'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water'

Hoewel de nieuwe A9-processor van de Apple iPhone 6S en 6S Plus maar twee kernen heeft, blazen deze toestellen met groot gemak alle belangrijke Androidconcurrenten uit het water. Dat blijkt uit de Geekbench benchmarktest, waar enkele vroege bezittters van de nieuwe iPhones hun nieuwe telefoon aan hebben onderworpen.

Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus schermafbeelding 2015 09 09 om 214813

De benchmarktest laat zowel de resultaten per processorkern als per geheel zien. In beide gevallen is de iPhone 6S met zijn A9-processor de concurrentie te snel af. Elke kern van de Apple A9-processor wist een score van 2529 te behalen. Dat is veel meer dan de Androidconcurrent die hier het dichtst bij komt, de HTC M9 + met zijn Nvidia Tegra K1 Denver-processor. Die blijft per kern op een score van 1887 steken. De Galaxy Note 5, het meest recente vlaggenschip van Samsung, komt per kern niet verder dan een score van 1431. Maar omdat dit toestel maar liefst acht processorkernen heeft, komt de snelheid als geheel toch op hetzelfde niveau uit als de iPhone 6S met zijn twee kernen.

Ook de ‘oude’ iPhone 6 is vergeleken met de nieuwe iPhone 6S. Dit is ook geen langzaam toestel, met een score van 1553 per kern. Met die score blijft de iPhone 6 ook nog veel moderne Androidtoestellen voor. maar de totale score van 4375 voor de iPhone 6S en 2859 voor de iPhone 6, geeft aan dat de Apple A9-processor toch een heel stuk sneller is.

De score is ook vergeleken met de processor van de laatste 12-inch MacBook Pro die Apple in de verkoop heeft. De A9-processor is zelfs iets sneller dan die van de laptop, meldt de benchmarksite.

'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water' schermafbeelding 2015 09 25 om 114530 
'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water' android geekbench results 2015 

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

   De Note 5 bestaat nog maar een maand… behalve in Europa. Dus dat is een heel nieuw toestel. De 6S wordt overigens met veel meer telefoons vergeleken. Ik heb er nog even een plaatje bij gezet.

   1. Xaobotnik -

    De SoC (Exynos 7420) van de Note 5 is gewoon dezelfde als die van de S6. En persoonlijk vind ik derhalve de multicore-testresultaten wel teleurstellend. Je kan er immers prat op gaan dat de nieuwe Samsung SoC daaraan voorbij gaat, en niet zo'n beetje ook. En ook de Kirin 950 noteert goede multicore prestaties (beter dan die van de Exynos 7420). De vraag is alleen hoe multi-threaded (in hoeverre ze kunnen profiteren van meerdere cores) apps zijn die kunnen profiteren van snellere SoC's.

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters