5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen

Hoewel Apple onlangs een nieuwe reeks iPhones heeft uitgebracht, blijven de iPhone 7 en 7 Plus nog steeds populaire toestellen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handsets te kiezen. 

Stereo speakers

De smartphones komen met een ingebouwde stereo speakers. Hiermee krijg je behoorlijk mooie klanken uit de apparaten, welke twee keer luider zijn dan bij hun voorgangers. Zelfs zonder Bluetooth speaker kun je lekker luisteren naar muziek, zonder dat je telkens bedenkt dat het geluid toch net niet goed genoeg is.

iPhone 7

Bestand tegen water

Om de één of andere reden overkomt het bijna iedereen wel een keer, dat je toestel te maken krijgt met vloeistoffen. Er gaat een glas water overheen of hij valt zelfs in de wc (dit schijnt vaker voor te komen dan je zou denken). Gelukkig kunnen de toestellen tegen een kleine duik met de IP67 certificering. Je moet het natuurlijk niet te bont maken en je toestel meteen redden uit zijn natte situatie.

waterdicht Apple iPhone 7 Plus waterdicht

Dubbele camera

De iPhone 7 Plus was het eerste Apple toestel met een dubbele camera. Hoewel deze feature inmiddels heel normaal is geworden, kunnen de lenzen van de handset nog goed meekomen. De dual camera setup bestaat uit twee 12 megapixel lenzen met optische beeldstabilisatie voor de hoofdcamera. De camera’s zijn goed voor mooie foto’s en je kunt uiteraard ook het populaire bokeh effect gebruiken. Als je nog met een iPhone 6 of 6 Plus werkt, krijg je met de iPhone 7 Plus een behoorlijke camera verbetering. En hij is minder duur dan de iPhone 8 handsets.

iPhone 7 Plus verkopen design

Geen headphone jack

Google gelooft dat op een gegeven moment alle smartphones uitgebracht zullen worden zonder headphone jack, door de steeds dunner wordende randen. Maar als je een liefhebber bent van de 3,5mm poort, zijn de iPhone 7 en 7 Plus voor jou niet de beste opties. Er zijn gelukkig nog behoorlijk wat toestellen op de markt met de geliefde headphone jack.

Maar 2GB werkgeheugen

Hoewel de iPhone 7 en 7 Plus voorlopig nog prima mee kunnen, zullen ze het op een gegeven toch moeilijk krijgen met de steeds zwaarder en geavanceerder wordende apps. De toestellen zijn uitgerust met dezelfde 2GB RAM als de iPhone 6s. Om wat beter voorbereid te zijn op de toekomst had Apple ze eigenlijk een RAM-boost moeten geven. Vooral nu augmented reality steeds groter begint te worden, zouden ze het zwaar kunnen krijgen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters