‘iPhone 6-scherm krijgt quantum dot-technologie’

De iPhone 6 krijgt waarschijnlijk een veel groter scherm dan zijn voorgangers. Om dit mogelijk te maken, maakt Apple voor zijn nieuwe vlaggenschip gebruik van quantum dot-technologie.

‘iPhone 6 krijgt quantum dot-technologie’ iphone 6 concept image 1
Bron: Een interpretatie van hoe de iPhone 6 er misschien uit gaat zien.

Dit voorspelt Forbes. Apple slaat hiervoor waarschijnlijk de handen ineen met Nanosys, een bedrijf dat ruim driehonderd patenten heeft op de technologie. Saillant detail: Samsung behoort tot de grote investeerders in Nanosys.

Geruchten doen al langer de ronde over dat Apple bezig is met de QD-technologie. Er was voorheen echter nog geen sprake dat de iPhone 6 er al mee zou worden uitgerust. Ook was al bekend dat Apple de nieuwe iPhone een stuk groter wil maken dan zijn voorganger, om weer in de smaak te vallen bij de steeds groter wordende groep liefhebbers van smartphones met een groot scherm. Het is voor het eerst dat de QD-technologie en iPhone 6 in één adem met elkaar worden genoemd.

Het gaat om dezelfde technologie die in Amazons Kindle Fire HDX 7 zit, maar dan met een Apple-sausje er overheen gegoten. Een andere aanwijzing die er op duidt dat Apple bezig is met de QD-technologie is dat het Amerikaanse patentenbureau onlangs bekendmaakte dat Apple vier QD-gerelateerde patentaanvragen heeft gemaakt. Volgens Forbes moeten die anderhalf jaar geleden zijn ingediend en is Apple nog veel eerder met de ontwikkeling hiervan begonnen.

Volgens het zakenblad biedt de iPhone 6 weinig noviteiten als het niet met een QD-scherm komt, wat Samsung weer in de kaart speelt. De meest recente geruchten wijzen er op dat de iPhone waarschijnlijk in mei of juni onthuld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters