‘Apple heeft tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren’

Uit voorspellingen van analisten en bronnen binnen de industrie blijkt dat Apple hoogstwaarschijnlijk een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen zal hebben.

iPhone 7 tekort

Een nieuw rapport dat vandaag werd gepubliceerd voorspelt dat Apple een tekort aan iPhone 7 en iPhone 7 Plus exemplaren zal hebben wanneer beide toestellen volgende maand worden onthuld. Dat komt mede door het feit dat Apple conservatiever is geworden na de tegenvallende iPhone verkopen van de afgelopen twee kwartalen. Daarnaast zou de techgigant moeite hebben met het verkrijgen van bepaalde componenten, met name de dubbele camera en de waterdichte speaker.

Problemen met componenten

Volgens het betrouwbare Nikkei Asian Review wordt het tekort aan componenten veroorzaakt door lage rendementen. De nieuwe iPhone’s zijn de eerste smartphones van Apple die waterdicht zijn. Bovendien is de iPhone 7 Plus de eerste iPhone met een dubbele camera aan de achterkant. Volgens de bekende analist en consultant Jeff Pu zijn die problemen nog niet helemaal opgelost. Hij liet zijn cliënten weten dat Apple in de periode tussen juli en december ‘slechts’ 114 miljoen exemplaren van alle modellen kan produceren, in plaats van de verwachte 120 miljoen exemplaren.

Daling

Bovendien voorspelt de analist dat Apple 74 miljoen iPhone 7 exemplaren zal produceren in de tweede helft van dit jaar. Dat is een flinke daling vergeleken met de 84 miljoen exemplaren die Apple vorig jaar van de iPhone 6s produceerde in dezelfde periode. Je zou de conclusie kunnen trekken dat steeds meer consumenten voor de grotere iPhone Plus modellen kiezen, maar dat is niet de oorzaak van Apple’s relatief conservatieve aantallen dit jaar.

Volgens de Nikkei Asian Review heeft Apple dit jaar namelijk in totaal 15% minder chipsets dan vorig jaar besteld. Het aantal bestelde panelen is nog sterker gedaald met maar liefst 20%. Een andere grote leverancier van iPhone componenten bevestigt dat Apple een stuk minder exemplaren dan vorig jaar heeft besteld.

16 september

Uiteindelijk komen de analisten in het rapport tot de conclusie dat Apple zo conservatief is geweest in het bestellen van componenten dat het bedrijf te weinig exemplaren van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gereed zal hebben wanneer de toestellen uitgebracht worden. Vooral de productieproblemen kunnen leiden tot grote tekorten. We gaan het binnenkort ervaren, want volgens Evan Blass zal Apple zijn nieuwste smartphones op 16 september onthullen.

Bron: Nikkei Asian Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henri -

  Als ze bij Apple maar goed oppassen, anders gaan ze dezelfde kant op als Nokia, daar hadden ze in het begin ook goede telefoons maar op het laatst hadden ze ook veel problemen, zoals nu bij Apple.
  Bij Apple is het de laatste tijd ook altijd wat met hun telefoons, als ze met een nieuwe komen, lijken ze precies op de oude want er zit niets nieuws op, en de software is ook niet altijd goed. Jammer in het begin waren ze wel mooi en goed.
  Ik wil graag een nieuwe gsm , maar als er bij Apple een nieuwe uitkomt, dan is het, het net niet. Als je naar een ander merk kijkt dan zie je dat er alles in en op zit, zoals genoeg geheugen, een goed scherm, mooi uiterlijk.
  Het lijkt erop dat Apple niet meer mee wilt doen , JAMMER. !!

  1. daejji -

   Nou nou nou, bij de concurrenten is het ook elke keer hetzelfde hoor.
   Enige wat ik met je eens ben is dat Apple eens moet afstappen van de 16gb toestellen..dat kan inderdaad echt niet meer..belachelijk!
   Maar de iPhone heeft gewoon een heel goed scherm, en uiterlijk..tja..dat is behoorlijk subjectief he.
   Ik vind de iPhone nl. 1 van de mooiste toestellen die er is..jij niet..dat kan, maar dat maakt het geen feit..

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters