iPhone 6 Plus is Apple's eerste phablet

Apple brengt inderdaad een phablet op de markt. De iPhone 6 Plus is met zijn 5,5-inch scherm de grote broer van de iPhone 6 en heeft ongeveer dezelfde specificaties. Hij is duurder dan de gewone iPhone, maar het prijsverschil is nog onbekend. De iPhone 6 Plus is net als de iPhone 6 vanaf volgende week vrijdag te koop.

Apple iPhone 6 Apple iPhone 6L

De iPhone 6 Plus krijgt net als de gewone iPhone vier varianten. Ook hier zit het verschil ‘m in de hoeveelheid opslaggeheugen. Je kunt een iPhone 6 Plus kopen met 16, 64 of 128GB opslag. Het prijsverschil tussen de vier varianten is 100 euro, waarbij de startprijs van het toestel 799 euro is. Met een schermformaat van 5,5 inch is Apple’s eerste phablet dus een feit. Deze heeft een resolutie van 1920×1080 pixels, wat een Full HD-resolutie is. Apple heeft een speciale landscape modus toegevoegd zodat het makkelijker is om met de phablet te werken. Deze tweede modus is te activeren door twee keer op de home-knop te drukken. Het toestel zelf is overigens 7,1mm dik.

Onder de motorkap heeft Apple haar nieuwe A8-processor gemonteerd. Deze heeft twee kernen die goed zijn voor een kloksnelheid van 4.1GHz. Volgens Apple is de nieuwe iPhone 6 Plus tot 84 keer sneller dan zijn voorganger. De processor is opnieuw 64bit, net als de A7. De nieuwe processor is ook grafisch een stuk krachtiger geworden, aldus Apple. De processor is zelf 13% kleiner geworden dan zijn voorganger en dat zorgt ervoor dat de processor minder energie verbruikt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Plus camera

Met 1GB aan ram moet ook dit toestel volgens Apple meer dan voldoende geheugen hebben om te presteren. Veel andere dingen blijven onveranderd, zoals de camera, die opnieuw foto’s schiet in 8-megapixel. De aperture is f/2.2 op de nieuwe iphone 6 Plus. De sensor is volgens Apple wel sterk verbeterd en dit moet ervoor zorgen dat foto’s en video’s er veel beter uit zien bij op de iPhone. De iPhone 6 Plus heeft daarnaast optische beelstabilisatie, daar waar de normale iPhone 6 softwarematige beeldstabilistatie heeft. Dit moet ervoor zorgen dat video’s veel stabieler worden tijdens het filmen. De iPhone 6 Plus kan in Full HD video’s schieten op 60fps. Slo-mo video’s kunnen nu op 240fps geschoten worden door de nieuwe iPhone 6 Plus. Ook de frontcamera is volgens Apple een stuk beter geworden.

Ook het geheugen is opnieuw niet uitbreidbaar. Het toestel is deze keer van top tot teen van aluminium opgebouwd. De batterij moet 16 dagen stand-by staan, aldus Apple. In totaal kan men op 4G 12 uur internetten met de Apple iPhone 6 Plus. Het toestel kan overweg met LTE Cat 4, oftewel 4G op 150mbps. De iPhone 6 Plus kan overgweg met alle Nederlandse 4G-netwerken. Daarnaast beschikt het product van Apple ook over Wifi AC. Het toestel zal in het goud, zwart en zilver uit gaan komen. De smartphone zal op iOS 8 gaan lopen dat op 18 uit gaat komen.

Het toestel komt op 19 september in Amerika, Duitsland, Frankrijk en Engeland uit, de rest van de wereld moet tot dit najaar wachten. Dit zal ook gaan gelden voor Nederland.

Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple Pay

De iPhone 6 Plus krijgt net als de iPhone 6 de beschikking over NFC om mobiele betalingen te doen. Apple Pay moet de nieuwe dienst gaan heten. De nieuwe dienst moet creditcards en pinpassen op termijn overbodig gaan maken. De iPhone 6 Plus beschikt over een NFC-sensor die vervolgens in combinatie met de vingerafdruksensor autorisatie geeft voor de betaling. De winkel dient wel over een NFC-modulen beschikken om een dergelijke betaling te kunnen accepteren.

Het Nederlandse NXP heeft de modulen voor Apple ontwikkeld. De NFC-chip beschikt over een speciale beveiligde partitie waarop alle creditcard informatie is opgeslagen. Nieuwe creditcards kunnen gemakkelijk toegevoegd worden middels de camera; de gegevens worden automatisch van de creditcard herkend na het nemen van een foto van de creditcard. Mastercard, Visa en Amex hebben al aangegeven hun creditcards beschikbaar te stellen voor Apple Pay, De dienst wordt in eerste instantie alleen voor America geïntroduceerd.

Apple iPhone 6 Plus Apple Pay 
Apple iPhone 6 Plus Apple Pay 
Apple iPhone 6 Plus Apple Pay 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Danijel -

  Slimme zet van Apple. Als ze gewoon twee smaken met de zelfde specs weten aan te bieden met een prijsverschil van 100 euro, dan hebben ze goud in handen. Voor een ieder wat wils 🙂

  1. Toussaint Jongen -

   Nou… Het zijn zeer zeker niet dezelfde specs bij deze telefoons. De iPhone 6 heeft een HD scherm, geen optische stabiliserende camera… En dat toch voor 700€

  2. Quasimodo -

   Een 64GB 5.5" voor €999,00 ?
   Je kunt dit toch niet concurrerend noemen? En "goud in handen" is de overstatement of the year.
   Ter vergelijking je koopt er 3x 'n 1+1 64GB voor. Niet bepaald een stakker die 1+1.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters