De iPhone 7s en iPhone 7s Plus zijn niet even groot als voorgangers

Volgende maand komt Apple met drie toestellen tegelijk, wat een unicum is voor de smartphonemaker. De iPhone 7s en iPhone 7s Plus zullen van de partij zijn en uit voorgaande jaren zijn we gewend dat de s-toestellen niet zoveel verschillen van de originele modellen. Dit jaar lijkt Apple echter met behoorlijk wat tradities te breken zichzelf wat meer vrijheid te gunnen.

Nieuwe traditie: s-modellen zijn telkens een fractie groter

Eerder kwamen er al berichten naar boven dat Apple de voorste speaker van de iPhone 7s anders ging aanpakken dan bij de iPhone 7 en nu breekt Apple ook met de traditie dat de toestellen hetzelfde formaat hebben. Strict gezien begon Apple hier al mee bij de iPhone 6 en 6 Plus, waarbij de s-versies van de toestellen een heel klein beetje groter waren. Misschien is dit de nieuwe traditie geworden, want bij de iPhone 7s en 7s Plus zou dat ook het geval zijn.

iPhone 7 Plus voorganger van de iPhone 7s Plus

Verschil originele en s-modellen millimeterwerk

De tech website TechnoBuffalo zou via een betrouwbare bron de exacte afmetingen van de twee aankomende s iPhones hebben bemachtigd. Voor de iPhone 7s zouden deze 138,44 x 67,26 x 7,21 mm bedragen en voor de iPhone 7s Plus 158,37 x 78,1 x 7,41 mm. Vergeleken met de iPhone 7 en 7 Plus is dit net iets groter. De afmetingen van de iPhone 7 zijn namelijk 138,3 x 67,1 x 7,1 mm en van de iPhone 7 Plus 158,2 x 77,9 x 7,3 mm. Dus hoewel je het verschil met het blote oog niet eens ziet, heb je wel weer een nieuw hoesje nodig.

Groter formaat iPhone 7s en iPhone 7s Plus voor batterij

De vraag is natuurlijk waarom Apple ervoor kiest om te toestellen zo’n klein stukje groter te maken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de batterij. Verwacht wordt natuurlijk dat de levensduur van de batterij minstens even goed is als bij de originele modellen of zelfs beter. Dit terwijl de s-toestellen wel met extra features komen, welke de batterij meer belasten. Daarbij zouden de iPhone 7s Plus en iPhone 8 ook draadloos opgeladen kunnen worden, wat natuurlijk komt met een extra component om te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Shawn -

    Ik denk niet dat je voor 0,1 mm verschil een nieuw hoesje hoeft te halen. Zoals jullie zelf al aangeven schelen de 6 en 6s modellen ook ongeveer zoiets en die passen prima in het zelfde hoesje. Er zijn legio hoesje op de markt die zelfs geschikt voor de 6/6s en 7

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters