‘Iphone 7 zal minder verkopen dan iPhone 6(s)’

iPhone 7De iPhone 7 gaat waarschijnlijk niet zo goed verkopen als de iPhone 6 en iPhone 6s. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van marktonderzoeker KGI. Wel is de verwachte verkoop omhooggegaan ten opzichte van de vorige voorspelling van KGI.

5 tot 10 miljoen meer iPhone 7’s

Eerder stond de verwachting van KGI nog op 65 miljoen verkochte iPhones aan het eind van het jaar. Dat stelt het onderzoeksbedrijf nu bij naar 70 tot 75 miljoen telefoons. Dat komt voornamelijk door de terugroepactie van Samsung voor de Galaxy Note 7. Ook de dubbele camera in de iPhone 7 Plus zou volgens KGI bij moeten dragen aan betere verkopen.

Apples strategieën

De snelheid waarmee de iPhone 7 uitverkocht is in verschillende landen, zorgt bij veel mensen voor optimisme. Volgens Kuo spelen strategieën van zowel Apple als telecombedrijven echter een belangrijke rol in het enthousiasme. Zo blazen providers de cijfers waarschijnlijk licht op, om aandeelhouders tevreden te houden. Ook het lanceren van de iPhone 7 (Plus) in veel landen tegelijkertijd zou de voorraad verspreiden en daarom per land kleiner maken. Daardoor is de vraag naar de nieuwe Apple-telefoon niet geheel de oorzaak van de schaarste.

GfK

Ook marketingbureau GfK kwam eerder al met slecht nieuws voor Apple wat betreft de iPhone 7. Het rapport van GfK concludeerde dat het nieuwe toestel van Apple 25 procent minder was verkocht dan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Daardoor daalde de waarde van de aandelen van Apple.

Voorbestelling iPhone 7

Na de voorbestelling van de iPhone 7 (Plus) zijn de bovenstaande rapporten toch enigszins verrassend te noemen. Bij T-Mobile in Amerika verpletterde de zevende generatie van de iPhone vele verkooprecords. Zo was het toestel de meest voorbestelde telefoon in de historie van het telecombedrijf. Ook verkocht T-Mobile in Amerika nog nooit op één dag zoveel modellen van één toestel als het deed met de nieuwe generatie smartphones van Apple.

Bron: AppleInsider

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters