Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6

Sommige mensen zeggen dat je niet naast je smartphone moet slapen omdat het slecht voor je zou zijn en zelfs kanker zou kunnen veroorzaken. Anderen vinden weer dat dit grote onzin is. Wat is ieder geval wel goed advies is, is om niet je toestel naast je op te laden terwijl je slaapt. Een veertienjarig meisje deed dit zoals gewoonlijk met haar iPhone 6, en kwam er op een fatale manier achter dat dit een slecht idee is. Tijdens het slapen werd ze namelijk geëlektrocuteerd door het draad van de oplader.

Bewusteloos gevonden door ouders

Het meisje in kwestie is Le Thi Xoan uit Vietnam en werd ’s ochtends bewusteloos in bed gevonden door haar ouders. Nadat ze naar het ziekenhuis werd gehaast, werd ze helaas dood verklaard. Een paar jaar geleden doken verschillende verhalen op van mensen die een elektrische schok kregen van hun iPhone tijdens het opladen. Het ging in deze gevallen niet om officiële opladers van Apple.

iPhone 6 oplader kapot

 

Kabel iPhone 6 oplader beschadigd

Le Thi Xoan gebruikte echter wel de officiële oplader van het iPhone 6. De elektrische schok werd echter niet veroorzaakt door een fout in de oplader. Het draad van de oplader was helaas beschadigd geraakt, waardoor een stukje van de bedrading open en bloot kwam te liggen. Volgens de Vietnamese politie zou het kunnen dat het meisje haar toestel aan het opladen was, terwijl deze naast haar op bed lag.  Tijdens het slapen zou ze hebben bewogen en in contact zijn gekomen met het open stukje bedrading van de oplader met alle gevolgen van dien.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters