iPhone 6 home button vervangen – ADV

Drie weken na de lancering van de iPhone 6 werden er al 21 miljoen toestellen verkocht. Wanneer je al deze toestellen op elkaar stapelt tot een toren zal deze toren hoger rijken dan 16,5 keer de Mount Everest. De iPhone 6 heeft een aantal verbeteringen. Zo zijn de hoeken afgerond, de hoeken van de voorloper waren recht en hard. Daardoor ligt de iPhone 6 nu beter in de hand. Velen vinden de home button wel ver zitten, echter is dit een kwestie van gewenning.

iPhone 6 problemen

iPhone 6 home button vervangen - ADV iphone 6 home button vervangen

Naast een iPhone 6 scherm reparatie en vochtschade zijn de knoppen een ander veelvoorkomend probleem. Zo komen er dagelijks iPhone 6 problemen langs bij Smartrepair. Denk aan de home button, wanneer deze knop defect is werken verschillende functies van jouw telefoon niet meer. Denk aan het teruggaan naar ‘thuis’, snel wisselen tussen je schermen, het kleiner maken van je scherm en een screenshot maken. Dit kan erg vervelend zijn en op een gegeven moment voor irritaties zorgen. iPhone heeft daar wel een oplossing voor gevonden, namelijk Assertive Touch. Hoe zet je deze functie dan aan? Ga naar instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en zet Assertive Touch aan. Alleen is een knop die constant in de weg zit op het scherm wel zo fijn? Kies dan voor een iPhone home button reparatie.

iPhone 6 home button Touch ID na reparatie

Een iPhone 6 button is een specialistische klus. Let er wel op wanneer je de home button vervangt u de functie van uw Touch ID kwijt bent. Waarom? Wij leggen het graag uit. Aan de home button zit een flex kabel bevestigd. Hiermee bevestig je de home button aan de iPhone. Alleen elke home button flex kabel is voorzien van een chip, jouw iPhone 6 herkent de chip die hij heeft meegekregen uit de fabriek. De chip is verbonden met het moederbord, wanneer een andere chip wordt geïnstalleerd wordt het niet herkend door jouw iPhone 6. De knop werkt wel, echter Touch ID niet meer. Zo is de home button knop van jouw telefoon uniek.

Maar het kan zijn dat een ander onderdeel defect is waardoor je de functie van Touch ID niet hoeft te verliezen. Namelijk de home button verlengkabel. Test dit goed van tevoren, het is zeker de moeite waard om te kijken of je de Touch ID nog kan gebruiken. Deze optie is namelijk wel erg handig!

Home button reparatie

Smartrepair

Wanneer je het juiste gereedschap hebt voor een iPhone reparatie kun je starten met het vervangen van je home button. Verwijder allereerst de ‘bottom screws’ met een pentalobe schroevendraaier en verwijder het scherm met bijvoorbeeld een plectrum en een zuignap. Verwijder vervolgens de afdekplaat van de home button en vervang de home button. Zorg er voor dat je de nieuwe home button goed koppelt aan het scherm en plaats de afdekplaat weer op het scherm. Plaats het scherm terug op de back cover en test na reparatie alle functionaliteiten. Mocht het je niet lukken? Is er iets mis gegaan tijdens reparatie of loop je tegen een ander probleem aan? Voor een iPhone reparatie Den Bosch of andere stad ben je bij Smartrepair aan het juiste adres. Wij onderzoeken kosteloos (m.u.v. vochtschade) jouw telefoon en lossen graag het probleem op.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters