‘iPhone 6s krijgt betere camera en krachtigere processor’

Apple kondigt in september waarschijnlijk de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan. Over de eigenschappen van de smartphones doen wat voorspellingen de ronde.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Deze voorspellingen zijn gedaan door Ming-Chi Kuo, een analist van KGI Securities die vaak een verrassend correct beeld kan scheppen van nog niet aangekondigde smartphones van Apple.

Hij zegt dat de twee nieuwe iPhones ‘force touch’ krijgen. Het scherm van de smartphones herkent hiermee de kracht waarop je het scherm indrukt. Dit biedt extra mogelijkheden wat betreft de functionaliteit van de smartphone. Force touch zou het grote unieke verkooppunt van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden.

De schermformaten van de twee telefoons blijft ongewijzigd: 4,7 en 5,5 inch. Wel krijgen ze een krachtige processor. Niet de A8, zoals de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar de A9-chipset. Dit is een krachtigere 64 bit-chipset dan de A8-processor. Beide smartphones krijgen bovendien 2GB LPDDR4 ram. Dit is een verdubbeling van het werkgeheugen. Daarnaast zou de camera zijn verbeterd. Deze schiet niet meer 8-megapixelfoto’s, maar maakt kiekjes in 12 megapixel.

Een ander leuk puntje: Apple zou opnieuw overwegen om de iPhone 6s Plus te voorzien van saffierglas. Iets dat vorig jaar nog tot het faillissement leidde van GT Advanced. Apple wil een herhaling van ‘bendgate’ bovendien voorkomen: de nieuwe iPhones zijn gemaakt van aluminium dat 60 procent sterker zou zijn dan het aluminium dat voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werd gebruikt.

De nieuwe smartphones van Apple gaan waarschijnlijk in augustus in massaproductie. Apple verwacht dit jaar nog 80 tot 90 miljoen exemplaren van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus te verkopen, verwacht Kuo. Waarschijnlijk komt er geen iPhone 6c, met een schermformaat van 4 inch.

Bron: G for Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters