iPhone 6 zou met productieproblemen kampen

Persbureau Reuters meldt dat Apple tegen aanzienlijke problemen aanloopt met de productie van de iPhone 6. In de jacht om een superdunne telefoon te maken, moest het toestel de afgelopen maanden meerdere keren terug naar de tekentafel.

iPhonewinkelier stelt zelf iPhone 6 samen voor foto iphone6assembled2

Apple wil niet alleen een flink grotere telefoon op de markt brengen, hij moet ook meteen een stuk dunner worden. De iPhone 5S is al niet de dikste met 7,6 millimeter van voor- tot achterkant, maar Apple zou hier nog zeker een millimeter af willen schaven.

Dat zou bij het 4,7-inch model van de iPhone 6 kunnen door de achtergrondverlichting, die nu in twee schermlagen is ondergebracht, in één laag te stoppen. Apple schijnt dat te hebben geprobeerd, maar volgens de geruchten is dat niet gelukt. Het scherm was te donker door deze ingreep. Dus Apple moest het toestel opnieuw laten ontwerpen met toch twee backlit-schermen.

Dat schijnt allemaal afgelopen zomer te zijn gebeurd, en Reuters meldt dat de productie hierna weer op stoom is gekomen. Maar het is niet het eerste verhaal over een mogelijke productievertraging bij Apple. Naar verluidt zou de grotere iPhone 6L, met een 5,5-inch scherm, pas in 2015 worden gepresenteerd, omdat de toeleveranciers van Apple er niet in zouden zijn geslaagd om een superdunne batterij te maken voor de phablet.

Hoe het allemaal in werkelijkheid zit, weet alleen Apple. De fabrikant reageert gewoonlijk niet op alle geruchten die de ronde doen over toekomstige producten.

Het is mogelijk dat beide telefoons toch worden gepresenteerd op 9 september, maar dat het langer duurt voordat ze daarna in de winkels liggen. Of Apple presenteert alleen de iWatch, wat de Apple-fans weer een tijdje bezighoudt totdat de nieuwe iPhones gereed zijn om de winkelschappen te bestormen.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters