De iPhone 7 Plus is niet de snelste smartphone meer

Niemand kan eromheen dat Apple’s smartphones zeer snel zijn. Toch moet de iPhone 7 Plus het nu afleggen tegen een grote concurrent.

Welke smartphone is het snelst?

Smartphones kosten een hoop geld. Het is dan ook belangrijk dat je de goede keuze maakt wanneer je een nieuw exemplaar uit mag kiezen. We zitten elke dag op onze toestellen, dus elk minpuntje kan enorm gaan storen.

iPhone 7 Plus dubbele camera header
De iPhone 7 Plus

Daarom staat het halve internet vol met smartphone-vergelijkingen. Ook wij vergelijken op ons Youtube-kanaal de populairste toestellen. Daarbij kijken we naar de specificaties, camerakwaliteit en de accuduur. ook het design is natuurlijk belangrijk.

De real life ervaring van een gebruiker zegt immers meer dan cryptische benchmarktests. Toch kunnen we ons soms laten verleiden door een snelheidsvergelijking. Youtube staat er vol mee: video’s waarin dezelfde apps geopend worden op twee verschillende smartphones.

OnePlus 5 versus iPhone 7 Plus

Welke van de twee is sneller? Er valt natuurlijk een hoop over dat soort tests te zeggen. Ze zijn allesbehalve wetenschappelijk, en laten maar een klein deel van het totaalplaatje zien. Ze zijn dan ook absoluut niet representatief voor je alledaagse gebruik.

OnePlus 5 overzicht

Zo worden er bijvoorbeeld spelletjes geopend op zowel iOS en Android, om te kijken welke smartphone sneller is. Dat ligt echter voor een groot deel ook gewoon aan de programmeerkunsten van de ontwikkelaar in kwestie, en niet per se aan de smartphone.

iPhones kunnen zich op papier niet meten met de meeste Android vlaggenschepen. Toch wisten de nieuwste iPhones van Apple de afgelopen jaren vrijwel elke keer te winnen in dit soort vergelijkingen.

Daar is nu echter verandering in gekomen. Opeens weet een Android toestel elke andere smartphone te verslaan in snelheidsvergelijkingen: de OnePlus 5.

De afgelopen weken is er een hoop kritiek op de nieuwe smartphone van OnePlus geleverd. Waarom is het toestel zo duur? Waarom is het toestel niet waterdicht?

Er is maar een mogelijke conclusie

Elke reviewer moet echter hetzelfde concluderen: het is de snelste en meest soepele smartphone die ze gebruikt hebben. En daar draait het uiteindelijk echt om.

Op zichzelf zegt de bovenstaande video dus niet zoveel, maar in combinatie met de binnen stromende reviews lijkt het er sterk op dat de we snelste smartphone van het moment te pakken hebben.

Bron: Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. RA -

  Beste noah, je conclusie is onjuist. Het android toestel is slechts op zeerbeperkt aantal sub testjes met openen en heropenen apps iets sneller. De overall test laat zien dat iphone 7+ meer dan minuut sneller is…

  Grtz a keen observer😉

 2. Dang -

  Wauw, normaal reageer ik nooit maar mensen mensen. Ben persoonlijk wel een fan van de phonebuffstyle vergelijking, vind het een realistische / spannende vergelijking dan benchmarks.

  1. Dang -

   ja natuurlijk vergelijk je het met de nieuwste van een ander fabrikant. Telefoons komen bijna nooit op het zelfde tijdstip uit, dus dan kan er wel 8 maanden tussen zitten. Als de iPhone 8 uitkomt dan komt er wel een tweede race, want ja dat levert weer views op

 3. dabio -

  pfff

  volgens mij wordt want flink gesponsord door oneplus!

  alle telefoons in topsegment zijn snel,

  nou juist daar maak je het verschil niet meer
  wel met waterdichtheid, goede speakers, randloos design

  1. Dang -

   Misschien dat hij het toestel gratis van oneplus heeft gekregen, maar als de one plus dik verloren had hij het ook geüpload.

   Als je naar zijn andere video’s had gekeken dan zou je weten dat de resultaten laat zien zoals het is.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters