'iPhone 6 krijgt een groot, gebogen scherm'

Bloomberg meldt dat Apple werkt aan een iPhone met een groot, gebogen scherm. Dat komt volgend jaar als opvolger van de iPhone 5S op de markt.

Apple iPhone 5c black

Uiteraard is er geen enkele bevestiging van het bericht bij Apple te verkrijgen, dus moet het nog onder de categorie geruchten worden geschaard.

Bloomberg meldt van bronnen te hebben vernomen dat de gebogen schermen een flink stuk groter zijn dan de huidige 4-inch telefoon, en dat ze gevoelig zijn voor verschillende drukniveaus. Dus harder drukken levert een andere respons op dan zachtjes tikken.

De telefoons zouden nog volop in ontwikkeling zijn. Prototypes met schermen tussen 4,7 en 5,5 inch zouden achter de schermen worden getest. Het zou ook nog kunnen dat er volgend jaar iPhones met verschillende schermformaten op de markt worden gebracht. Dit jaar heeft Apple voor het eerst meerdere versies van de iPhone uitgebracht, de 5C en de duurdere 5S. Met iPods heeft Apple altijd al grote, kleine en middelgrote mp3-spelers op de markt gebracht. Alleen de iPhone onttrok zich aan deze strategie: er werd er – tot nu toe – altijd maar één per jaar uitgebracht.

Apple zou de nieuwe iPhones pas in het derde kwartaal van 2014 op de markt willen brengen. Ze zijn nog lang niet klaar, melden de bronnen van Bloomberg.

De bron bevestigde ook nog wat al langer in kringen van toeleveranciers van Apple bekend is: dat de iPhone 5S veel populairder is dan de kleurrijke 5C. Apple zou daarom de bestellingen voor de 5C hebben verminderd.

Bron: Bloomberg

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters