Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’

Iedereen weet dat hoe geweldig je smartphone ook is, na een tijdje begint hij steeds langzamer en langzamer te worden totdat het echt storend wordt en je een nieuw toestel koopt. Dit kan natuurlijk aan verschillende dingen liggen. Een recente Reddit post lijkt in ieder geval wat meer licht te werpen over waarom dit bij de iPhone 6 en 6s gebeurt.

Gebeurt het met opzet?

Veel mensen denken dat het langzaam worden van toestellen een samenzwering is want toevallig wanneer een nieuw toestel uitkomt, begint jouw oudere model extra problemen te vertonen. Hoewel dit technisch gezien misschien wel mogelijk is, zullen we de conspiracy theories bewaren voor een andere keer.

iPhone 6s iPhones batterijprobleem
De iPhone 6S

Gratis nieuwe batterij en uiteindelijk software update

Je kunt je misschien nog herinneren dat veel iPhone 6 en 6s gebruikers vorig jaar opeens te maken kregen met een toestel dat te pas en te onpas uitging. Hierop bood Apple gratis vervangende batterijen aan. Toen het probleem groter bleek te zijn dan aanvankelijk gedacht, kwam het bedrijf met een software update: iOS 10.2.1.

Maximale kloksnelheid iPhone 6 beperkt

Na de update werkten de iPhones met de nieuwe batterijen weer perfect. Er was echter toch een probleem. De iPhone 6 en 6s toestellen, die geen nieuwe batterij hadden gekregen, werden opeens een stuk langzamer. De recente Reddit post legt uit hoe dit door de update zou kunnen komen. Deze verandert namelijk blijkbaar de maximale kloksnelheid van de CPU telkens, afhankelijk van de voltage output van de batterij. Op deze manier wordt er nooit teveel energie door het toestel opgeeist, waardoor de smartphone zomaar uitgaat.

iPhone 6 batterij

Batterij invloed op snelheid toestel

Uiteraard werkt dit briljant samen met de nieuwe batterijen. Maar de oude batterijen, welke eigenlijk toch vervangen hadden moeten worden, sukkelen met de update langzaam door en zorgen ervoor dat de maximale kloksnelheid vrij laag blijft. Ook andere oudere iPhones met steeds slechter werkende batterijen zouden hier in theorie natuurlijk last van kunnen krijgen.

iPhone 6s met nieuwe en oude batterij
iPhone 6s met nieuwe en oude batterij

Nieuwere iPhones werken anders

Als jij één van die mensen bent met een iphone 6 of 6s zonder nieuwe batterij, zou het vervangen van je batterij dus de oplossing moeten zijn. Of je kunt natuurlijk een nieuwe iPhone kopen (conspiracy). De nieuwe A10 en A11 chipsets van de Phone 7, 8 en iPhone X zouden taken verdelen tussen de verschillende kernen, waardoor de staat van je batterij de prestaties van je toestel minder zou moeten dicteren.

Welk toestel je ook hebt, er zijn een paar dingen dat het apparaat absoluut niet leuk vindt en ervoor zorgen dat hij sneller kapt gaat. Gelukkig kun je hiertegen maatregelen nemen en met deze vijf tips blijft je toestel langer happy.

Via: Reddit, PhoneArena

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters