'iPhone 6 krijgt een groot, gebogen scherm'

Bloomberg meldt dat Apple werkt aan een iPhone met een groot, gebogen scherm. Dat komt volgend jaar als opvolger van de iPhone 5S op de markt.

Apple iPhone 5c black

Uiteraard is er geen enkele bevestiging van het bericht bij Apple te verkrijgen, dus moet het nog onder de categorie geruchten worden geschaard.

Bloomberg meldt van bronnen te hebben vernomen dat de gebogen schermen een flink stuk groter zijn dan de huidige 4-inch telefoon, en dat ze gevoelig zijn voor verschillende drukniveaus. Dus harder drukken levert een andere respons op dan zachtjes tikken.

De telefoons zouden nog volop in ontwikkeling zijn. Prototypes met schermen tussen 4,7 en 5,5 inch zouden achter de schermen worden getest. Het zou ook nog kunnen dat er volgend jaar iPhones met verschillende schermformaten op de markt worden gebracht. Dit jaar heeft Apple voor het eerst meerdere versies van de iPhone uitgebracht, de 5C en de duurdere 5S. Met iPods heeft Apple altijd al grote, kleine en middelgrote mp3-spelers op de markt gebracht. Alleen de iPhone onttrok zich aan deze strategie: er werd er – tot nu toe – altijd maar één per jaar uitgebracht.

Apple zou de nieuwe iPhones pas in het derde kwartaal van 2014 op de markt willen brengen. Ze zijn nog lang niet klaar, melden de bronnen van Bloomberg.

De bron bevestigde ook nog wat al langer in kringen van toeleveranciers van Apple bekend is: dat de iPhone 5S veel populairder is dan de kleurrijke 5C. Apple zou daarom de bestellingen voor de 5C hebben verminderd.

Bron: Bloomberg

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters