iPhone 6 en iPhone 6 Plus verslaan Galaxy Note 4 in Korea

Samsung kan in thuisland Zuid-Korea op flinke concurrentie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus rekenen. In het eerste uur van hun voorverkoop, werden de Apple-apparaten vaker verkocht dan de Galaxy Note 4 in zijn eerste uur van verkoop, begin september.

De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus slaan aan in Zuid-Korea ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 4

Vrijdag gingen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in de verkoop bij drie Zuid-Koreaanse providers. Binnen een uur zouden er tienduizenden telefoons zijn verkocht. Bij KT zouden de twee telefoons in een minuut tijd al meer dan 10 duizend keer zijn verkocht. Na een halfuur waren er 50 duizend exemplaren verkocht.

Bij LG Uplus werden de twee telefoons van Apple in twintig minuten tijd 20 duizend keer besteld. SK Telecom wilde volgens the Wall Street Journal niet vertellen hoeveel telefoons er precies al door klanten zijn gereserveerd. Wel bevestigt de provider dat de eerste twee ladingen iPhones al is uitverkocht.

Bij elkaar zouden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het afgelopen weekend in Zuid-Korea al meer dan 100 duizend keer zijn verkocht. De twee telefoons doen het in Samsung-land beter dan de Galaxy Note 4.

De phablet werd begin september in zijn eerste verkoopweekend ongeveer 30 duizend keer verkocht. Vooral dankzij de 6 Plus lijkt Apple in Zuid-Korea beter een vuist te kunnen vormen tegen Samsung, denken analisten. Apple heeft daar maar een marktaandeel van 6 procent, tegenover de 63 procent van Samsung.

“Er zijn zorgen dat Samsung zijn enige voordeel verliest, nu Apple Samsungs strategie voor grote displays verstoort”, vertelt Lee Seung-woo, een analist van IBK in Seoel. Hij voorspelt dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wereldwijd in het vierde kwartaal vijf keer zoveel worden verkocht als de Galaxy S5 en Galaxy Note 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Niels Kavelaar -

  Jammer dat in dit bericht niet vermeld wordt dat de 3 grote providers in Zuid Korea, elk maar een beperkte voorraad Note 4 kregen aangeleverd voor pre orders. Dit komt omdat Samsung de verkoop van de Note 4 een paar weken naar voren heeft geschoven. Apple heeft ondanks alles maar 6% van de markt in Zuid Korea en Samsung 63%.

  1. Danijel -

   Marktaandeel heeft weinig te maken met de populariteit van twee producten. In dit artikel lichten we de twee belangrijkste concurrenten uit, meer niet.

 2. gertjanvb -

  Wat een dom bericht! Het gaat om de Iphone 6 en en Iphone 6 plus samen! Wordt even de Samsung Galaxy S5 vergeten bij de verkochte telefoons? Iets teveel Apple fanboy gehalte?!

 3. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Zou misschien een hint kunnen wezen voor Samsung , dat ze nu eindelijk helemaal voor een metale body moeten gaan inplaats van plastic.

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters