‘ iPhone 7 zonder 3.5 mm-poort duikt op’

Vandaag is er een foto opgedoken van vermoedelijk de iPhone 7. Op de foto is geen 3.5 mm-poort te zien. Waarschijnlijk stapt Apple af van de standaardverbinding voor hoofdtelefoons en gaat het bedrijf over op een aansluiting via de Lightning-poort.

Er doen al een tijdje geruchten de ronde over de nieuwe iPhone 7, die waarschijnlijk in september uitkomt. Zo zijn er geruchten dat de nieuwe iPhone waterdicht wordt, draadloos kan opladen en afstapt van de 3.5 mm-poort voor je hoofdtelefoon.

Vandaag is er weer een stukje aan de puzzel toegevoegd. Er is een foto verschenen van mogelijk de
iPhone 7. Apple maakt voor het ontwerp van een nieuwe iPhone altijd meerdere ontwerpen en kiest daar de beste uit. Het kan dus heel goed zo zijn dat de foto een prototype is die niet op de markt komt.Screenshot-2015-12-22-at-18.03.08-1200x629

Waarom?

Wat opvalt aan de foto is dat er geen 3.5mm-poort te vinden is. Dit bevestigt de geruchten over een Lightning-hoofdtelefoon. Er zijn meerdere redenen waarom Apple dit zou doen. Ten eerste kan de telefoon er dunner door worden. De hoofdtelefoon-poort is aanzienlijk dikker dan een Lightning-poort. Door deze te verwijderen kan het toestel weer dunner worden. Daarnaast blijft er ook meer ruimte over voor andere onderdelen, zoals een grotere batterij of meer sensoren.

iPhone 7 waterdicht

Wat ook een voordeel is, is dat het een gat minder is. De geruchten over de iPhone 7 die misschien waterdicht wordt, lijken hierdoor steeds realistischer. Veel smartphonefabrikanten gebruiken een spray om dit soort poorten waterdicht te houden, maar door het gat te verwijderen, is de kans nog kleiner dat er waterschade ontstaat.

Exclusief hoge audio-resolutie

Deze redenen zijn natuurlijk ontstaan vanuit logisch Screenshot-2016-01-06-at-13.41.28-1200x921redeneren, maar er zijn ondertussen ook al koptelefoons verschenen met een Lightning-aansluiting. Beats, wat door Apple zelf is overgenomen, heeft er ook één ontworpen. Daarnaast heeft Apple afgelopen maand op het Portable Audio Festival in Japan gediscussieerd over een hogere audio-resolutie voor Apple Music. Dit zal exclusief voor Lightning-koptelefoons worden, wat erg lijkt op de manier waarop Apple gebruikers in een bepaalde richting stuurt.

Alternatieven

Toch zal niet iedereen even blij zijn met de verandering. Veel mensen gebruiken niet de meegeleverde oordopjes van hun telefoon, maar hebben een aparte 3.5mm-hoofdtelefoon gekocht voor een betere geluidskwaliteit. Het lijkt erop dat Apple zijn gebruikers twee opties over laat. De ene is een Lightning-hoofdtelefoon aanschaffen, de andere is een Bluetooth-koptelefoon gebruiken.

Reputatie van Apple

Apple heeft een reputatie met het verwijderen van internationaal geïntegreerde poorten. Zo was de Mac het eerste apparaat dat de Floppy disk links liet liggen. Verder waren MacBooks de eerste laptops zonder CD-speler en de MacBook van afgelopen jaar heeft zelfs alle poorten verwijderd behalve één usb-c-poort.

Bron: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Axel -

  ik denk dat apple noodgedwongen de 7 draadloos zal moeten laten opladen als de lightning poort gebruikt word als hoofdtelefoonaansluiting want ik zelf luister vaak muzien terwijl hij oplaad

 2. robert -

  @bjorn: inderdaad. Je mag een micro USB aansluiting kopen voor 25 euro. Wat voor hun een paar dubbeltjes kost. Het verwijderen van de 3.5 mm headjack moet ook weer extra inkomsten genereren.

 3. Paatskie -

  Er komen vanzelf wel Lightning-aansluiting naar 3.5 mm aansluiting adapters, dus in dat geval niet zo’n groot probleem. Irritant is dan vooral dat je je iPhone niet op kan laden en tegelijkertijd een koptelefoon kan gebruiken, iets wat ik geregeld doe…

 4. Björn -

  Eerst wil ik zeggen dat, ondanks ik een erg enthousiaste Android gebruiker ben, men moet toegeven dat Apple zeer kwalitatief hoogstaande producten op de markt brengt die bovendien ook nog eens erg mooi zijn.
  Veel technieken die we nu normaal vinden in onze smartphones hebben we aan Apple te danken.
  Maar de eerste indruk die ik nu kreeg na het lezen van jullie artikel was toch meer dat ze weer een nieuwe manier hebben gevonden om inkomsten te genereren. Wat je ze als bedrijf niet echt kwalijk kunt nemen natuurlijk maar het hoeft er voor mijn niet zo dik op te liggen.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters