‘Apple heeft tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren’

Uit voorspellingen van analisten en bronnen binnen de industrie blijkt dat Apple hoogstwaarschijnlijk een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen zal hebben.

iPhone 7 tekort

Een nieuw rapport dat vandaag werd gepubliceerd voorspelt dat Apple een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren zal hebben wanneer beide toestellen volgende maand worden onthuld. Dat komt mede door het feit dat Apple conservatiever is geworden na de tegenvallende iPhone verkopen van de afgelopen twee kwartalen. Daarnaast zou de techgigant moeite hebben met het verkrijgen van bepaalde componenten, met name de dubbele camera en de waterdichte speaker.

Problemen met componenten

Volgens het betrouwbare Nikkei Asian Review wordt het tekort aan componenten veroorzaakt door lage rendementen. De nieuwe iPhone’s zijn de eerste smartphones van Apple die waterdicht zijn. Bovendien is de iPhone 7 Plus de eerste iPhone met een dubbele camera aan de achterkant. Volgens de bekende analist en consultant Jeff Pu zijn die problemen nog niet helemaal opgelost. Hij liet zijn cliënten weten dat Apple in de periode tussen juli en december ‘slechts’ 114 miljoen exemplaren van alle modellen kan produceren, in plaats van de verwachte 120 miljoen exemplaren.

Daling

Bovendien voorspelt de analist dat Apple 74 miljoen iPhone 7 exemplaren zal produceren in de tweede helft van dit jaar. Dat is een flinke daling vergeleken met de 84 miljoen exemplaren die Apple vorig jaar van de iPhone 6s produceerde in dezelfde periode. Je zou de conclusie kunnen trekken dat steeds meer consumenten voor de grotere iPhone Plus modellen kiezen, maar dat is niet de oorzaak van Apple’s relatief conservatieve aantallen dit jaar.

Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple dit jaar namelijk in totaal 15% minder chipsets dan vorig jaar besteld. Het aantal bestelde panelen is nog sterker gedaald met maar liefst 20%. Een andere grote leverancier van iPhone componenten bevestigt dat Apple een stuk minder exemplaren dan vorig jaar heeft besteld.

16 september

Uiteindelijk komen de analisten in het rapport tot de conclusie dat Apple zo conservatief is geweest in het bestellen van componenten dat het bedrijf te weinig exemplaren van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gereed zal hebben wanneer de toestellen uitgebracht worden. Vooral de productieproblemen kunnen leiden tot grote tekorten. We gaan het binnenkort ervaren, want volgens Evan Blass zal Apple zijn nieuwste smartphones op 16 september onthullen.

Bron: Nikkei Asian Review

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters