Benchmarktest van A10 chip iPhone 7 duikt op: bijna net zo snel als de A9X

Er is een benchmarktest opgedoken van Apple’s A10, de chip die gebruikt zal worden in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

iPhone 7

We komen steeds dichterbij de onthulling van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus, de volgende generatie van Apple. Dankzij gelekte informatie en talloze geruchten hebben we al een vrij goed beeld van wat we kunnen verwachten. Apple zal volgend jaar pas een compleet nieuw ontwerp introduceren met de iPhone 8, een smartphone die grote vernieuwingen met zich mee moet gaan brengen, zowel qua software als hardware. De iPhone’s van dit jaar lijken dan ook erg op de iPhone 6s en 6s Plus, met een paar duidelijke verschillen. Je kunt het dan ook zien als een derde versie van de iPhone 6. Sterker nog: een aantal anonieme bronnen wijzen erop dat de nieuwste vlaggenschepen van Apple de iPhone 6x en 6x Plus gaan heten.

A10

Apple hanteert dus een cyclus van drie jaar, maar dat betekent niet dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niets nieuws te bieden hebben. De nieuwe smartphones maken namelijk gebruik van de A10 chip, de volgende generatie van Apple’s processors. Naar verwachting zal de nieuwe chip gebouwd worden op het 16nm FinFET proces van TSMC, waarvan de fabrikant de productie al verdubbeld heeft in de afgelopen maanden om genoeg chips te produceren voor de lancering.

Benchmarktest

De A10 zou op papier voor betere prestaties, minder warmte en en meer efficiëntie moeten gaan zorgen dan de A9. De eerste A10 resultaten zijn opgedoken op Geekbench, een populaire benchmarktest, waardoor we al een voorproefje krijgen op de prestaties van Apple’s nieuwste chip. De single-core prestaties zijn nog steeds indrukwekkend, zoals we van Apple gewend zijn. De A10 scoort net iets lager dan de Apple A9X chips, die je in de twee iPad Pro modellen kunt terug vinden. De iPad Pro tablets zijn de snelste iOS apparaten van dit moment, dus het feit dat de A10 zo dicht in de buurt komt is een goed teken.

Apple A10

Andere vlakken

De echt interessante vergelijking is natuurlijk die met de A9, de chip die in de huidige iPhone’s zit. De benchmarktest wijst erop dat de A10 18% hoger scoort dan de A9. Dat is een grote stap, maar niet zo indrukwekkend als de stap van de A8 naar de A9. De A9 scoorde namelijk maar liefst 43% hoger dan zijn voorganger, waardoor het er dus op lijkt dat de A10 op andere vlakken vooral sterk verbeterd is. Geruchten wijzen er op dat de A10 met een nieuwe methode gemaakt wordt die het formaat flink doet afnemen, waardoor er meer ruimte over is voor een grotere accu en de iPhone’s nog dunner gemaakt kunnen worden. We zijn ook op een punt aangekomen waar meer ruwe kracht geen toegevoegde waarde meer bied, al helemaal niet voor een sterk geoptimaliseerd besturingssysteem als iOS. Het wordt interessant om te zien of Apple inderdaad op een ander vlak geïnnoveerd heeft, of dat de iPhone 7 toch de tussenstap is die geen grote verbeteringen met zich mee zal brengen.

Bron: TechTastic

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters