iPhone 7s Plus dummy duikt op met glazen achterkant

Met alle aandacht die wordt besteed aan de aankomende iPhone 8, moeten we niet vergeten dat Apple ook nog de iPhone 7s en 7s Plus over ongeveer een maand zal onthullen. Naarmate deze onthullingsdatum nadert, beginnen er steeds meer geruchten over specificaties en renders op te duiken.¬†Onlangs verschenen er, wat lijkt op, verschillende live foto’s van een dummy iPhone 7s Plus toestel online. Deze werpen wat meer licht over het design van de smartphone.

iPhone 7s Plus met glazen achterkant zonder antennelijnen

Op de beelden is helaas alleen de achterkant van de iPhone 7s Plus te zien. Van wat we wel kunnen zien, is het toestel qua vorm grotendeels hetzelfde als de iPhone 7 Plus. De grootste zichtbare verandering is dat de aluminium behuizing aan de achterkant is vervangen door glas. Daarnaast zijn de storende antennelijnen gelukkig verdwenen.

iPhone 7s Plus dummy toestel

Met glazen achterkant draadloos opladen mogelijk

Het feit dat de achterkant voorzien is van glas in plaats van aluminium is in lijn met eerdere berichten over de telefoon. De iPhone 7s en 7s Plus zouden namelijk draadloos opladen ondersteunen. Metalen behuizingen zijn hier echter niet optimaal voor, aangezien deze het signaal om op te laden verstoren. Met een glazen behuizing is dit echter geen probleem. Om dezelfde reden zijn antennelijnen ook niet meer nodig, wanneer de achterkant uit glas bestaat. Ook de antenne signalen kunnen moeiteloos verzonden en ontvangen worden door een glazen behuizing.

iPhone 7s Plus dummy toestel

Aluminium voert hitte beter af

Aan het gebruik van glas kleven helaas ook nadelen. Ten opzichte van aluminium is het namelijk veel minder goed in het afvoeren van hitte, waardoor het ervoor kan zorgen dat het toestel heter wordt dan gebruikelijk. Dit is uiteraard minder goed voor de rest van de componenten van het toestel en al helemaal niet voor de nieuwe 3D touch sensor van het OLED display. Verwacht wordt dat Apple een laag van grafiet zal toevoegen om de 3D touch sensor te beschermen tegen oververhitting en beschadigingen.

iPhone 7s Plus dummy toestel

Als het goed is zullen we volgende maand het toestel in volle glorie kunnen bezichtigen samen met de iPhone 7s en de iPhone 8. Tot die tijd is niks zeker en zou Apple ons nog kunnen verrassen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters