iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht

De iPhone 7 is een van de krachtigste en beste vlaggenschepen van dit moment. Dat lijkt zich uit te betalen. Volgens het onderzoeksbureau Strategy Analytics is de iPhone 7 namelijk ook de bestverkochte smartphone van het tweede kwartaal van 2017.

iPhone 7 verkoop

De iPhone 7 ging in het tweede kwartaal van 2017 maar liefst 16,9 miljoen keer over de toonbank, veel meer dan welk ander toestel dan ook. Apple verkocht de iPhone 7 Plus 15,1 miljoen keer, waarmee het de tweede plek in de top vijf inneemt. De twee toestellen samen zijn dus 32 miljoen keer verkocht.

Het onderzoeksbureau toont bij dergelijke cijfers passend enthousiasme. “De iPhone 7 blijft het meest populaire smartphonemodel ter wereld. Dat komt door de aantrekkelijke combinatie van gebruiksvriendelijk design, uitgebreide ondersteuning van apps en een grote aanwezigheid op verschillende markten”, vertelt Juha Winter, senioranalist bij Strategy Analytics.

iPhone 7 Plus

Samsung Galaxy S8 vs. iPhone 7 verkoop

De derde en vierde plaats zijn respectievelijk voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. De twee smartphones zijn met 10,2 en acht miljoen verkopen goed voor de derde en de vierde plaats. Daarmee zijn het de populairste Androidtelefoons van het tweede kwartaal. Neil Mawston, Excecutive director van het bedrijf, zegt: “Samsungs Galaxy S8 is in een klap de meest populaire Androidsmartphone van de wereld. Dat komt door het aantrekkelijk ontwerp van het scherm, een rijk portfolio aan softwareapps en de beste verzendservice naar tientallen landen.

Verrassende vijf

De top vijf wordt gecompleteerd door een verrassende naam. De Xiaomi Redmi 4A mag zich de populairste smartphone na de iPhones en high-end-Samsungs noemen. De Redmi 4A werd wereldwijd 5,5 miljoen keer verkocht in Q2 van 2017.

Bron: Business Wire

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters