iPhone 6s komt niet met 16GB optie

Bronnen vertellen dat de iPhone 6(+)S waarschijnlijk niet beschikbaar is in een 16GB variant.

iPhone 6s komt niet met 16GB optie iphone 6 apple iphone 6 reparatie uden4

Met video’s van betere kwaliteit en steeds groter wordende applicaties, is het erg belangrijk dat een telefoon voldoende opslag heeft. Hoewel cloud-opslag voor sommige problemen een goede oplossing is, is het hebben van voldoende geheugen altijd handig. De huidige iPhone 6 en iPhone 6+ komen standaard met 16GB opslag. Aangezien iOS 3GB opslag nodig heeft om te functioneren, blijft er 13GB over voor de gebruiker. Volgens nieuwe geruchten komen de volgende iPhone generaties met minimaal 32GB opslaggeheugen.

Volgens de bronnen binnen Foxconn krijgen de volgende iPhone generaties geen 16GB versies meer. De bronnen vertellen namelijk dat er alleen 32GB, 64GB en 128GB verpakkingen gemaakt worden voor de volgende iPhone generatie. In eerdere gelekte onderdelen van de iPhones 6S was een 16GB opslagchip te zien. Door de nieuwe informatie van de bronnen wordt er hoop opgebouwd dat de 16GB onderdelen alleen gebruikt werden in de testvarianten van de telefoon.

Apple zou een aantal redenen hebben om te beginnen met de productie van iPhones met minimaal 32GB opslaggeheugen. Apple’s grootste concurrent, Samsung, heeft in haar Galaxy S6 standaard 32GB opslaggeheugen. Hierdoor wordt meer druk opgebouwd voor Apple om ook een 32GB variant te maken. Door de hogere prijs die betaald moet worden voor extra opslag, kijken consumenten ook eerder naar Apple’s concurrenten.

Bron: M.I.C. Gadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Ik heb nu een iPhone 6 64Gb en ben ik daar tevreden mee dat ik geen 16Gb genomen heb. Ik ondervind het aan mijn ipad air die 16Gb heeft, ik speel real racing 3 en heb er facebook en nog een paar dingetjes opstaan en krijg het al lastig met updates. Dat ze maar snel komen met de nieuwe iPads, minimum 64Gb deze keer. 16Gb is gewoon te weinig geworden op alle devices.

   1. iRobot -

    Dat snapt Apple ook en nu je eenmaal in het eco-systeem van Apple zit wordt het lastig(er) om weer over te stappen naar bijvoorbeeld Android
    Veel mensen kopen tegenwoordig een telefoon en dan heeft Android bijzonder leuke en goede telefoons voor rond de €200,00 waar je zeker niets aan zult missen. In dat geval is goedkoop geen duurkoop.

   2. Bart Ceuleers -

    Dit vind ik nu geen reactie dat iets met het artikel te maken heeft. Je gaat nu toch geen Android smartphone van 200€ vergelijken met een iPhone?

  1. iRobot -

   Eigenlijk zou 32GB de ondergrens moeten zijn wanneer je geen uitbreidbaar geheugen hebt al zou 64gb prettiger zijn. De iPhone is tenslotte al duur genoeg en wordt er flink door Apple bespaard op zaken als scherm (kleiner en lagere resolutie) en het ram geheugen (1gb).

   1. iRobot -

    Die 32gb is nog niet en ik weet ook niet wat dat met de prijs doet.
    Die winstcijfers zijn over Q1-2015 en niet heel erg representatief door de lage winst die Samsung de laatste maanden maakt. Maar Apple maakt inderdaad schandalig veel winst door de te hoge prijzen en relatief beperkte hardware die ze voor die prijs bieden. Mensen blijven er in trappen.

   2. Danijel -

    Ik denk dat intrappen het verkeerde woord is; mensen blijven er voor kiezen om extra geld aan een iPhone uit te geven. Ze worden door niemand verplicht.

   3. Bart Ceuleers -

    iRobot het lijkt er gewoon heel erg op dat jij geen Apple gebruiker bent. Het besturingssysteem ios heeft gewoon veel minder nodig om degelijk te werken. Mijn iPhone en ipad werkt na 1 jaar nog hetzelfde dan de eerste dag en ik hoef nooit rommel op te ruimen of anti virus te installeren om de boel goed draaiende te houden. En geloof mij, ik kan vergelijken want ik heb nog een Nexus 7 en de nieuwe 9 waar ik nu op bezig ben. Apple hoeft op dit moment nog geen 3RAM en een Octacore processor. Je bent gewoon blij met hetgeen je hebt of gebruikt hopelijk. Neem het eens van een andere kant hoeveel ruimte Apple nog heeft, het concurreert nu al met zijn lage specs tegen de rest. Ik begrijp niet waarom mensen Apple steeds moeten onderuit halen? Qua prijs gaat het niet meer zoals vroeger, quaz batterij ook niet zoals vroeger dus beginnen ze maar via de specs maar de toestellen doen wat ze moeten, waarom dan klagen?

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters