'iPhone 6 krijgt een groot, gebogen scherm'

Bloomberg meldt dat Apple werkt aan een iPhone met een groot, gebogen scherm. Dat komt volgend jaar als opvolger van de iPhone 5S op de markt.

Apple iPhone 5c black

Uiteraard is er geen enkele bevestiging van het bericht bij Apple te verkrijgen, dus moet het nog onder de categorie geruchten worden geschaard.

Bloomberg meldt van bronnen te hebben vernomen dat de gebogen schermen een flink stuk groter zijn dan de huidige 4-inch telefoon, en dat ze gevoelig zijn voor verschillende drukniveaus. Dus harder drukken levert een andere respons op dan zachtjes tikken.

De telefoons zouden nog volop in ontwikkeling zijn. Prototypes met schermen tussen 4,7 en 5,5 inch zouden achter de schermen worden getest. Het zou ook nog kunnen dat er volgend jaar iPhones met verschillende schermformaten op de markt worden gebracht. Dit jaar heeft Apple voor het eerst meerdere versies van de iPhone uitgebracht, de 5C en de duurdere 5S. Met iPods heeft Apple altijd al grote, kleine en middelgrote mp3-spelers op de markt gebracht. Alleen de iPhone onttrok zich aan deze strategie: er werd er – tot nu toe – altijd maar één per jaar uitgebracht.

Apple zou de nieuwe iPhones pas in het derde kwartaal van 2014 op de markt willen brengen. Ze zijn nog lang niet klaar, melden de bronnen van Bloomberg.

De bron bevestigde ook nog wat al langer in kringen van toeleveranciers van Apple bekend is: dat de iPhone 5S veel populairder is dan de kleurrijke 5C. Apple zou daarom de bestellingen voor de 5C hebben verminderd.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bahri Guney -

  Ik roep het al jaren …..Als Apple zo innovatief is ….laat ze dan een groot scherm( 4,5 inch bijvoorbeeld ) in de behuizing van de Iphone 5S stoppen …dat wil ik wel eens zien
  Iedereen kan een groot scherm bouwen in een smartphone …de kunst is om de behuizing dan ook nog eens klein te houden …
  Petje af wat LG heeft gedaan met de G2 …( alhoewel deze nog iets kleiner mag zijn )

 2. Bas_vhn -

  Hopelijk blijft dit bij geruchten. De iPhone is juist prettig omdat het zo handzaam is. Formaten boven de 5 inch vind ik onhandig worden, dan kan je beter een kleine tablet kopen ipv permanent een dusdanig grote smartphone op zak hebben. Gebogen schermen zie ik al helemaal het nut niet van in. Het heeft tot nu toe een erg hoog gimmick gehalte, en daarbij vind ik een plat design vele malen mooier.

  1. Quasimodo -

   " Formaten boven de 5 inch vind ik onhandig worden"
   Boven de 5 is nogal een ruim begrip. LG bewijst dat je redelijk compacte toestellen kunt bouwen groter dan 5". Natuurlijk mag jij hem te groot vinden maar alle highend toestellen zijn minstens 5" of groter. Apple gaat dat pad nu ook volgen naar het schijnt (na lang beweren dat eerst 3.5" mooi zat was, en toen 4" ).

   "dan kan je beter een kleine tablet kopen"
   Draai het eens om: Bij een 5" verdwijnt de behoefte aan een tablet. Ik heb zelf een 5"-er en kan beamen dat wat je voorheen deed met een tablet je nagenoeg ook zo goed met je telefoon kan.

   "De iPhone is juist prettig omdat het zo handzaam is"
   In android-land is er keuze genoeg als 4"/handzaamheid je doel is. Alle 'mini' varianten zijn perfecte concurrenten van de iPhone, zonder de dwangmatigheid van iOS en kosten vaak minder dan de helft.

   "Hopelijk blijft dit bij geruchten"
   Apple is allang geen trendsetter meer maar een volger zoals nu opnieuw blijkt. Wanneer Apple meerdere formaten gaat leveren dan is dit een logische stap. Het zal veel mensen blij maken en voor mij is het wel spannend hoe ze de concurrentie aangaan met toestellen als de Note 3, concurrentie houdt de markt levend.

   1. Bas_vhn -

    – De iPhone is juist de uitzondering op die regel. Aangezien de iPhone dus een high-end smartphone is met een compacte behuizing.

    – Tweede punt klopt, net zoals dat mijn punt daar klopt. Een grote smartphone kan je tablet vervangen. Maar mijn punt is meer dat een tablet normaal gesproken een apparaat voor thuis is, terwijl een smartphone voornamelijk voor onderweg is. Daarom vind ik het dus ook prettiger om een handzame telefoon te hebben met high-end prestaties, aangezien ik dus niet de hele dag met een baksteen in m'n broekzak wil lopen.

    – Het klopt dat er mini varianten van android toestellen zijn, en deze vind ik ook zeker interessanter dan de grote toestellen. Deze mini varianten zijn alleen niet zo high-end als de grote varianten, terwijl de 5S in de benchmarks voorloopt op de grote high-end toestellen. Daarbij zie ik de geslotenheid van iOS juist als een voordeel, maar daar hebben we het al een keer over gehad.

    – Laatste punt ben ik mee eens. Het is ook niet verkeerd als ze grotere varianten gaan aanbieden, ik hoop alleen dat tegelijkertijd ook wel de compacte formaten blijven behouden. De Note serie bewijst inderdaad dat er een grote markt is voor dergelijke formaten. Mijn punt over dat het een gerucht blijft was met name gericht op het gebogen scherm verhaal. Ik heb vandaag nog een gebogen Samsung tv in de media markt bekeken van 8000 euro, en ik zie werkelijk waar niet de meerwaarde. Het komt op mij over als een gimmick en een soort van machtsvertoon van in dit geval Samsung en LG om te laten zien dat zij voorop lopen met deze ontwikkeling. Als er toepassingen komen die de meerwaarde laten zien van dergelijke schermen ben ik de eerste die zal zeggen dat het een verbetering is, maar dit heb ik tot nu toe simpelweg nog niet gezien.

   2. Quasimodo -

    – wat vorig jaar highend was is dit jaar midrange. Staar je niet al te blind op labeltjes. Bijna alles in android-land voldoet prima door een overkill aan cpu-power en resolutie.

    – ik wil mijn device altijd in mijn broekzak hebben. En tja een tablet past niet. En baksteen? mhah, tikkie overdreven niet?

    – Benchmarks zeggen wel wat maar niet het hele verhaal. De IP 5S loopt overigens niet bij alles voor in benchmarks. Over een paar maanden garandeer ik je dat de 64bits qualcom's en samsung SoC's daar weer ruim overheen gaan, etc. etc.. Dus, het is een moment opname met een heel klein venster. Staar je er niet blind op. Ik hecht meer waarde aan flexibiliteit, vrijheid en prijs/prestatie.

    Over concurrentie gesproken:
    Ik heb momenteel een chinees toestel. Super dun, 5" FHD erop. Quadcore erin met grandioze accu duur. En dat voor €165,00. Voor mij onbegrijpelijk dat mensen bereid zijn om het viervoudige uit te geven voor….tja de reden is me nog altijd niet duidelijk. Ik ben regelmatig in een telecomwinkel om eens te spelen met de nieuwste toestellen in Nederland. Ik kan dan o.a. mijn scherm 1 op 1 vergelijken waarna ik heel tevreden naar buiten loop. De highend toestellen zijn beter in een aantal opzichten uiteraard. Maar in mijn ogen is dat gerommel in de marge en rechtvaardigt het verschil in prijs niet.
    Ik zit nu al met smart uit te kijken naar de aangekondigde 8-core mediatek SoC die zijn weg gaat vinden in Chinese toestellen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters