‘iPhone 6s krijgt betere camera en krachtigere processor’

Apple kondigt in september waarschijnlijk de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan. Over de eigenschappen van de smartphones doen wat voorspellingen de ronde.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Deze voorspellingen zijn gedaan door Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities die vaak een verrassend correct beeld kan scheppen van nog niet aangekondigde smartphones van Apple.

Hij zegt dat de twee nieuwe iPhones ‘force touch’ krijgen. Het scherm van de smartphones herkent hiermee de kracht waarop je het scherm indrukt. Dit biedt extra mogelijkheden wat betreft de functionaliteit van de smartphone. Force touch zou het grote unieke verkooppunt van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden.

De schermformaten van de twee telefoons blijft ongewijzigd: 4,7 en 5,5 inch. Wel krijgen ze een krachtige processor. Niet de A8, zoals de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar de A9-chipset. Dit is een krachtigere 64 bit-chipset dan de A8-processor. Beide smartphones krijgen bovendien 2GB LPDDR4 ram. Dit is een verdubbeling van het werkgeheugen. Daarnaast zou de camera zijn verbeterd. Deze schiet niet meer 8-megapixelfoto’s, maar maakt kiekjes in 12 megapixel.

Een ander leuk puntje: Apple zou opnieuw overwegen om de iPhone 6s Plus te voorzien van saffierglas. Iets dat vorig jaar nog tot het faillissement leidde van GT Advanced. Apple wil een herhaling van ‘bendgate’ bovendien voorkomen: de nieuwe iPhones zijn gemaakt van aluminium dat 60 procent sterker zou zijn dan het aluminium dat voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd gebruikt.

De nieuwe smartphones van Apple gaan waarschijnlijk in augustus in massaproductie. Apple verwacht dit jaar nog 80 tot 90 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus te verkopen, verwacht Kuo. Waarschijnlijk komt er geen iPhone 6c, met een schermformaat van 4 inch.

Bron: G for Games

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters