'iPhone 6 in twee formaten in september op de markt'

Met schermen van 4.7 en 5.5 inch wil Apple zich met de iPhone 6 op de phabletmarkt wagen. De twee nieuwe telefoons staan gepland voor een release in september.

Apple iPhone 5S review bottom

Met 441 pixels per inch produceert Apple een scherm dat net zo scherp is als de Samsung Galaxy S4, terwijl de beste iPhones op dit moment een pixeldichtheid 326 ppi hebben.

De South China Morning Post schrijft dat het gehele iPhone-scherm gemaakt is van krasbestendig glas van saffierkristal, dat ook op de betere horloges zit. Het produceren van een iPhone wordt daarmee een stuk duurder. Onduidelijk is nog of dit zijn weergave kent in de verkoopprijzen voor de twee te ontwikkelen iPhones.

De Chinese krant sprak met een insider, die de koerswijziging van Apple analyseert. Het Amerikaanse bedrijf was aanvankelijk namelijk niet voornemens zijn telefoon groter te maken. De iPhone 5C verkocht echter slecht.

“Ze moeten de phabletmarkt op: mensen willen grotere schermen hebben”, aldus de bron. “Het scherm zal plat blijven. Apple doet niets voordat Samsung het heeft gedaan. Daar anticiperen ze dan op en dan komen ze met hetzelfde, dat wel beter werkt.”

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters