‘iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben beste LCD-schermen’

Sinds vrijdag zijn de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te koop. Langzaamaan worden de eerste reviews gepubliceerd. Zo zijn ook de displays van de twee Apple-telefoons getest. Nog nooit zouden LCD-displays in smartphones zo goed zijn geweest.

De iPhone 6 Plus heeft het beste LCD-scherm van dit moment

Dit stelt DisplayMate, dat vorige week ook al lyrisch was over het super amoledscherm van de Samsung Galaxy Note 4. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen niet aan die display tippen. Toch is de website lovend over de schermen in de twee Apple-smartphones.

“De iPhone 6 Plus heeft het beste LCD-smartphonescherm dat we ooit hebben getest”, schrijft de site. “Het levert telkens topprestaties. De iPhone 6 Plus is pas het tweede scherm dat van ons de kleur ‘groen’ (zeer goede tot uitstekende prestaties) krijgt. De iPhone 6 Plus heeft de lat voor LCD-schermen weer wat hoger gelegd.”

Volgens DisplayMate presteert het scherm van de iPhone 6 bijna net zo goed als die van de iPhone 6 Plus. “Maar het scherm heeft een scherpte van maar 1 megapixel. Dat is duidelijk lager dan de displayscherpte van 2,1 tot 3,7 megapixels die je in andere topsmartphones ziet”, meent de website. “Toch is het nog steeds een heel goed scherm. De meeste kopers zullen er zeer over te spreken zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. sathumax -

  Dit heet nou, reclame maken. Hetzelfde nieuws op de TV, hoe controleer je dat dit klopt? Of Wikipedia, wie zegt dat het juist is wat er staat? Zelfde voor deze reclame? Puur voor mensen die de kleine lettertjes niet lezen.

  1. Danijel -

   Niet. Maar dit is een onafhankelijke website die iets getest heeft en beweert. Het is het zelfde als wij zeggen dat wij de Galaxy S5 het beste toestel van dit moment vinden. Dat kun je niet controleren verder 🙂

 2. android underground -

  Wat klopt hier niet?

  " iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben beste LCD-schermen"

  vs.

  "…dat vorige week ook al lyrisch was over het super amoledscherm van de Samsung Galaxy Note 4. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus kunnen niet aan die display tippen."

  Een betere kop boven het verhaal zou dus iets zijn als:

  iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben net niet de beste LCD-schermen.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters