'iPhone 5C verkoopt zeer slecht'

De iPhone 5C, het nog altijd erg dure ‘budgetmodel’ van Apple, verkoopt zo slecht dat Apple de productie heeft gehalveerd. Dat meldt de Chinese site CTEchCN. De iPhone wordt in China gemaakt.

Veel klanten zouden het goedkopere model van de iPhone toch nog te duur vinden. Terwijl bestaande Apple-klanten een duurdere 5S bestellen.

Volgens CTechCN had Apple aanvankelijk 300.000 5C’s per dag besteld bij de Chinese fabrieken waar de iPhones worden gemaakt. Maar het gerucht wil dat dit is gehalveerd tot 150.000 5C’s per dag. Als dit juist is, lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat Apple met de iPhone 5C een flinke bok heeft geschoten.

Ook de reviewer van All About Phones snapt het product niet goed. De iPhone 5C is een voortzetting van de iPhone 5 in een goedkoper plastic jasje, maar de prijs is voor zo’n product veel te hoog, is zijn conclusie.

Apple wil zoals gebruikelijk het verhaal ontkennen noch bevestigen. Maar CTechCN heeft een goede reputatie als het om dit soort nieuws gaat. Apple biedt bovendien weinig inzicht in verkoopcijfers. De verschillende soorten iPhones worden daarop bijvoorbeeld niet van elkaar onderscheiden.

Apple iPhone 5c black 

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Er schijnen er nu 150.000 exemplaren per dag te worden gemaakt in plaats van de eerst 300.000 per dag. Als je die 150.000 per dag dan zeer slecht wilt noemen……..

  2. Bas_vhn -

    Maar tegelijkertijd kwam kort na de release naar buiten dat de nieuwe iPhones alle records hadden gebroken. Dat ging dus waarschijnlijk voornamelijk over de iPhone 5s. Het is aan de ene kant onbegrijpelijk dat Apple de iPhone 5 als een lelijke plastic telefoon met lelijke kleurtjes verkoopt voor een belachelijk hoge prijs en onder een ander naampje. Maar aan de andere kant dwingen ze hiermee mensen dus blijkbaar wel naar de duurste iPhone, namelijk de iPhone 5s waar de meeste marge op zit.

  3. Mauricio Metiary -

    Lijkt me heel voorspelbaar. Toch best wel apart, een bedrijf als Apple had toch ook wel kunnen weten dat de adviesprijs veel te hoog ligt en dat dit de mogelijke gevolgen zijn?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters