'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water'

Hoewel de nieuwe A9-processor van de Apple iPhone 6S en 6S Plus maar twee kernen heeft, blazen deze toestellen met groot gemak alle belangrijke Androidconcurrenten uit het water. Dat blijkt uit de Geekbench benchmarktest, waar enkele vroege bezittters van de nieuwe iPhones hun nieuwe telefoon aan hebben onderworpen.

Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus schermafbeelding 2015 09 09 om 214813

De benchmarktest laat zowel de resultaten per processorkern als per geheel zien. In beide gevallen is de iPhone 6S met zijn A9-processor de concurrentie te snel af. Elke kern van de Apple A9-processor wist een score van 2529 te behalen. Dat is veel meer dan de Androidconcurrent die hier het dichtst bij komt, de HTC M9 + met zijn Nvidia Tegra K1 Denver-processor. Die blijft per kern op een score van 1887 steken. De Galaxy Note 5, het meest recente vlaggenschip van Samsung, komt per kern niet verder dan een score van 1431. Maar omdat dit toestel maar liefst acht processorkernen heeft, komt de snelheid als geheel toch op hetzelfde niveau uit als de iPhone 6S met zijn twee kernen.

Ook de ‘oude’ iPhone 6 is vergeleken met de nieuwe iPhone 6S. Dit is ook geen langzaam toestel, met een score van 1553 per kern. Met die score blijft de iPhone 6 ook nog veel moderne Androidtoestellen voor. maar de totale score van 4375 voor de iPhone 6S en 2859 voor de iPhone 6, geeft aan dat de Apple A9-processor toch een heel stuk sneller is.

De score is ook vergeleken met de processor van de laatste 12-inch MacBook Pro die Apple in de verkoop heeft. De A9-processor is zelfs iets sneller dan die van de laptop, meldt de benchmarksite.

'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water' schermafbeelding 2015 09 25 om 114530 
'iPhone 6S blaast alle Androidconcurrenten uit het water' android geekbench results 2015 

Bron: Redmondpie

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters