iPhone 6 kan 4K-video afspelen

De iPhone 6 is in staat om video op zeer hoge 4K-resolutie af te spelen. Die mogelijkheid wordt door Apple niet genoemd, maar hij is er wel, hebben bloggers van The Unofficial Apple Weblog ontdekt.

De mogelijkheid om 4K-video’s te bekijken op het scherm van de iPhone 6 is te danken aan de Apple A8-processor, die deze mogelijkheid biedt. Daar kwam TUAW achter via een app voor de Mac, die gebruikers in staat stelt om snel video’s naar een iPhone te sturen.

Deze app heet WALTR en hij is voornamelijk bestemd om videobestanden te uploaden die niet door iTunes worden ondersteund, zoals flac en mkv-bestanden. Tijdens het testen van die app kwamen ontwikkelaars erachter at het op die manier ook mogelijk is om 4K-videobestanden door de iPhone 6 te laten afdraaien.

Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video’s.

iPhone 6 kan 4K-video afspelen wltr 

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  wow een €700,00 euro kostende telefoon blijkt 4K te kunnen afspelen. Mijn €300,00 kostende telefoon kan het niet alleen afspelen maar ook opnemen.

  En als klap op de vuurpijl:
  "Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video's."

  Dit soort zinnetjes doen me weer beseffen hoe idioot duur zo'n iPhone is. €700,00 voor de 16GB instapper met iets meer dan HD-scherm en 4.7" groot. Ja en dat zonder SDcard-slot en niet verwisselbare accu.
  Ik uitte van de week nog mijn verontwaardiging over de prijs van een Note 4. Maar laten we eerlijk zijn: dat lijkt dan toch echt een koopje vergeleken met een iPhone.

  1. Quasimodo -

   Best wel, met jouw redenering kan geen enkele telefoon 4k afspelen.

   4K wordt in dit geval naar de gewenste resolutie geschaald door de software.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters