Vervangingsprogramma te succesvol: Accu’s voor iPhone 6 Plus op

Het vervangingsprogramma waarbij de iPhone-accu voor € 29,- door Apple wordt vervangen is een succes! Het gaat zelfs zo goed dat Apple Stores kampen met een tekort aan accu’s voor de iPhone 6 Plus. Die kunnen dan ook tijdelijk niet vervangen worden.

Langere wachttijden voor iPhone 6 Plus

Bezitters van een iPhone 6 Plus kunnen eind maart of begin april weer terecht bij Apple. Klanten met een iPhone 6 en iPhone 6s Plus moeten rekenen op een iets langere wachttijd. Het gaat om ongeveer twee weken. De accu van de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE wordt vooralsnog zonder vertragingen vervangen.

iPhone 6 Plus accu

Dit blijkt uit een intern document voor Apple Store-medewerkers dat de Amerikaanse site MacRumors inzag. Het zou om een wereldwijd tekort gaan. Om dit te verifiëren hebben wij vandaag telefonisch een afspraak voor de vervanging van een iPhone 6 Plus-accu proberen te maken. AppleCare vertelde inderdaad dat het beter is om nog even te wachten.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Nog tot en met december de tijd

Apple startte het vervangingsprogramma nadat bekend werd dat iOS de processor van een iPhone langzamer laat werken als de accu versleten is. Dit gebeurt om de accuduur op peil te houden en onverwacht uitvallen tegen te gaan, maar Apple was er niet erg transparant over. Om consumenten tegemoet te komen, is het tot 31 december 2018 mogelijk om je accu voor € 29,- te laten vervangen.

Naast Apple, vervangen ook Apple Premium Resellers je accu, maar het is mogelijk dat zij hun eigen prijzen hanteren. Batterijservice Apple aanvragen kan via de support-website van de fabrikant.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters