‘Zo werken de nieuwe homeknop en dubbele camera van iPhone 7 Plus’

De bekende Apple blogger en geruchtenkanon Mark Gurman heeft onthuld hoe de nieuwe homeknop en de dubbele camera van de aankomende iPhone’s werken.

iPhone 7

Over een maand is het dan eindelijk zo ver. Apple zal dan de opvolgers van de iPhone 6s en de iPhone 6S Plus gaan onthullen, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Dankzij talloze geruchten en betrouwbare bronnen weten we al wat we van de smartphones kunnen verwachten. Zo zal Apple dit jaar bijvoorbeeld geen nieuw ontwerp introduceren. Dat betekent echter niet dat de iPhone 7 niets nieuws te bieden heeft. De iPhone 7 Plus krijgt namelijk een dubbele camera aan de achterkant, en beide smartphones hebben een verbeterde homeknop. De precieze werking van beide componenten bleef tot nu toe een groot raadsel, maar daar is vandaag misschien verandering in gekomen.

Dubbele camera

Het beroemde Apple-geruchtenfenomeen Mark Gurman heeft onthuld hoe de dubbele camera van de iPhone 7 Plus werkt. Hij heeft daarnaast nogmaals bevestigd dat de normale iPhone 7 een enkele camera krijgt, terwijl zijn grotere broer wel de voordelen van een dubbele camera geniet. Volgens Gurman zijn die voordelen aanzienlijk, gezien de dubbele camera sensor er voor zorgt dat de iPhone 7 Plus ook met slecht licht heldere en scherpe foto’s kan nemen. De twee sensoren vangen licht en daarmee kleur op een verschillende manier. Vervolgens worden de twee afbeeldingen gecombineerd om zo een superieur eindresultaat op te leveren, aldus de analist. Bovendien zorgt het nieuwe systeem er voor dat gebruikers verder kunnen inzoomen zonder al te veel detail te verliezen.

Homeknop

Een andere belangrijke innovatie die met de nieuwe iPhone’s wordt geïntroduceerd is de verbeterde homeknop. De homeknop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus maakt namelijk niet meer gebruik van een mechanische knop die fysiek ingedrukt wordt. De nieuwe homeknop is namelijk drukgevoelig, vergelijkbaar met de taptic engine die je ook in de Apple Watch en de touchpads van de nieuwe MacBooks terug vindt.

Homeknop

Headphone jack

Daarnaast bevestigt de analist namens Bloomberg ook dat de nieuwe iPhone’s geen headphone jack zullen hebben. Daardoor komt er ruimte vrij voor een secundaire speaker aan de onderkant van beide toestellen. Apple stond accessoiremakers kort na de aanschaf van Beats Electronics al toe om oordopjes voor de Lightning port te ontwikkelen, wat zou moeten leiden tot een verbeterde geluidskwaliteit.

Hoe gaan de iPhone’s heten?

Het valt vooral op dat Bloomberg geen naam verbindt aan de nieuwe iPhone’s. Eerder dook er al het gerucht op dat de nieuwe iPhone’s niet de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gaan heten, maar bijvoorbeeld de iPhone 6SE en de iPhone 6SE Plus. Apple zou daar voor kiezen omdat de smartphones grotendeels hetzelfde ontwerp hebben en een nieuwe generatie niet gerechtvaardigd zou zijn. Een ding is zeker: we hebben nog een hoop om te ontdekken.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 camera

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters