‘ iPhone 7 zonder 3.5 mm-poort duikt op’

Vandaag is er een foto opgedoken van vermoedelijk de iPhone 7. Op de foto is geen 3.5 mm-poort te zien. Waarschijnlijk stapt Apple af van de standaardverbinding voor hoofdtelefoons en gaat het bedrijf over op een aansluiting via de Lightning-poort.

Er doen al een tijdje geruchten de ronde over de nieuwe iPhone 7, die waarschijnlijk in september uitkomt. Zo zijn er geruchten dat de nieuwe iPhone waterdicht wordt, draadloos kan opladen en afstapt van de 3.5 mm-poort voor je hoofdtelefoon.

Vandaag is er weer een stukje aan de puzzel toegevoegd. Er is een foto verschenen van mogelijk de
iPhone 7. Apple maakt voor het ontwerp van een nieuwe iPhone altijd meerdere ontwerpen en kiest daar de beste uit. Het kan dus heel goed zo zijn dat de foto een prototype is die niet op de markt komt.Screenshot-2015-12-22-at-18.03.08-1200x629

Waarom?

Wat opvalt aan de foto is dat er geen 3.5mm-poort te vinden is. Dit bevestigt de geruchten over een Lightning-hoofdtelefoon. Er zijn meerdere redenen waarom Apple dit zou doen. Ten eerste kan de telefoon er dunner door worden. De hoofdtelefoon-poort is aanzienlijk dikker dan een Lightning-poort. Door deze te verwijderen kan het toestel weer dunner worden. Daarnaast blijft er ook meer ruimte over voor andere onderdelen, zoals een grotere batterij of meer sensoren.

iPhone 7 waterdicht

Wat ook een voordeel is, is dat het een gat minder is. De geruchten over de iPhone 7 die misschien waterdicht wordt, lijken hierdoor steeds realistischer. Veel smartphonefabrikanten gebruiken een spray om dit soort poorten waterdicht te houden, maar door het gat te verwijderen, is de kans nog kleiner dat er waterschade ontstaat.

Exclusief hoge audio-resolutie

Deze redenen zijn natuurlijk ontstaan vanuit logisch Screenshot-2016-01-06-at-13.41.28-1200x921redeneren, maar er zijn ondertussen ook al koptelefoons verschenen met een Lightning-aansluiting. Beats, wat door Apple zelf is overgenomen, heeft er ook één ontworpen. Daarnaast heeft Apple afgelopen maand op het Portable Audio Festival in Japan gediscussieerd over een hogere audio-resolutie voor Apple Music. Dit zal exclusief voor Lightning-koptelefoons worden, wat erg lijkt op de manier waarop Apple gebruikers in een bepaalde richting stuurt.

Alternatieven

Toch zal niet iedereen even blij zijn met de verandering. Veel mensen gebruiken niet de meegeleverde oordopjes van hun telefoon, maar hebben een aparte 3.5mm-hoofdtelefoon gekocht voor een betere geluidskwaliteit. Het lijkt erop dat Apple zijn gebruikers twee opties over laat. De ene is een Lightning-hoofdtelefoon aanschaffen, de andere is een Bluetooth-koptelefoon gebruiken.

Reputatie van Apple

Apple heeft een reputatie met het verwijderen van internationaal geïntegreerde poorten. Zo was de Mac het eerste apparaat dat de Floppy disk links liet liggen. Verder waren MacBooks de eerste laptops zonder CD-speler en de MacBook van afgelopen jaar heeft zelfs alle poorten verwijderd behalve één usb-c-poort.

Bron: Forbes

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters