‘iPhone 7s krijgt compleet glazen behuizing’

Volgens de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 7s een compleet glazen behuizing en lijkt het ontwerp van de iPhone 7 op dat van de iPhone 6s.

Apple

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

Het gonst de afgelopen tijd van de geruchten omtrent de iPhone 7, de nieuwe generatie iPhone’s die Apple ongetwijfeld eind dit jaar aan zal gaan kondigen. Vooral het materiaal van de behuizing lijkt een onderwerp waarover de meningen van anonieme bronnen en analisten verdeeld zijn. Aanvankelijk leek het erop dat de nieuwe iPhone een keramische behuizing zou gaan krijgen, terwijl andere geruchten juist op een glazen achterkant wezen.

iPhone 7s

Zal Apple dan echt afstappen van de metalen behuizing van haar smartphone? De meeste analisten zijn het met elkaar eens dat Apple terug wil naar het glazen ontwerp van de iPhone 4. Ondanks het feit dat de glazen voor- en achterkant veel gevoeliger waren voor breuken en krassen was het ontwerp van de iPhone 4 toch zeer geliefd.

KGI’s Ming-Chi Kuo, een van de bekendste Apple analisten van dit moment, denkt dat Apple pas volgend jaar met een glazen ontwerp zal komen. Dan hebben we het dus niet over de iPhone 7, maar de iPhone 7s. Meestal introduceert Apple eerst een compleet nieuw ontwerp met een nieuwe generatie iPhone’s, om vervolgens het jaar daarna eenzelfde toestel uit te brengen met een aantal verbeteringen. Denk aan een snellere processor of een betere camera.

iPhone 4S gebruikers klagen
De iPhone 4

Glazen behuizing

Als Apple pas in 2017 met een compleet nieuw ontwerp zal komen, dan betekent dat dus dat het bedrijf haar standaard cyclus doorbreekt. Toch doet dat gerucht al een aantal maanden de ronde, en met Kuo’s bevestiging is de kans een stuk groter dat het ook klopt. Ming-Chi Kuo wordt namelijk door velen gezien als de beste Apple analist, en vooral op het gebied van iPhone’s weet hij vaak de beslissingen van Apple correct te voorspellen.

Volgens hem wil Apple in 2017 een nieuwe iPhone uitbrengen met een ontwerp dat erg op de iPhone 4 lijkt. Ming-Chi Kuo voorspelt een compleet glazen behuizing met een AMOLED scherm. Een AMOLED scherm geeft kleuren getrouwer weer en kan dankzij een speciale techniek stroom besparen doordat zwarte pixels worden uitgezet.

Ook zijn AMOLED panelen doorgaans dunner dan LCD panelen, waar door een smartphone in theorie dunner gemaakt kan worden. De prijs van AMOLED schermen ligt dit jaar voor het eerst zo laag dan de prijs van LCD schermen, dus je kunt het type schermen ook meer verwachten in goedkopere smartphones.

Apple iPhone 7s
De iPhone 6s.

Risicovol

Ik ben zeer benieuwd naar Apple’s nieuwe ontwerp, maar het zou een risicovolle beslissing voor Apple zijn. Een gebogen scherm is prachtig, maar een compleet glazen behuizing lijkt mij toch net iets te gevoelig voor schade, wat voor type beschermd glas je dan ook hebt. Een groter probleem is echter de directe implicatie van Ming-Chi Kuo’s voorspelling: als Apple pas in 2017 met een nieuw ontwerp voor de iPhone komt, dan lijkt de iPhone 7 dus waarschijnlijk erg op de iPhone 6s.

Nu de iPhone het al minder goed doet dan verwacht omdat de markt verzadigd raakt, lijkt het juist contra-intuïtief om dan drie jaar lang hetzelfde ontwerp te gebruiken. Je creëert juist vraag door de consument echt een nieuw product te verkopen, waarbij het ontwerp nou eenmaal een grote rol speelt. Toch hebben we het wel over Apple, een bedrijf dat ons in de afgelopen jaren steeds weer heeft weten te verrassen.

Bron: 9to5Mac

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Polipo123 -

    Nee dat is verschriklijk zon glazen achterkant fuck dit krast als een gek en als hij valt dan is altijd het achterglas dat eerst breekt

    1. David -

      sorry hoor, maar de apple is nou eenmaal de beste in telefoon’s en smartwatches en dat jij dat geen verassen noemt zegt meer over je zelf dan over apple

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters