‘iPhone 6L weegt 184 gram en is 7,7 millimeter dik’

Over de kleine iPhone 6 is alles nu wel zo’n beetje bekend. Dat kan niet van de iPhone 6L worden gezegd. Het enige dat we van Apple’s eerste phablet afweten is zijn formaat, dat ‘ie dus wordt gemaakt en dat er productieproblemen zijn. Nu liggen de afmetingen en het gewicht van de iPhone 6L op straat.

De afmetingen van de iPhone 6 4,7 en de iPhone 6L zijn uitgelekt

Het Franse iGen wist beslag te leggen op vertrouwelijke informatie van Foxconn, Apple’s grootste leverancier. Volgens de laatste informatiemeet de grootste iPhone 6 158,07 bij 77,79 millimeter en wordt hij 7,77 millimeter dun. Op de afbeeldingen wordt 7,1 millimeter genoemd, maar dan zit de camera er nog niet op.

Het is geen geheim meer dat Apple werkt aan twee versies van de iPhone 6. De 4,7-inch variant is zo goed als af, terwijl het met de productie van de 5,5-inch iPhone niet zo lekker loopt. Vandaar ook de weinige leaks over de grootste iPhone 6.

Productieproblemen

Zo zouden er problemen zijn met het maken van een batterij die dun genoeg is voor de telefoon. Ook wil Apple ‘m eigenlijk uitrusten met een scherm van saffierglas. De productie van dit ijzersterke scherm is alleen heel lastig. Ook zou het touchscreen met saffierglas in de hoeken van de display niet goed werken. iPhones met saffierschermen zouden daarom volgend jaar pas te koop worden aangeboden.

In de leaks van iGen worden ook de afmetingen van de 4,7-inch iPhone 6 genoemd. Deze smartphone gaat als het goed is 138,14 bij 66,97 millimeter meten en zou maar 6,9 millimeter dun zijn. Het gewicht van deze iPhone wordt niet genoemd.

Persevenement

Waarschijnlijk is het wachten tot de release van de nieuwe iPhone bijna voorbij. Apple organiseert op 9 september een persevenement. De Amerikaanse fabrikant zou dan de iPhone 6 presenteren. Dat de 4,7-variant wordt aangekondigd, lijkt zo goed als zeker te zijn.

Minder zeker lijkt de aankondiging van de iPhone 6L, vanwege dus de nodige problemen. Apple zou verschillende versies van zowel de 4,7- als 5,5-variant maken. Apple presenteert waarschijnlijk wel haar eerste slimme horloge, de iWatch. De fabrikant zou veel verwachten van deze smartwatch.

De afmetingen van de iPhone 6 4,7 en de iPhone 6L zijn uitgelekt 
De afmetingen van de iPhone 6 4,7 en de iPhone 6L zijn uitgelekt 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters