‘iPhone 7s krijgt compleet glazen behuizing’

Volgens de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 7s een compleet glazen behuizing en lijkt het ontwerp van de iPhone 7 op dat van de iPhone 6s.

Apple

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

Het gonst de afgelopen tijd van de geruchten omtrent de iPhone 7, de nieuwe generatie iPhone’s die Apple ongetwijfeld eind dit jaar aan zal gaan kondigen. Vooral het materiaal van de behuizing lijkt een onderwerp waarover de meningen van anonieme bronnen en analisten verdeeld zijn. Aanvankelijk leek het erop dat de nieuwe iPhone een keramische behuizing zou gaan krijgen, terwijl andere geruchten juist op een glazen achterkant wezen.

iPhone 7s

Zal Apple dan echt afstappen van de metalen behuizing van haar smartphone? De meeste analisten zijn het met elkaar eens dat Apple terug wil naar het glazen ontwerp van de iPhone 4. Ondanks het feit dat de glazen voor- en achterkant veel gevoeliger waren voor breuken en krassen was het ontwerp van de iPhone 4 toch zeer geliefd.

KGI’s Ming-Chi Kuo, een van de bekendste Apple analisten van dit moment, denkt dat Apple pas volgend jaar met een glazen ontwerp zal komen. Dan hebben we het dus niet over de iPhone 7, maar de iPhone 7s. Meestal introduceert Apple eerst een compleet nieuw ontwerp met een nieuwe generatie iPhone’s, om vervolgens het jaar daarna eenzelfde toestel uit te brengen met een aantal verbeteringen. Denk aan een snellere processor of een betere camera.

iPhone 4S gebruikers klagen
De iPhone 4

Glazen behuizing

Als Apple pas in 2017 met een compleet nieuw ontwerp zal komen, dan betekent dat dus dat het bedrijf haar standaard cyclus doorbreekt. Toch doet dat gerucht al een aantal maanden de ronde, en met Kuo’s bevestiging is de kans een stuk groter dat het ook klopt. Ming-Chi Kuo wordt namelijk door velen gezien als de beste Apple analist, en vooral op het gebied van iPhone’s weet hij vaak de beslissingen van Apple correct te voorspellen.

Volgens hem wil Apple in 2017 een nieuwe iPhone uitbrengen met een ontwerp dat erg op de iPhone 4 lijkt. Ming-Chi Kuo voorspelt een compleet glazen behuizing met een AMOLED scherm. Een AMOLED scherm geeft kleuren getrouwer weer en kan dankzij een speciale techniek stroom besparen doordat zwarte pixels worden uitgezet.

Ook zijn AMOLED panelen doorgaans dunner dan LCD panelen, waar door een smartphone in theorie dunner gemaakt kan worden. De prijs van AMOLED schermen ligt dit jaar voor het eerst zo laag dan de prijs van LCD schermen, dus je kunt het type schermen ook meer verwachten in goedkopere smartphones.

Apple iPhone 7s
De iPhone 6s.

Risicovol

Ik ben zeer benieuwd naar Apple’s nieuwe ontwerp, maar het zou een risicovolle beslissing voor Apple zijn. Een gebogen scherm is prachtig, maar een compleet glazen behuizing lijkt mij toch net iets te gevoelig voor schade, wat voor type beschermd glas je dan ook hebt. Een groter probleem is echter de directe implicatie van Ming-Chi Kuo’s voorspelling: als Apple pas in 2017 met een nieuw ontwerp voor de iPhone komt, dan lijkt de iPhone 7 dus waarschijnlijk erg op de iPhone 6s.

Nu de iPhone het al minder goed doet dan verwacht omdat de markt verzadigd raakt, lijkt het juist contra-intuïtief om dan drie jaar lang hetzelfde ontwerp te gebruiken. Je creëert juist vraag door de consument echt een nieuw product te verkopen, waarbij het ontwerp nou eenmaal een grote rol speelt. Toch hebben we het wel over Apple, een bedrijf dat ons in de afgelopen jaren steeds weer heeft weten te verrassen.

Bron: 9to5Mac

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters