apparaat al begonnen is, lijken fabrikanten alsnog veel moeite hebben met de productie van de iPhone 5. Zo zou de nieuwe iPhone dunner en lichter zijn waardoor het nog moeilijker is geworden om alle elektronica in het apparaat weg te werken.

Volgens de krant zal de nieuwe iPhone een 8-megapixelcamera krijgen en de nieuwe A5-dualcore processor. Daarnaast zal Qualcomm de chipset leveren voor de data-communicatie en gsm-communicatie. De chip zou zowel met cdma-netwerken als met gms-netwerken overweg kunnen waardoor er geen twee versies meer van het toestel nodig zijn.

De krant heeft daarnaast van een andere bron gehoord dat Apple eigenlijk al deze zomer de iPhone wilde verkopen, net als voorgaande jaren. Maar de productie van de iPhone 5, of iPhone 4S, lijkt lastiger te zijn dan gedacht doordat er minder ruimte is voor alle onderdelen. Daarnaast zou de productie zo gecompliceerd zijn dat massaproductie een stuk lastiger wordt, aangezien veel toestellen niet door de kwaliteitscheck lijken te komen omdat het scherm niet goed functioneert in de kleine ruimtes die het toestel intern heeft.

Apple lijkt wel zijn richtgetal van 25 miljoen verkochte iPhones voor 2011 te gaan halen door de introductie van het nieuwe model. Desondanks lijken er maar enkele miljoenen iPhone 5’s geproduceerd te kunnen worden dit jaar door de beperkte capaciteit en complexiteit.

Apple iPhone mock-up

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jasper -

  Maar doordat de iPhone 5 dunner wordt, blijkt het problemen te hebben met het verwerken van de A5 chip. Die blijkt heel erg warm te worden, vandaar dat de release datum wordt uitgesteld:S naar een onbekende datum, aldus de volgende bron:

 2. apple -

  natuurlijk zijn dit geen verkoop praatjes, je helpt je bedrijf echt vooruit als er met opzet een antenne probleem in een nieuwe iphone verwerkt?!?!

 3. kristof -

  Idd. waarom zou apple een productie starten die ze nauwelijks kunnen uitvoeren LOL

  allemaal praatjes om ze nog wat duurder te maken 😉

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters