iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht

De iPhone 7 is een van de krachtigste en beste vlaggenschepen van dit moment. Dat lijkt zich uit te betalen. Volgens het onderzoeksbureau Strategy Analytics is de iPhone 7 namelijk ook de bestverkochte smartphone van het tweede kwartaal van 2017.

iPhone 7 verkoop

De iPhone 7 ging in het tweede kwartaal van 2017 maar liefst 16,9 miljoen keer over de toonbank, veel meer dan welk ander toestel dan ook. Apple verkocht de iPhone 7 Plus 15,1 miljoen keer, waarmee het de tweede plek in de top vijf inneemt. De twee toestellen samen zijn dus 32 miljoen keer verkocht.

Het onderzoeksbureau toont bij dergelijke cijfers passend enthousiasme. “De iPhone 7 blijft het meest populaire smartphonemodel ter wereld. Dat komt door de aantrekkelijke combinatie van gebruiksvriendelijk design, uitgebreide ondersteuning van apps en een grote aanwezigheid op verschillende markten”, vertelt Juha Winter, senioranalist bij Strategy Analytics.

iPhone 7 Plus

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone 7 verkoop

De derde en vierde plaats zijn respectievelijk voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. De twee smartphones zijn met 10,2 en acht miljoen verkopen goed voor de derde en de vierde plaats. Daarmee zijn het de populairste Androidtelefoons van het tweede kwartaal. Neil Mawston, Excecutive director van het bedrijf, zegt: “Samsungs Galaxy S8 is in een klap de meest populaire Androidsmartphone van de wereld. Dat komt door het aantrekkelijk ontwerp van het scherm, een rijk portfolio aan softwareapps en de beste verzendservice naar tientallen landen.

Verrassende vijf

De top vijf wordt gecompleteerd door een verrassende naam. De Xiaomi Redmi 4A mag zich de populairste smartphone na de iPhones en high-end-Samsungs noemen. De Redmi 4A werd wereldwijd 5,5 miljoen keer verkocht in Q2 van 2017.

Bron: Business Wire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. m.b. -

  Wat ik niet snap van de Apple fanboys, is waarom ze zo graag de hoofdprijs betalen voor een Apple smartphone.. De Oled schermen die op elke Samsung smartphone standaard zit, die krijgen ze dus ook eindelijk bij Apple en dat gaat jullie 1200 euro kosten.concurrentie is goed, maar ik laat me niet graag uitbuiten en daarom kies ik voor Samsung want die heeft budget-smartphones, midrange-smartphones en high-end smartphones.En zelf kies ik voor een midrange-smartphone de A-serie van Samsung.

 2. Ck -

  Ik las onlangs een onderzoek naar koopgedrag.
  Wie koopt de iphone?
  1. Jongeren die hebben het liefst een iphone
  2. Vooral vrouwen vanwege het gebruikgemak.
  3. De mensen met meer geld, die hebben vaak ook een imac, ibook, ipad en dat communiceert gemakkelijker.
  Wie koopt een Samsung?
  De iets oudere generatie en merendeel mannen. Aleen staat deze groep niet gelijk in de rij voor de winkel als er een nieuwe Galaxy uit komt. Ze denken vaker: mijn S6 of S7 doet het nog goed dus waarom weer bijna 1000 euro uitgeven. En met een J5 kun je ook facebook, whatsapp, email lezen en browsen, het duurt alleen 0,1 seconde langer.

 3. Vriedle -

  Wat een extreem overdreven Samsung fanboys hier.
  Waarschijnlijk zijn ze vergeten hoe Samsung met de smartphone is begonnen???
  Oh ja een regelrechte copy van Apple iPhone!

  Het is gewoon een feit dat veel mensen IOS beter, duidelijker en overzichtelijker vinden dan Android. Dat is een belangrijke reden dat iPhone nog steeds veel verkoopt.

  Voor alle Samsung gebruikers:
  Met een iPhone kan je net zoveel als met een Samsung.
  Wat is veel lees is een softwarematige innovatie, deze zijn allen ook beschikbaar voor de iPhone in app store.

  M.u.v.: Multitasking (maar serieus wie gebruikt dit nu op een kleine smartphone)
  Maar natuurlijk ook “draadloos” laden via een docking station welke met een draad verbonden is, dus niet draadloos…
  Nou al jaren is er voor de iPhone een docking station beschikbaar.

 4. Sjaak -

  Iphone mag wel goed verkopen. Maar de smartfoon is minder . Ze heben zelf ook aan samsung gevraag om een OLED scherm the maken voor de iphone 8. En een ship the maken voor de iphone. Samsung heeft hun geweigerd. Waar om .dat las ik op het nieuws. Ze wil en the weinig betalen .en zegen ze nee we maken het zelf . De iphone word gemaak bij bedrijf Foxconn

  1. erik -

   echt waar, jullie zijn stuk voor stuk bijna allemaal fanboys van Samsung!!
   Heb zelf de S6 edge, S7 edge en S8 plus gehad.
   maar alle toestellen waren al na 4maanden defect! kapotte accu, een rode gloed en niet werkende hardware.
   Sindsdien heb ik toch echt liever een Iphone of LG smartphone..

   1. Jenny -

    Oeii Erik in dat geval wil ik niet weten hoe verschrikkelijk slecht jij met je mobiel omgaat. Bij familieleden die de s7 edge of dergelijke bezitten bevalt de mobiel zeer goed zonder enige defecte na een half jaar. Ik bezit de s8 nu al voor een tijdje en het is een top smartphone, een stuk beter dan mijn oude iphone 6s. Mijn broer is ontzettend jaloers en wilt zo snel mogelijk ook de zelfde overstap maken als ik heb gedaan.

 5. Sjaak -

  Ik heb een iphone gehat . En alle 2 zijn kapot gegaan .1 werd the warm en de 2 haalde ik uit de broek zak en was krom de iphone 6 .terwijl het een ontwerp fout was .En dat net niewe was .moes ik zelf betalen. Volgens apple is .Als je iphone krom is en is net niewe krijg je geen nieuwen van hun . Ik moes 400 of 300 euro betalen. En daar bij als hij in de winkel kwam moes ik ook betalen . Ik pak nooit meer een apple. Volgens de wet moeste ze me een niewe geven . En zij zegen van niet . Ik ben over gegaan naar samsung s8 .En die kan wel normaal in de broek zak .En die gaat niet krom

 6. S8plus7 -

  Snap iphone niet… als je jaren lang samsung nodig had voor onderdelen hoe durf je dan je eigen een topmerk te noemen.
  Allemaal 1 pot nat dus vooral blijven denken dat ze verschillend zijn…… hahaha en iphone 7plus is waardeloos vergeleken s8plus veel mooier beeld, fotos en videos. Heb ze beiden.

 7. Riensma -

  Er word niet verder gekeken als hun neus lang is,
  wat denk je van Huawei P10 waar er vele miljoenen van verkocht zijn,
  die vergeten zij voor het gemak maar.

 8. Henk Mulder -

  Tja dat kan ook niet anders als je met Samsung veeeeeel meer keuze hebt. Daarbij heeft Samsung 2 topline smartphones. Volgend jaar zullen de cijfers er heel anders uit zien als ook de verkopen van de Note 8 worden opgeteld bij die van de S8.

  Samsung verkoopt bijna 2x zoveel smartphones als Apple. (190 miljoen tegen 360 miljoen)

  Daarbij stort het marktaandeel van Apple in in Latijns Amerika (minder dan 3,5 %) en in India zelfde verhaal (minder dan 2%). Samsung heeft in Latijns Amerika 41% marktaandeel en in India 32%. In Rusland heeft Samsung 31% en Apple 12% van de markt.

  Apple krijgt haast geen poot aan de grond in de grootste groeimarkten. Zie het somber in voor zo ook al omdat ze al meer dan 5 jaar nul komma nul innoveren en vooral teren op het feit dat zoveel mensen een iphone kopen omdat ze daar volledig ten onrechte een soort van komische status aan ontlenen. Dit soort bubbles heeft natuurlijk geen eeuwig leven en als die apple status bubble instort heeft Apple een massief probleem omdat ze geen nieuwe money maker hebben. Dit in tegen stelling tot Samsung die dat wel heeft met de beeldschermen, chips, geheugenchips, SSD’s, 5G technologie, VR, Connected Car (via Harman Kardon acquisitie) en batterijtechnologie.

  1. Jaap -

   Waaarom moet jij iedere er zo dik bovenop leggen dat je een hekel hebt aan Apple?

   Hebben ze jou iets misdaan?, waarom Koreanen zo verdedigen? Ben jij geen Europeaan ?

   Je maakt jezelf er belachelijk in mijn ogen met jou reacties, en maak daar verder uit op dat je niet echt een bijzondere scholing heb gehad.

   1. Ck -

    Voor sommige mensen is Samsung heilig, slaan op tilt als er iets positiefs over Apple geschreven wordt. Dat Samsung zoveel verkoopt komt ook door de ontelbare ( en amper geupdate) low budget toestellen.
    Kijk je alleen naar de high-end toestellen dan verslaat Apple toch echt Samsung.

   2. WGACA -

    Omdat alle about phones get tegenovergestelde doet. Daarnaast heeft hij gewoon een punt. De eenzijdige berichtgeving hier is altijd erg kort door de bocht. Ze berichten bijvoorbeeld niet dat Samsung afgelopen twee kartalen Apple voorbij is gestreefd qua winst.

   3. WGACA -

    @ CK. De Note valt ook onder high-end en wordt hier niet meegerekend. Trouwens, qua hardware doen de midrange toestellen van Samsung niet eens onder voor een iPhone 7, dus die zou je eigenlijk ook nog mee moeten rekenen.

   4. Thomas -

    Vraagje jij zet hier neer: waarom Koreanen verdedigen.
    Dit komt zeer discrimineerend over alsof koreanen minder zijn.
    Alleen al aan dit taalgebruik valt te merken dat je zo’n typische apple fanboy bent, en dat als je apple hebt dat je denkt dat mensen dan “cool” zijn.

  2. Vriedle -

   Bla bla bla bla, Henk Mulder wellicht moet je iets meer verdiepen in zaken. Als je in Latijns America, India of zelfs Rusland wat wil verkopen, dan zou je toch de plaatselijke politiek moeten omkopen. Aangezien dit voor Samsung gesneden koek is omdat de wetgeving in dat soort landen over “eerlijk” zaken doen bijna nihil is.
   De wetgeving in Europa en Amerika is zeer streng! Ik kan het weten, ik ben namelijk een werknemer van een Amerikaans bedrijf. Je hebt geen idee hoeveel trainingen in moet volgen over omkoping, prijsafspraken, informatie over concurrentie enz enz..

   Ontslag op staande voet als we ook maar een presentje aannemen van een business partner. Hier hoeft Samsung geen rekening mee te houden..Apple wel.

  3. Jaap -

   Thomas, knulletje… zeer discriminerend als ik het over verdedigen heb.

   Ben jij getint of, of een linkse sjaak, die gelijk in de slachtoffer rol valt als je ook maar iets bespeurd en het op discriminatie kunnen gooien.

   In alle lagen van de bevolking hebben mensen Apple producten, zo ook met Samsung, dus wat bedoel je met cool. Er zijn genoeg mensen waarvan ik me distansieer, en die hebben een Apple.. dus praat niet zo dom.

   Die Koreaanse honden eters en hun rare cultuur heb ik helemaal niets mee inderdaad, maar dan ben je tegenwoordig gelijk een racist.. alles wat je zegt tegenwoordig wat niet in het rijtje past zoals het volgens de media moet, dan ben je een racist, nazi, rechts, enz enz.. ga toch fietsen man.!

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters