iPhone 7 event: Alles wat Apple heeft aangekondigd

Apple onthult vanavond dan eindelijk de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Daarnaast heeft de techgigant nog veel meer verrassingen in petto. We houden live alle aankondigingen van Apple voor je bij.

Mario komt naar iOS

Apple trapte het evenement luchtig af met een nieuwe aflevering van Carpool Karaoke, waarin James Corden dit keer Tim Cook een lift geeft. Daarna kwam Tim Cook het podium op om geheel toepasselijk Apple Music te bespreken. De dienst heeft nu al meer dan 17 miljoen abonnees. Ook de App Store is natuurlijk een verplicht nummertje, met meer dan 140 miljard gedownloade apps.

Super Mario Run

Het grote nieuws deed ons echter alle statistieken gelijk weer vergeten: Mario komt naar iOS! Er werd een kort spelletje getoond waarin het iconische gamepersonage door een kleurrijke wereld rent, precies zoals je gewend bent. Het is een soort endless runner, maar dan in de stijl van Nintendo. Super Mario Run is tijdelijk exclusief voor iOS, en komt later dus naar Android. Fans zullen blij zijn om te horen dat je eenmalig betaalt voor het spelletje, en het dus geen free-to-play app met vervelende micro-transacties is. Ook komt er een setje Mario-stickers naar iMessage in iOS 10.

Pokémon Go

Na de aankondiging dat iWork naar scholen komt kwam Apple dan eindelijk aan bij het onderwerp waar we op zaten te wachten: de Apple Watch. Volgens Tim Cook is de Apple Watch een groot succes. Apple is nu het op een na grootste horlogemerk ter wereld, aldus het bedrijf zelf.

Apple Watch Pokémon Go

De techgigant zette vooral WatchOS 3 in het zonnetje, de volgende grote update voor de wearable, waarover je in dit artikel meer kunt lezen. Daarna kwam Apple met de verrassing dat Pokémon Go naar de Apple Watch komt. Je krijgt meldingen als er bijvoorbeeld Pokémon in de buurt zijn, of wanneer je ei bijna uit komt.

Apple Watch 2

apple-iphone-watch-20160907-4400

En toen was het eindelijk zo ver: Apple onthulde de waterdichte Apple Watch 2. De wearable is qua ontwerp vrijwel identiek aan zijn voorganger, maar onder de motorkap is er veel verandert. Zo is de nieuwe processor twee keer zo krachtig als die van de Apple Watch, wat ook geldt voor de GPU. Lees meer over de Apple Watch 2 in ons uitgebreide artikel. Ook de originele Apple Watch blijft gewoon te koop, met betere specificaties!

iOS 10

Vervolgens kwam Apple met het jaarlijkse verplichte nummertje: de volgende grote update voor iOS. We zijn alweer bij iOS 10 aanbeland. Apple ging tijdens de presentatie vrij snel langs een aantal hoogtepuntjes. Alle nieuwe functies en veranderingen werden een aantal maanden geleden al uitgebreid uit de doeken gedaan. Lees er meer over in ons uitgebreide artikel.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus werden per ongeluk door Amazon en Apple zelf onthuld, nog voor Apple aan het onderwerp toe kwam tijdens de keynote. De iPhone 7 en 7 Plus zijn misschien niet zo vernieuwend als hun voorgangers, maar toch wist Apple ons te verrassen met een aantal aantrekkelijke upgrades. Zo heeft de iPhone 7 Plus een dubbele camera, is de homeknop nu drukgevoelig en is de A10 chip nog krachtiger Lees meer over de nieuwe smartphones in ons uitgebreide artikel.

Vaarwel headphone jack

AirPodsMet de aankondiging van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nemen we zoals verwacht ook afscheid van de headphone jack. Je zult voortaan koptelefoons en oordopjes op de Lightning Port moeten aansluiten. Gelukkig krijg je een tussenstukje bij je nieuwe iPhone waarmee je nog gewoon je oude koptelefoon of oordopjes kunt gebruiken.

Ook heeft Apple nieuwe AirPods aangekondigd, draadloze oordopjes die slim samenwerken met de W1 chip die in de nieuwe iPhone’s is ingebouwd. Je hoeft ze niet te koppelen met je iPhone en ze gaan vijf uur mee op een volle accu. De high-end oordopjes gaan $159 kosten. Daarnaast komt Beats met een serie oordopjes en koptelefoons die gebruik maken van de speciale W1 chip, Apple’s alternatief voor Bluetooth. De New Beats Solo 3 gaat 40 uur mee na een oplaadbeurt.

Macs?

En daarmee zijn we ook bij het einde van Apple’s event aangekomen, ingeluid door een optreden van Sia. Het is jammer dat de al verouderde Macs nog langer op een upgrade moeten wachten en we hadden graag een nieuwe iPad Pro gezien, maar al met al heeft Apple ons toch weten te verrassen vanavond! Apple heeft zijn keynote nog eens kort samengevat middels het volgende filmpje:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters