'iPhone 6 in twee formaten in september op de markt'

Met schermen van 4.7 en 5.5 inch wil Apple zich met de iPhone 6 op de phabletmarkt wagen. De twee nieuwe telefoons staan gepland voor een release in september.

Apple iPhone 5S review bottom

Met 441 pixels per inch produceert Apple een scherm dat net zo scherp is als de Samsung Galaxy S4, terwijl de beste iPhones op dit moment een pixeldichtheid 326 ppi hebben.

De South China Morning Post schrijft dat het gehele iPhone-scherm gemaakt is van krasbestendig glas van saffierkristal, dat ook op de betere horloges zit. Het produceren van een iPhone wordt daarmee een stuk duurder. Onduidelijk is nog of dit zijn weergave kent in de verkoopprijzen voor de twee te ontwikkelen iPhones.

De Chinese krant sprak met een insider, die de koerswijziging van Apple analyseert. Het Amerikaanse bedrijf was aanvankelijk namelijk niet voornemens zijn telefoon groter te maken. De iPhone 5C verkocht echter slecht.

“Ze moeten de phabletmarkt op: mensen willen grotere schermen hebben”, aldus de bron. “Het scherm zal plat blijven. Apple doet niets voordat Samsung het heeft gedaan. Daar anticiperen ze dan op en dan komen ze met hetzelfde, dat wel beter werkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paatskie -

  Als dit echt gaat gebeuren mag Apple hun interface van iOS wel drastisch veranderen. Nu zitten te terug knoppen altijd links boven, wat op een 4,7 en 5.5 inch scherm alles behalve handig zal zijn. Benieuwd hoe ze dat op gaan lossen, want ik zie apple niet zo snel 'terug' knoppen gebruiken naast hun home button.

  1. Quasimodo -

   Of gewoon accepteren dat het een two-handed-device is 😉
   Nergens staat dat het verboden is om je telefoon met 2 handen te bedienen. Of het handig is, is een andere vraag en aan de individuele gebruiker te beoordelen.

   Overigens: volgens de google-ontwerp-richtlijnen staat ook bij android links bovenin het side-menu-knopje. Ik hoor daar nooit iemand over klagen.

 2. Quasimodo -

  Dit was onder jobs nooit gebeurd. Maar daarmee wordt ook pijnlijk Jobs grootste zwakte vastgesteld. Cook, kiest eieren voor zijn geld nu hij de achterstand op android elk jaar groter ziet worden. De naam innovator paste Apple al enige tijd niet meer. Het zal nu toch voor de meest verstokte Apple fanboy wel duidelijk zijn dat het Jobs-tijdperk definitief achter ons ligt en daarmee de reputatie als innovator.
  Des al niet te min ben ik benieuwd naar de prijs van deze nieuwe iPhones.

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters