iPhone 6s lijkt voorverkooprecords te gaan breken

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus lijken hard op weg om het oude voorverkooprecord van de iPhone 6 te verbreken. De iPhone 6 ging in het eerste weekend zo’n 10 miljoen keer over de toonbank en volgens de meest recente cijfers liggen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op schema om dit aantal te verbreken.

iPhone 6s

Apple heeft zelf al aangegeven dat de voorverkoopcijfers van de nieuwe toestellen de verwachtingen overtreffen en dat de vraag groter is dan verwacht. Wel is de vraag naar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus iets kleiner dan de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in dezelfde periode vorig jaar, stelt Pocket Now. Hoeveel toestellen Apple zelf verwacht had te verkopen voor de lancering is niet bekend, maar het is aannemelijk dat het bedrijf uit Cupertino ten minste de cijfers van de iPhone 6 gaat evenaren. Een aantal dat hoger ligt dan tien miljoen toestellen lijkt een zekerheidje te zijn.

De iPhone 6s wordt, in tegenstelling tot zijn voorganger, direct gelanceerd in China en het is niet onwaarschijnlijk dat een groot aantal toestellen voor deze markt zijn gereserveerd. Aangezien de iPhone 6s in dat land al binnen twaalf uur helemaal was uitverkocht, is het mogelijk dat dit een grote rol heeft gespeeld. Apple liet eerder weten te hebben gekozen om de rozegoud-variant van het toestel uit te brengen door de grote populariteit van de Apple in China. Rozegoud zou met name door de Chinese consument als mooie kleur worden bevonden.

Toch is het nog maar de vraag of de voorverkoopcijfers in de regio een heel duidelijk beeld geven van het succes van de nieuwe iPhone. In China zijn veel tussenhandelaars actief en het zullen vooral de tussenhandelaars zijn die voorraden hebben opgekocht. Als de vraag bij de eindconsument uiteindelijk echter lager blijkt dan verwacht, dan zullen het vooral de tussenhandelaars zijn die in de eerste maanden met een grote voorraden zitten, terwijl de verkoopcijfers voor Apple in die periode zullen tegenvallen.

Wanneer de iPhone 6s beschikbaar is in Nederland is nog niet bekend. Apple heeft vooralsnog officieel nog niets bekend gemaakt over een lanceerdatum. Hoewel er meerdere sites zijn die stellen dat het toestel in de eerste week van oktober gelanceerd zal worden, weigert Apple tot dusverre elk commentaar. Een lancering begin oktober lijkt waarschijnlijk, maar zeker is dat nog niet.

Als we naar onze buurlanden kijken zal de prijs van de 16GB-variant van het toestel zo rond de 739 en 749 euro gaan liggen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters