Vervangingsprogramma te succesvol: Accu’s voor iPhone 6 Plus op

Het vervangingsprogramma waarbij de iPhone-accu voor € 29,- door Apple wordt vervangen is een succes! Het gaat zelfs zo goed dat Apple Stores kampen met een tekort aan accu’s voor de iPhone 6 Plus. Die kunnen dan ook tijdelijk niet vervangen worden.

Langere wachttijden voor iPhone 6 Plus

Bezitters van een iPhone 6 Plus kunnen eind maart of begin april weer terecht bij Apple. Klanten met een iPhone 6 en iPhone 6s Plus moeten rekenen op een iets langere wachttijd. Het gaat om ongeveer twee weken. De accu van de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE wordt vooralsnog zonder vertragingen vervangen.

iPhone 6 Plus accu

Dit blijkt uit een intern document voor Apple Store-medewerkers dat de Amerikaanse site MacRumors inzag. Het zou om een wereldwijd tekort gaan. Om dit te verifiëren hebben wij vandaag telefonisch een afspraak voor de vervanging van een iPhone 6 Plus-accu proberen te maken. AppleCare vertelde inderdaad dat het beter is om nog even te wachten.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Nog tot en met december de tijd

Apple startte het vervangingsprogramma nadat bekend werd dat iOS de processor van een iPhone langzamer laat werken als de accu versleten is. Dit gebeurt om de accuduur op peil te houden en onverwacht uitvallen tegen te gaan, maar Apple was er niet erg transparant over. Om consumenten tegemoet te komen, is het tot 31 december 2018 mogelijk om je accu voor € 29,- te laten vervangen.

Naast Apple, vervangen ook Apple Premium Resellers je accu, maar het is mogelijk dat zij hun eigen prijzen hanteren. Batterijservice Apple aanvragen kan via de support-website van de fabrikant.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters