Waarom de iPhone 7s misschien beter wordt dan de iPhone 8

Maanden voor de lancering van de iPhone 8 is de geruchtenmolen volop op gang. Het tiende verjaardag toestel zou komen met een paar behoorlijke upgrades ten opzichte van de eerdere modellen. En hoewel deze nieuwe features het toestel extra gelikt maken, hebben ze ook een keerzijde. Dit is waarom de minder met franje uitgeruste iPhone 7s misschien beter wordt dan de iPhone 8.

iPhone 8 vingerafdrukscanner aan de achterkant?

Volgens bijna alle berichten zal de iPhone 8 komen met een edge-to-edge scherm, vergelijkbaar met Samsung’s Infinity Display. Dit zou betekenen dat de fysieke home knop en vingerafdrukscanner zullen verdwijnen. Apple zou bezig zijn met de mogelijkheid de vingerafdrukscanner in het display zelf te verwerken, maar zou volgens de berichten tegen moeilijkheden zijn aangelopen. Sommigen zeggen dat Apple door deze moeilijkheden de lanceringsdatum van het toestel zou hebben verplaatst. Andere berichten zeggen weer dat het bedrijf de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel zal verhuizen. Deze zet zagen we eerder ook bij Samsung’s Galaxy S8 en heeft voor de nodige ophef bezorgd. Door de plaatsing van Samsung’s vingerafdrukscanner naast de camera komen er telkens vingerafdrukken en vegen op de lenzen. Dit probleem zal de iPhone 7s niet hebben, aangezien het (voor zover we weten) niet uitgerust zal zijn mijn een “Apple Infinity Display”.

Samsung Galaxy S8

Gebogen OLED scherm en irisscanner maken het toestel een stuk duurder

Een ander probleem met het nieuwe display is het feit dat de iPhone 8 hierdoor een stukje duurder wordt dan we gewend zijn. Ook andere features zoals de irisscanner zullen de prijs opdrijven. Op het moment wordt de prijs van het toestel geschat op $1000. Als tegenhanger wordt verwacht dat de iPhone 7s dezelfde prijs zal krijgen als de huidige iPhone 7.

iPhone 7s misschien beter dan iPhone 8

Voor het eerst OLED display

Wat ook wat zorgen opwekt is het feit dat er voor het eerst OLED schermen gebruikt zullen worden. Apple heeft hiervoor jaren LCD schermen gebruikt en met de tijd alle bugs weggewerkt. Het is bijna altijd zo dat nieuwe hardware in het begin voor problemen kan zorgen. Zelfs Samsung, welke al jaren AMOLED schermen gebruikt, heeft nog steeds problemen. Het zou misschien verstandig zijn de eerste generatie Apple OLED toestellen over te slaan.

iPhone 7s misschien beter, maar iPhone 8 blijft spraakmakend

Ondanks de mogelijke nadelen van de iPhone 8 en het feit dat de iPhone 7s misschien beter zou zijn,  zal het waarschijnlijk gewoon een top toestel worden. En echte iPhone fans zullen natuurlijk sowieso de kans niet willen missen het jubileum toestel te bemachtigen.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters