‘Iphone 7 zal minder verkopen dan iPhone 6(s)’

iPhone 7De iPhone 7 gaat waarschijnlijk niet zo goed verkopen als de iPhone 6 en iPhone 6s. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van marktonderzoeker KGI. Wel is de verwachte verkoop omhooggegaan ten opzichte van de vorige voorspelling van KGI.

5 tot 10 miljoen meer iPhone 7’s

Eerder stond de verwachting van KGI nog op 65 miljoen verkochte iPhones aan het eind van het jaar. Dat stelt het onderzoeksbedrijf nu bij naar 70 tot 75 miljoen telefoons. Dat komt voornamelijk door de terugroepactie van Samsung voor de Galaxy Note 7. Ook de dubbele camera in de iPhone 7 Plus zou volgens KGI bij moeten dragen aan betere verkopen.

Apples strategieën

De snelheid waarmee de iPhone 7 uitverkocht is in verschillende landen, zorgt bij veel mensen voor optimisme. Volgens Kuo spelen strategieën van zowel Apple als telecombedrijven echter een belangrijke rol in het enthousiasme. Zo blazen providers de cijfers waarschijnlijk licht op, om aandeelhouders tevreden te houden. Ook het lanceren van de iPhone 7 (Plus) in veel landen tegelijkertijd zou de voorraad verspreiden en daarom per land kleiner maken. Daardoor is de vraag naar de nieuwe Apple-telefoon niet geheel de oorzaak van de schaarste.

GfK

Ook marketingbureau GfK kwam eerder al met slecht nieuws voor Apple wat betreft de iPhone 7. Het rapport van GfK concludeerde dat het nieuwe toestel van Apple 25 procent minder was verkocht dan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Daardoor daalde de waarde van de aandelen van Apple.

Voorbestelling iPhone 7

Na de voorbestelling van de iPhone 7 (Plus) zijn de bovenstaande rapporten toch enigszins verrassend te noemen. Bij T-Mobile in Amerika verpletterde de zevende generatie van de iPhone vele verkooprecords. Zo was het toestel de meest voorbestelde telefoon in de historie van het telecombedrijf. Ook verkocht T-Mobile in Amerika nog nooit op één dag zoveel modellen van één toestel als het deed met de nieuwe generatie smartphones van Apple.

Bron: AppleInsider

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters