iPhone 6 kan 4K-video afspelen

De iPhone 6 is in staat om video op zeer hoge 4K-resolutie af te spelen. Die mogelijkheid wordt door Apple niet genoemd, maar hij is er wel, hebben bloggers van The Unofficial Apple Weblog ontdekt.

De mogelijkheid om 4K-video’s te bekijken op het scherm van de iPhone 6 is te danken aan de Apple A8-processor, die deze mogelijkheid biedt. Daar kwam TUAW achter via een app voor de Mac, die gebruikers in staat stelt om snel video’s naar een iPhone te sturen.

Deze app heet WALTR en hij is voornamelijk bestemd om videobestanden te uploaden die niet door iTunes worden ondersteund, zoals flac en mkv-bestanden. Tijdens het testen van die app kwamen ontwikkelaars erachter at het op die manier ook mogelijk is om 4K-videobestanden door de iPhone 6 te laten afdraaien.

Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video’s.

iPhone 6 kan 4K-video afspelen wltr 

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  wow een €700,00 euro kostende telefoon blijkt 4K te kunnen afspelen. Mijn €300,00 kostende telefoon kan het niet alleen afspelen maar ook opnemen.

  En als klap op de vuurpijl:
  "Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video's."

  Dit soort zinnetjes doen me weer beseffen hoe idioot duur zo'n iPhone is. €700,00 voor de 16GB instapper met iets meer dan HD-scherm en 4.7" groot. Ja en dat zonder SDcard-slot en niet verwisselbare accu.
  Ik uitte van de week nog mijn verontwaardiging over de prijs van een Note 4. Maar laten we eerlijk zijn: dat lijkt dan toch echt een koopje vergeleken met een iPhone.

  1. Quasimodo -

   Best wel, met jouw redenering kan geen enkele telefoon 4k afspelen.

   4K wordt in dit geval naar de gewenste resolutie geschaald door de software.

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters