Ming Chi Kuo: ‘iPhone 7 verkopen al gepiekt’

De bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo heeft in een bericht aan investeerders voorspeld dat iPhone 7 verkopen nu al hun piek bereikt hebben.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus verkopen designApple kondigde begin september de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan. Beide vlaggenschepen zien er bijna hetzelfde uit als hun voorgangers, maar onder de motorkap heeft Apple wel het een en ander veranderd. Zo maken beide toestellen bijvoorbeeld gebruik van Apple’s A10 Fusion chip, op dit moment de krachtigste chip op de smartphonemarkt. Ook heeft de iPhone 7 Plus een dubbele camera. Toch lijken deze verbeteringen de consument niet te overtuigen.

iPhone 7 verkopen gepiekt

De bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de vraag naar de iPhone 7 al gepiekt heeft, slechts twee maanden na de aankondiging. Volgens hem komt het doordat we al weten dat Apple volgend jaar een innovatief model zal introduceren met een geheel nieuw ontwerp. Gezien de hoge prijzen van iPhones is het lastig om nu een iPhone 7 aan te schaffen terwijl je weet dat over minder dan een jaar een nieuw model met een innovatief uiterlijk en specificaties uitkomt. Apple is namelijk naar verluidt van plan om een scherm te gebruiken dat de gehele voorkant van de volgende iPhone bedekt. Bovendien weet vooral de iPhone 7 niet echt voordelen te bieden ten opzichte van de iPhone 6s voor de gemiddelde consument die niet om benchmarks geeft. Daarnaast wijst Ming-Chi Kuo op de kortere levertijden van de iPhone 7 Plus, ook een mogelijk teken dat de verkopen terug lopen.. De analist merkt echter zelf al op dat de korte levertijden ook het resultaat kunnen zijn van andere factoren.

China

De bekende KGI Securities analist voorspelt dat Apple opnieuw zal moeten rekenen op teruglopende verkopen over het hele jaar. Hetzelfde zal waarschijnlijk gelden voor de eerste twee kwartalen van 2017, gezien de verkoopaantallen dus lager liggen dan verwacht. Ook stipt Ming-Chi Kuo de sterke concurrentie in China aan, de grootste smartphonemarkt ter wereld. Spotgoedkope Chinese modellen en stuntprijzen tijdens de feestdagen maken het moeilijk voor duurdere merken als Apple en Samsung om de consument over te halen.

Bron: MacRumors

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters