“iPhone 5 wordt dunner en lichter dan zijn voorganger”

Volgens de gerenommeerde krant The Wall Street Journal zal de nieuwe iPhone 5 een dunner model zijn en lichter dan zijn voorganger. Het apparaat lijkt gereed te zijn om in september op de markt te komen.

Volgens de krant kunnen we nog zeker dit jaar een nieuwe iPhone verwachten. Daar waar als duidelijk werd dat de productie van het nieuwe apparaat al begonnen is, lijken fabrikanten alsnog veel moeite hebben met de productie van de iPhone 5. Zo zou de nieuwe iPhone dunner en lichter zijn waardoor het nog moeilijker is geworden om alle elektronica in het apparaat weg te werken.

Volgens de krant zal de nieuwe iPhone een 8-megapixelcamera krijgen en de nieuwe A5-dualcore processor. Daarnaast zal Qualcomm de chipset leveren voor de data-communicatie en gsm-communicatie. De chip zou zowel met cdma-netwerken als met gms-netwerken overweg kunnen waardoor er geen twee versies meer van het toestel nodig zijn.

De krant heeft daarnaast van een andere bron gehoord dat Apple eigenlijk al deze zomer de iPhone wilde verkopen, net als voorgaande jaren. Maar de productie van de iPhone 5, of iPhone 4S, lijkt lastiger te zijn dan gedacht doordat er minder ruimte is voor alle onderdelen. Daarnaast zou de productie zo gecompliceerd zijn dat massaproductie een stuk lastiger wordt, aangezien veel toestellen niet door de kwaliteitscheck lijken te komen omdat het scherm niet goed functioneert in de kleine ruimtes die het toestel intern heeft.

Apple lijkt wel zijn richtgetal van 25 miljoen verkochte iPhones voor 2011 te gaan halen door de introductie van het nieuwe model. Desondanks lijken er maar enkele miljoenen iPhone 5’s geproduceerd te kunnen worden dit jaar door de beperkte capaciteit en complexiteit.

Apple iPhone mock-up

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters