‘iPhone 7 camera krijgt ook optische beeldstabilisatie’

Een bekende analist beweert dat de normale iPhone 7 ook optische beeldstabilisatie krijgt en dat Sony niet op tijd genoeg camera modules kan produceren.

Apple

Dankzij talloze geruchten en gelekte informatie hebben we al een goed beeld van hoe de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus er uit moeten gaan zien. Apple slaat volgend jaar de iPhone 7s over en komt dan gelijk met de iPhone 8, een smartphone met een compleet nieuw ontwerp en revolutionaire nieuwe functies. Het moet de volgende grote stap voor de iPhone worden, met als resultaat dat we eind dit jaar waarschijnlijk iPhone’s te zien krijgen die waarschijnlijk erg op de iPhone 6s en de 6s Plus lijken naast een paar kleine veranderingen. Intern verandert er echter wel het een en ander, want Apple heeft qua hardware en software het een en ander verbeterd.

LG G5 Review
LG G5 achterkant

iPhone 7

Zo weten we dat Apple veel moeite heeft gestoken in de camera’s van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus, voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun smartphone. De recente iPhone camera’s werden ingehaald door de concurrentie, maar dit jaar hoopt Apple weer de koploper te worden op dat gebied. De meeste geruchten wezen op een dubbele camera achterop de iPhone 7 Plus met optische beeldstabilisatie, vergelijkbaar met de Huawei P9 en de LG G5. De normale iPhone 7 moet het echter doen met een normale camera zonder optische beeldstabilisatie. Althans, dat leek het geval te zijn, want nu beweert de Nomura Securities analist Chris Chang dat beide smartphones optische beeldstabilisatie krijgen.

Sony en LG

Voor de rest moet de normale iPhone het nog steeds met een enkele camera aan de achterkant doen. De iPhone 6 Plus en de iPhone 6s Plus hadden beide optische beeldstabilisatie, maar de normale kleinere modellen moesten het helaas steeds zonder doen. De iPhone 7 kan dus Apple’s eerste 4.7-inch smartphone met optische beeldstabilisatie gaan worden, tot de grote vreugde van fans van kleinere smartphones. Optische beeldstabilisatie zou er voor moeten zorgen dat je betere foto’s en video’s kunt opnemen, vooral in situaties met slecht licht. Ook wist de analist te melden dat Sony waarschijnlijk niet op tijd genoeg camera modules zal kunnen produceren, met als gevolg dat Apple ook de hulp van LG Innotek heeft ingeschakeld. Voor de consument zal het geen verschil mogen maken.

Bron: 9to5Mac

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters