'iPhone 6 in twee formaten in september op de markt'

Met schermen van 4.7 en 5.5 inch wil Apple zich met de iPhone 6 op de phabletmarkt wagen. De twee nieuwe telefoons staan gepland voor een release in september.

Apple iPhone 5S review bottom

Met 441 pixels per inch produceert Apple een scherm dat net zo scherp is als de Samsung Galaxy S4, terwijl de beste iPhones op dit moment een pixeldichtheid 326 ppi hebben.

De South China Morning Post schrijft dat het gehele iPhone-scherm gemaakt is van krasbestendig glas van saffierkristal, dat ook op de betere horloges zit. Het produceren van een iPhone wordt daarmee een stuk duurder. Onduidelijk is nog of dit zijn weergave kent in de verkoopprijzen voor de twee te ontwikkelen iPhones.

De Chinese krant sprak met een insider, die de koerswijziging van Apple analyseert. Het Amerikaanse bedrijf was aanvankelijk namelijk niet voornemens zijn telefoon groter te maken. De iPhone 5C verkocht echter slecht.

“Ze moeten de phabletmarkt op: mensen willen grotere schermen hebben”, aldus de bron. “Het scherm zal plat blijven. Apple doet niets voordat Samsung het heeft gedaan. Daar anticiperen ze dan op en dan komen ze met hetzelfde, dat wel beter werkt.”

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters