‘Mysterieus toestel verplettert iPhone 7 benchmarks’

Er is een mysterieus toestel opgedoken dat met afstand de iPhone 7 benchmarks verslaat. Gaat het hier om de Samsung Galaxy S8?

iPhone 7 benchmarks

Men kan klagen over Apple’s ‘saaie’ iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar de benchmarks spreken boekdelen. Apple’s nieuwe A10 Fusion tip veegt namelijk de vloer aan met de concurrentie, zo bleek in de week na de aankondiging van beide vlaggenschepen. Ook de Google Pixel en Pixel XL kunnen niet in de buurt komen. Benchmarktests zeggen lang niet alles, maar je kunt toch wel de voorlopige conclusie maken dat de A10 Fusion de beste mobiele chip van dit moment is.

Nieuw record

Kan Qualcomm volgend jaar in de buurt komen met de nieuwe Snapdragon 830? Wellicht hoeven we daar niet eens op te wachten. Er is namelijk een mysterieus toestel opgedoken dat de benchmarktests van de krachtige iPhone 7 en iPhone 7 Plus met afstand verslaat. Het onbekende apparaat dook op in de benchmarktest van AnTuTu, waarmee ook de iPhone 7 is getest. Het platform publiceerde eerder nog een top tien lijstje waarin Apple’s nieuwe smartphones dus met afstand op nummer 1 stonden, maar daar komt nu verandering in.

iPhone 7 benchmarks
De huidige top 10

Nieuwe iPad Pro?

De verbluffende resultaten zijn geplaatst door een Twitter-account, met de informatie dat het om een apparaat gaat dat in het eerste kwartaal van 2017 uit zal komen. Daarbij zou het kunnen gaan om de nieuwe iPad Pro modellen, die Apple naar verluidt in maart 2017 zal onthullen. Apple is al begonnen met het testen van A10X chips, die je hoogstwaarschijnlijk onder de motorkap van de nieuwe iPad modellen zult vinden.

Samsung Galaxy S8

Er wordt ook gespeculeerd dat het waarschijnlijk om de Samsung Galaxy S8 gaat, het toestel dat de Koreaanse smartphonefabrikant weer een knaller moet opleveren na de ongelukkige Galaxy Note 7 lancering. Geruchten doen de ronde dat Samsung aan snellere processors werkt voor zijn onaangekondigde vlaggenschip. Bovendien komt de Galaxy S8 naar verwachting in februari 2017 uit, wat dus zou overeenkomen met de informatie die we hebben.

10nm

Wie dan ook de fabrikant van het mysterieuze apparaat is, het is duidelijk dat we een enerverend voorjaar tegemoet gaan als het om chipsets gaat. De processor van de mysterieuze smartphone of tablet is geproduceerd op het next-gen 10nm proces. Dat betekent dat de nieuwe chip sneller en efficiënter is dan de A10 Fusion. Zowel Apple als Samsung zouden naar verluidt van plan zijn om hun nieuwe producten in 2017 uit te rusten met 10nm processors, maar het is maar de vraag of de chipsets op tijd klaar zijn voor het eerste kwartaal.

Bron: Twitter

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters