‘Onderdelen iPhone 7 beschermd tegen elektromagnetische golven’

Uit een nieuwe patentaanvraag van Apple blijkt dat de fabrikant een nieuwe technologie heeft ontwikkeld die onderdelen van de iPhone 7 moet beschermen tegen elektromagnetische golven.

iPhone 7 en elektromagnetische golven

Apple zou een technologie hebben ontwikkeld die in staat is om EMI (Electro Magnetic Interference) te blokkeren. De nieuwigheid zou zowel de prestaties van chips moeten verbeteren alsook interferentie van chips onderling kunnen tegengaan. Naarmate de kloksnelheid van chips steeds blijft toenemen, en er ook steeds meer chips in mobiele apparaten aanwezig zijn, zou inferentie door elektromagnetische golven steeds een groter probleem zijn in de industrie, zo melden analisten.

De nieuwe technologie zou worden toegepast in allerlei chips in de iPhone 7, waaronder de WiFi en Bluetooth chips. Elektromagnetische golven worden al langer in toom gehouden op printplaten maar het zou de eerste keer zijn dat deze technologie ook wordt toegepast op belangrijke chips.

Elektromagnetische golven?

Naarmate toestellen steeds compacter worden en dichter bij elkaar worden geplaatst kunnen de elektromagnetische golven van onderdelen met elkaar interfereren. Door de nieuwe EMI Shield technologie van Apple kan dit voorkomen worden en wordt er dus plaats bespaard. Op die manier is er meer plaats voor bijvoorbeeld de accu.

Analisten geven aan dat de nieuwe technologie de productiekost van de verschillende onderdelen zal doen stijgen. Apple zou in zee gaan met StatsChipPac en Amkor om de nieuwe technologie te ontwikkelen en produceren in Zuid-Korea. Soortgelijke technologie werd eerder ook al toegepast in de Apple Watch.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters