‘Gelekte afbeelding iPhone 7 onthult afwezigheid van fysieke homeknop’

Een vermeende gelekte foto van de iPhone 7 lijkt te onthullen dat het toestel geen fysieke homeknop heeft, een eerste stap naar een iPhone zonder knoppen aan de voorkant.

Apple

We weten dankzij talloze geruchten en gelekte informatie al een hoop over de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus: beide toestellen verschillen qua ontwerp waarschijnlijk niet erg van de iPhone 6s, de iPhone 7 Plus heeft een dubbele camera en de nieuwe smartphones van Apple krijgen waarschijnlijk geen headphone jack krijgen. Toch spreken dat soort geruchten elkaar regelmatig tegen en moet je ze allemaal ook met een korreltje zout nemen, dus pas als Tim Cook met de nieuwe iPhone’s in zijn hand staat weten we zeker met wat voor toestellen we te maken hebben.

iPhone 7

iPhone 7

Toch weerhoudt dat ons er niet van om ondertussen alle gelekte informatie en foto’s te analyseren, zoals de bovenstaande vermeende foto van de iPhone 7. Op het eerste gezicht valt er niet zoveel aan het ontwerp op, tot je de homeknop van dichterbij bestudeert. In plaats van de fysieke homeknop die gebruikers terug naar het homescreen laat gaan en je vingerafdruk verifieert lijkt er een touch-sensitive knop te zitten. De knop heeft ook niet meer de kenmerkende metalen ring die op elke iPhone sinds de iPhone 5s te vinden is.

Homeknop

Gebruikers moeten hun vinger een langere tijd op de knop houden om Siri te open, en door twee keer kort op de homeknop te tikken wordt het scherm met je recente apps geopend. Waarschijnlijk is dit de laatste stap voor de homeknop geheel verdwijnt. Apple wil volgend jaar met de iPhone 8 een compleet nieuw glazen ontwerp introduceren waarbij het scherm de gehele voorkant van het toestel bedekt. De functies van de homeknop zullen volgens geruchten vervangen worden door bepaalde delen van het scherm die nog wel fysieke feedback kunnen geven.

iPhone 7

Korreltje zout

Het grote voordeel van dit soort knoppen is dat ze niet zo snel kapot kunnen gaan als een fysieke knop. Ook kan Touch ID in principe nog sneller gemaakt worden. Vergeet echter dit nieuws niet met een korreltje zout te nemen, want het zou ook zo maar kunnen dat deze foto nep is, vooral omdat de camera aan de voorkant een andere positie heeft. Wel is het duidelijk dat Apple grootse plannen heeft voor de manier waarop je een iPhone gebruikt, maar daarvan zien we volgend jaar waarschijnlijk pas het resultaat.

Bron: Mobipicker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kees -

  Ja, in iOS 10 moet je de vingerafdrukscanner indrukken en voor de iPhone 7 introduceert Apple een touchgevoelige thuisknop. Denk toch eens na voordat je deze rommel publiceert.

  1. Erik -

   Wat zeg je nu eigenlijk? Kan toch heel goed zijn dat dit er gewoon komt.
   In iOS10 zitten heel veel nieuwe zaken wat er komt voor 3D touch..maar alle oudere toestellen hebben dit uiteraard niet.
   Kan toch zijn dat dit er gewoon komt vanaf de iPhone 7..

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters