Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6

Sommige mensen zeggen dat je niet naast je smartphone moet slapen omdat het slecht voor je zou zijn en zelfs kanker zou kunnen veroorzaken. Anderen vinden weer dat dit grote onzin is. Wat is ieder geval wel goed advies is, is om niet je toestel naast je op te laden terwijl je slaapt. Een veertienjarig meisje deed dit zoals gewoonlijk met haar iPhone 6, en kwam er op een fatale manier achter dat dit een slecht idee is. Tijdens het slapen werd ze namelijk geëlektrocuteerd door het draad van de oplader.

Bewusteloos gevonden door ouders

Het meisje in kwestie is Le Thi Xoan uit Vietnam en werd ’s ochtends bewusteloos in bed gevonden door haar ouders. Nadat ze naar het ziekenhuis werd gehaast, werd ze helaas dood verklaard. Een paar jaar geleden doken verschillende verhalen op van mensen die een elektrische schok kregen van hun iPhone tijdens het opladen. Het ging in deze gevallen niet om officiële opladers van Apple.

iPhone 6 oplader kapot

 

Kabel iPhone 6 oplader beschadigd

Le Thi Xoan gebruikte echter wel de officiële oplader van het iPhone 6. De elektrische schok werd echter niet veroorzaakt door een fout in de oplader. Het draad van de oplader was helaas beschadigd geraakt, waardoor een stukje van de bedrading open en bloot kwam te liggen. Volgens de Vietnamese politie zou het kunnen dat het meisje haar toestel aan het opladen was, terwijl deze naast haar op bed lag.  Tijdens het slapen zou ze hebben bewogen en in contact zijn gekomen met het open stukje bedrading van de oplader met alle gevolgen van dien.

Via: PhoneArena

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters