iPhone 6 zou met productieproblemen kampen

Persbureau Reuters meldt dat Apple tegen aanzienlijke problemen aanloopt met de productie van de iPhone 6. In de jacht om een superdunne telefoon te maken, moest het toestel de afgelopen maanden meerdere keren terug naar de tekentafel.

iPhonewinkelier stelt zelf iPhone 6 samen voor foto iphone6assembled2

Apple wil niet alleen een flink grotere telefoon op de markt brengen, hij moet ook meteen een stuk dunner worden. De iPhone 5S is al niet de dikste met 7,6 millimeter van voor- tot achterkant, maar Apple zou hier nog zeker een millimeter af willen schaven.

Dat zou bij het 4,7-inch model van de iPhone 6 kunnen door de achtergrondverlichting, die nu in twee schermlagen is ondergebracht, in één laag te stoppen. Apple schijnt dat te hebben geprobeerd, maar volgens de geruchten is dat niet gelukt. Het scherm was te donker door deze ingreep. Dus Apple moest het toestel opnieuw laten ontwerpen met toch twee backlit-schermen.

Dat schijnt allemaal afgelopen zomer te zijn gebeurd, en Reuters meldt dat de productie hierna weer op stoom is gekomen. Maar het is niet het eerste verhaal over een mogelijke productievertraging bij Apple. Naar verluidt zou de grotere iPhone 6L, met een 5,5-inch scherm, pas in 2015 worden gepresenteerd, omdat de toeleveranciers van Apple er niet in zouden zijn geslaagd om een superdunne batterij te maken voor de phablet.

Hoe het allemaal in werkelijkheid zit, weet alleen Apple. De fabrikant reageert gewoonlijk niet op alle geruchten die de ronde doen over toekomstige producten.

Het is mogelijk dat beide telefoons toch worden gepresenteerd op 9 september, maar dat het langer duurt voordat ze daarna in de winkels liggen. Of Apple presenteert alleen de iWatch, wat de Apple-fans weer een tijdje bezighoudt totdat de nieuwe iPhones gereed zijn om de winkelschappen te bestormen.

Bron: Mashable

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters