‘Apple heeft tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren’

Uit voorspellingen van analisten en bronnen binnen de industrie blijkt dat Apple hoogstwaarschijnlijk een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen zal hebben.

iPhone 7 tekort

Een nieuw rapport dat vandaag werd gepubliceerd voorspelt dat Apple een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren zal hebben wanneer beide toestellen volgende maand worden onthuld. Dat komt mede door het feit dat Apple conservatiever is geworden na de tegenvallende iPhone verkopen van de afgelopen twee kwartalen. Daarnaast zou de techgigant moeite hebben met het verkrijgen van bepaalde componenten, met name de dubbele camera en de waterdichte speaker.

Problemen met componenten

Volgens het betrouwbare Nikkei Asian Review wordt het tekort aan componenten veroorzaakt door lage rendementen. De nieuwe iPhone’s zijn de eerste smartphones van Apple die waterdicht zijn. Bovendien is de iPhone 7 Plus de eerste iPhone met een dubbele camera aan de achterkant. Volgens de bekende analist en consultant Jeff Pu zijn die problemen nog niet helemaal opgelost. Hij liet zijn cliënten weten dat Apple in de periode tussen juli en december ‘slechts’ 114 miljoen exemplaren van alle modellen kan produceren, in plaats van de verwachte 120 miljoen exemplaren.

Daling

Bovendien voorspelt de analist dat Apple 74 miljoen iPhone 7 exemplaren zal produceren in de tweede helft van dit jaar. Dat is een flinke daling vergeleken met de 84 miljoen exemplaren die Apple vorig jaar van de iPhone 6s produceerde in dezelfde periode. Je zou de conclusie kunnen trekken dat steeds meer consumenten voor de grotere iPhone Plus modellen kiezen, maar dat is niet de oorzaak van Apple’s relatief conservatieve aantallen dit jaar.

Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple dit jaar namelijk in totaal 15% minder chipsets dan vorig jaar besteld. Het aantal bestelde panelen is nog sterker gedaald met maar liefst 20%. Een andere grote leverancier van iPhone componenten bevestigt dat Apple een stuk minder exemplaren dan vorig jaar heeft besteld.

16 september

Uiteindelijk komen de analisten in het rapport tot de conclusie dat Apple zo conservatief is geweest in het bestellen van componenten dat het bedrijf te weinig exemplaren van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gereed zal hebben wanneer de toestellen uitgebracht worden. Vooral de productieproblemen kunnen leiden tot grote tekorten. We gaan het binnenkort ervaren, want volgens Evan Blass zal Apple zijn nieuwste smartphones op 16 september onthullen.

Bron: Nikkei Asian Review

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters