5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen

Hoewel Apple onlangs een nieuwe reeks iPhones heeft uitgebracht, blijven de iPhone 7 en 7 Plus nog steeds populaire toestellen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handsets te kiezen. 

Stereo speakers

De smartphones komen met een ingebouwde stereo speakers. Hiermee krijg je behoorlijk mooie klanken uit de apparaten, welke twee keer luider zijn dan bij hun voorgangers. Zelfs zonder Bluetooth speaker kun je lekker luisteren naar muziek, zonder dat je telkens bedenkt dat het geluid toch net niet goed genoeg is.

iPhone 7

Bestand tegen water

Om de één of andere reden overkomt het bijna iedereen wel een keer, dat je toestel te maken krijgt met vloeistoffen. Er gaat een glas water overheen of hij valt zelfs in de wc (dit schijnt vaker voor te komen dan je zou denken). Gelukkig kunnen de toestellen tegen een kleine duik met de IP67 certificering. Je moet het natuurlijk niet te bont maken en je toestel meteen redden uit zijn natte situatie.

waterdicht Apple iPhone 7 Plus waterdicht

Dubbele camera

De iPhone 7 Plus was het eerste Apple toestel met een dubbele camera. Hoewel deze feature inmiddels heel normaal is geworden, kunnen de lenzen van de handset nog goed meekomen. De dual camera setup bestaat uit twee 12 megapixel lenzen met optische beeldstabilisatie voor de hoofdcamera. De camera’s zijn goed voor mooie foto’s en je kunt uiteraard ook het populaire bokeh effect gebruiken. Als je nog met een iPhone 6 of 6 Plus werkt, krijg je met de iPhone 7 Plus een behoorlijke camera verbetering. En hij is minder duur dan de iPhone 8 handsets.

iPhone 7 Plus verkopen design

Geen headphone jack

Google gelooft dat op een gegeven moment alle smartphones uitgebracht zullen worden zonder headphone jack, door de steeds dunner wordende randen. Maar als je een liefhebber bent van de 3,5mm poort, zijn de iPhone 7 en 7 Plus voor jou niet de beste opties. Er zijn gelukkig nog behoorlijk wat toestellen op de markt met de geliefde headphone jack.

Maar 2GB werkgeheugen

Hoewel de iPhone 7 en 7 Plus voorlopig nog prima mee kunnen, zullen ze het op een gegeven toch moeilijk krijgen met de steeds zwaarder en geavanceerder wordende apps. De toestellen zijn uitgerust met dezelfde 2GB RAM als de iPhone 6s. Om wat beter voorbereid te zijn op de toekomst had Apple ze eigenlijk een RAM-boost moeten geven. Vooral nu augmented reality steeds groter begint te worden, zouden ze het zwaar kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ruud -

  Hoi,
  Dat laatste met die 2GB geheugen klopt voor de helft. De iPhone 7 heeft inderdaad 2GB, maar de iPhone 7 Plus heeft 3 GB werkgeheugen. Net zoveel als de 8 en 8 Plus. Is maar dat je het weet. De prijs van de 7 en 7 Plus is gezakt, dus misschien toch een optie?
  Succes met je keuze. Ik ga voor de iPhone X, al weet ik dat het nog even kan duren voordat hij er is. Lees net dat er maar 2-3 miljoen exemplaren beschikbaar zijn op 3 november. Terwijl ze er normaal rond de 10 miljoen in het eerste weekend verkopen. Hmm, lekker vooruitzicht.

  Groeten,
  Ruud

  1. Oscar Schade -

   Hi Ruud,

   Wat is de reden dat je uiteindelijk toch een X kiest? Ik twijfel al weken tussen een 8 of een X. Ik ben bang dat 64GB te weinig is, maar de 256GB iPhone X vind ik eigenlijk veel te duur. Dus neig ik naar een iPhone 8 256GB…. Maar eigenlijk vind ik de X natuurlijk mooier.

   1. Ruud -

    Hoi Oscar,
    Je zegt het eigenlijk zelf al, de iPhone X is mooier en wat meer innovatief. Het formaat spreekt mij ook meer aan. Groot scherm in relatief kleine behuizing. En ik ben een liefhebber natuurlijk. Ga zeker voor de 256GB, want dat heb ik nu ook in mijn iPhone 7 Plus. Dan heb je voorlopig voldoende ruimte. Succes met je keuze!

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters