‘iPhone 6-processor krijgt niet meer werkgeheugen’

De iPhone 6 krijgt net zoveel werkgeheugen als de iPhone 5. De A8-processor die in het nieuwe vlaggenschip van Apple zou zitten houdt 1GB ram. Apple wil niet dat de iPhone 6 een stroomvreter wordt.

Het vermeende document waaruit zou blijken dat de Apple iPhone 6 een A8-processor met 1GB ram krijgt

Dit zou blijven uit een gelekt document op Weibo over Apple’s nieuwe processor, de A8. Waar Sony en Samsung al telefoons met 3GB ram hebben, houdt Apple het met de iPhone voorlopig dus nog bij 1GB. Hiermee krijgt het dezelfde hoeveelheid werkgeheugen als de iPad Retina uit 2012 en de iPhone 5.

Het werkgeheugen van een telefoon vreet energie. De batterijen in de twee iPhone 6-telefoons zouden niet al te groot worden en dus houdt Apple de hoeveelheid werkgeheugen beperkt. Dat is in ieder geval een logische verklaring.

Apple presenteert de twee nieuwe iPhones waarschijnlijk op 9 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Toussaint Jongen -

  Toch grappig hoe Android (en in mindere mate Windows Phone) telefoons smijten met processors, werkgeheugen en QHD. Voor minder doen de klanten het niet. Maar voor een iPhone met zwaar achterhaalde hardware (t.o.v. Android) liggen ze twee dagen in de rij…

  1. rainn_010 -

   Android's moeten het hebben van hun specs, bij iOS is het zo gemaakt dat alles snel loopt omdat alle hardware gemaakt is voor het besturingssysteem.

   1. Quasimodo -

    Ik zou het liever omdraaien: het OS en de apps worden zoveel mogelijk gesynchroniseerd met de hardware. De ontwikkelaars weten bij Apple beter waar ze aan toe zijn en dus hoeven ze minder rekening te houden met diversiteit.

  2. Quasimodo -

   Die achterhaalde hardware gaat zeker niet op voor de processor. Toen de A7 in september 2013 het levenslicht zag was het crême de la crême. Nu zijn er Qualcomm processors die sterker zijn maar komende september zal dat zeker weer omgekeerd zijn bij het uitkomen van de A8. Ook verwacht ik van Samsung, NVidia en Mediatek steeds betere SoC's die Qualcomm op scherp zetten.
   Het houdt in ieder geval de strijd spannend.

 2. Sylmaron -

  Zou die 1Gb intern geheugen genoeg zijn om vloeiend apps te laten draaien?

  Ze hebben in hun laatste conference erg de nadruk op games gelegd dus ik neem aan dat ze weten wat ze doen maar games worden natuurlijk wel zwaarder en groter.

  1. Quasimodo -

   Zolang je niet wilt multitasken en ontwikkelaars rekening houden met de beperking van 1GB lijkt me dat geen punt. Multitasken is niet iOS's sterkste punt dus dat is al geen probleem. Die
   Voor ontwikkelaars is de 1GB beperking veel prettiger dan de enorme veelzijdigheid in hardware die je hebt bij Android. Het is ook de reden waarom de apps op iOS vaak net iets beter geoptimaileerd is dan op Android. De ontwikkelaars op Android kunnen niet het volledige potentieel aan hardware gebruiken omdat anders een (groot )deel van de doelgroep niet bereikt wordt.

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters