iPhone 6 kan 4K-video afspelen

De iPhone 6 is in staat om video op zeer hoge 4K-resolutie af te spelen. Die mogelijkheid wordt door Apple niet genoemd, maar hij is er wel, hebben bloggers van The Unofficial Apple Weblog ontdekt.

De mogelijkheid om 4K-video’s te bekijken op het scherm van de iPhone 6 is te danken aan de Apple A8-processor, die deze mogelijkheid biedt. Daar kwam TUAW achter via een app voor de Mac, die gebruikers in staat stelt om snel video’s naar een iPhone te sturen.

Deze app heet WALTR en hij is voornamelijk bestemd om videobestanden te uploaden die niet door iTunes worden ondersteund, zoals flac en mkv-bestanden. Tijdens het testen van die app kwamen ontwikkelaars erachter at het op die manier ook mogelijk is om 4K-videobestanden door de iPhone 6 te laten afdraaien.

Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video’s.

iPhone 6 kan 4K-video afspelen wltr 

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  wow een €700,00 euro kostende telefoon blijkt 4K te kunnen afspelen. Mijn €300,00 kostende telefoon kan het niet alleen afspelen maar ook opnemen.

  En als klap op de vuurpijl:
  "Hiervoor is het wel verstandig om een iPhone te hebben met een groter geheugen dan het instapmodel met 16GB, want die ruimte is zo gevuld met een paar 4K-video's."

  Dit soort zinnetjes doen me weer beseffen hoe idioot duur zo'n iPhone is. €700,00 voor de 16GB instapper met iets meer dan HD-scherm en 4.7" groot. Ja en dat zonder SDcard-slot en niet verwisselbare accu.
  Ik uitte van de week nog mijn verontwaardiging over de prijs van een Note 4. Maar laten we eerlijk zijn: dat lijkt dan toch echt een koopje vergeleken met een iPhone.

  1. Quasimodo -

   Best wel, met jouw redenering kan geen enkele telefoon 4k afspelen.

   4K wordt in dit geval naar de gewenste resolutie geschaald door de software.

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters