‘Zo werken de nieuwe homeknop en dubbele camera van iPhone 7 Plus’

De bekende Apple blogger en geruchtenkanon Mark Gurman heeft onthuld hoe de nieuwe homeknop en de dubbele camera van de aankomende iPhone’s werken.

iPhone 7

Over een maand is het dan eindelijk zo ver. Apple zal dan de opvolgers van de iPhone 6s en de iPhone 6S Plus gaan onthullen, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Dankzij talloze geruchten en betrouwbare bronnen weten we al wat we van de smartphones kunnen verwachten. Zo zal Apple dit jaar bijvoorbeeld geen nieuw ontwerp introduceren. Dat betekent echter niet dat de iPhone 7 niets nieuws te bieden heeft. De iPhone 7 Plus krijgt namelijk een dubbele camera aan de achterkant, en beide smartphones hebben een verbeterde homeknop. De precieze werking van beide componenten bleef tot nu toe een groot raadsel, maar daar is vandaag misschien verandering in gekomen.

Dubbele camera

Het beroemde Apple-geruchtenfenomeen Mark Gurman heeft onthuld hoe de dubbele camera van de iPhone 7 Plus werkt. Hij heeft daarnaast nogmaals bevestigd dat de normale iPhone 7 een enkele camera krijgt, terwijl zijn grotere broer wel de voordelen van een dubbele camera geniet. Volgens Gurman zijn die voordelen aanzienlijk, gezien de dubbele camera sensor er voor zorgt dat de iPhone 7 Plus ook met slecht licht heldere en scherpe foto’s kan nemen. De twee sensoren vangen licht en daarmee kleur op een verschillende manier. Vervolgens worden de twee afbeeldingen gecombineerd om zo een superieur eindresultaat op te leveren, aldus de analist. Bovendien zorgt het nieuwe systeem er voor dat gebruikers verder kunnen inzoomen zonder al te veel detail te verliezen.

Homeknop

Een andere belangrijke innovatie die met de nieuwe iPhone’s wordt geïntroduceerd is de verbeterde homeknop. De homeknop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus maakt namelijk niet meer gebruik van een mechanische knop die fysiek ingedrukt wordt. De nieuwe homeknop is namelijk drukgevoelig, vergelijkbaar met de taptic engine die je ook in de Apple Watch en de touchpads van de nieuwe MacBooks terug vindt.

Homeknop

Headphone jack

Daarnaast bevestigt de analist namens Bloomberg ook dat de nieuwe iPhone’s geen headphone jack zullen hebben. Daardoor komt er ruimte vrij voor een secundaire speaker aan de onderkant van beide toestellen. Apple stond accessoiremakers kort na de aanschaf van Beats Electronics al toe om oordopjes voor de Lightning port te ontwikkelen, wat zou moeten leiden tot een verbeterde geluidskwaliteit.

Hoe gaan de iPhone’s heten?

Het valt vooral op dat Bloomberg geen naam verbindt aan de nieuwe iPhone’s. Eerder dook er al het gerucht op dat de nieuwe iPhone’s niet de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gaan heten, maar bijvoorbeeld de iPhone 6SE en de iPhone 6SE Plus. Apple zou daar voor kiezen omdat de smartphones grotendeels hetzelfde ontwerp hebben en een nieuwe generatie niet gerechtvaardigd zou zijn. Een ding is zeker: we hebben nog een hoop om te ontdekken.

Bron: Bloomberg

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters