‘iPhone 6S krijgt RGBW-camerasensor van Sony’

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen waarschijnlijk een 12-megapixelcamera van Sony. Dit zou een RGBW-sensor zijn. Tot nu toe is de Huawei P8 de enige smartphone die zo’n sensor gebruikt.

'Antennebanden'  iPhone 6 verkleuren in nieuwe spijkerbroek iphoneblueedition

Dit schrijft Feng. Deze camera’s zijn in theorie beter in staat om onder donkere omstandigheden mooiere foto’s te maken, omdat ze over een extra witte subpixel beschikken. Het is de vraag of Apple voor de iPhone 6S dezelfde camerasensor gebruikt als Huawei.

Apple kondigt de iPhone 6S en iPhone 6S Plus waarschijnlijk in augustus of september aan. Deze telefoons volgen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op. Qua uiterlijk verschillen de nieuwe smartphones waarschijnlijk weinig ten opzichte van hun voorgangers, maar onder de motorkap zou wel het nodige veranderen.

Zo krijgen de displays van de nieuwe smartphones ‘force touch’, zo gaat het gerucht. Het scherm weet daarmee beter wat je bedoelt met een aanraking. De smartphones zouden daarnaast zijn gemaakt van een sterkere aluminiumsoort, om een tweede bendgate te voorkomen.

Het werkgeheugen wordt verdubbeld naar 2GB ram en de smartphones krijgen als het goed is de A9-processor, daar waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het nog moeten stellen met de A8-chipset. Apple overweegt om de minimale opslagcapaciteit van zijn smartphones te verhogen naar 32GB, in plaats van 16GB.

Dit zal een welkome uitbreiding zijn voor veel mensen, aangezien het prijsverschil tussen de 16GB- en 64GB-variant doorgaans 100 euro is. De opslagcapaciteit van iPhones zijn niet uitbreidbaar. Doorgaans zijn nieuwe iPhones een aantal weken na hun aankondiging in Nederland verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters