De iPhone 7 Plus is niet de snelste smartphone meer

Niemand kan eromheen dat Apple’s smartphones zeer snel zijn. Toch moet de iPhone 7 Plus het nu afleggen tegen een grote concurrent.

Welke smartphone is het snelst?

Smartphones kosten een hoop geld. Het is dan ook belangrijk dat je de goede keuze maakt wanneer je een nieuw exemplaar uit mag kiezen. We zitten elke dag op onze toestellen, dus elk minpuntje kan enorm gaan storen.

iPhone 7 Plus dubbele camera header
De iPhone 7 Plus

Daarom staat het halve internet vol met smartphone-vergelijkingen. Ook wij vergelijken op ons Youtube-kanaal de populairste toestellen. Daarbij kijken we naar de specificaties, camerakwaliteit en de accuduur. ook het design is natuurlijk belangrijk.

De real life ervaring van een gebruiker zegt immers meer dan cryptische benchmarktests. Toch kunnen we ons soms laten verleiden door een snelheidsvergelijking. Youtube staat er vol mee: video’s waarin dezelfde apps geopend worden op twee verschillende smartphones.

OnePlus 5 versus iPhone 7 Plus

Welke van de twee is sneller? Er valt natuurlijk een hoop over dat soort tests te zeggen. Ze zijn allesbehalve wetenschappelijk, en laten maar een klein deel van het totaalplaatje zien. Ze zijn dan ook absoluut niet representatief voor je alledaagse gebruik.

OnePlus 5 overzicht

Zo worden er bijvoorbeeld spelletjes geopend op zowel iOS en Android, om te kijken welke smartphone sneller is. Dat ligt echter voor een groot deel ook gewoon aan de programmeerkunsten van de ontwikkelaar in kwestie, en niet per se aan de smartphone.

iPhones kunnen zich op papier niet meten met de meeste Android vlaggenschepen. Toch wisten de nieuwste iPhones van Apple de afgelopen jaren vrijwel elke keer te winnen in dit soort vergelijkingen.

Daar is nu echter verandering in gekomen. Opeens weet een Android toestel elke andere smartphone te verslaan in snelheidsvergelijkingen: de OnePlus 5.

De afgelopen weken is er een hoop kritiek op de nieuwe smartphone van OnePlus geleverd. Waarom is het toestel zo duur? Waarom is het toestel niet waterdicht?

Er is maar een mogelijke conclusie

Elke reviewer moet echter hetzelfde concluderen: het is de snelste en meest soepele smartphone die ze gebruikt hebben. En daar draait het uiteindelijk echt om.

Op zichzelf zegt de bovenstaande video dus niet zoveel, maar in combinatie met de binnen stromende reviews lijkt het er sterk op dat de we snelste smartphone van het moment te pakken hebben.

Bron: Youtube

Samsung Galaxy S9 Active

Samsung Galaxy S9 Active duikt op: Nederlandse lancering? lees verder

Xiaomi Mi 6x

Xiaomi Mi 6X onthuld: topspecs voor lage prijs lees verder

OnePlus 6

Mis dit niet: de officiële lancering van de OnePlus 6 komt eraan lees verder

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters