TSMC start binnenkort productie A11 chips voor iPhone 7S en iPhone 8

Na de vele renders en geruchten over de aankomende iPhone toestellen is er eindelijk nieuws over de voortgang van de productie. Volgens een bericht van de Chinese Economic Daily News zal de productie van de chips, welke de iPhone 7s, 7s Plus en 8 zullen aandrijven, binnenkort worden gestart.

A11 chipNieuwe A11 chip wordt geproduceerd door TSMC voor iPhone 7s en iPhone 8

Volgens het Chinese bericht zal de productie in April worden gestart, waarna de toestellen in September zullen worden uitgebracht. Voor de productie gebruikt Apple het bedrijf Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), welke al eerder chips voor de iPhone heeft geproduceerd. De chip waar het om gaat is de nieuwe A11, de verbeterde versie van de A10 Fusion. De A11 zal geproduceerd worden met de 10nm FinFet technologie, wat ervoor zorgt dat de componenten een stukje kleiner worden dan bij de A10 Fusion. Voor de productie van de A10 Fusion werd een 16nm design gebruikt. Door de kleinere componenten van de A11 kan de processor krachtiger worden gemaakt terwijl het niet meer ruimte in beslag hoeft te nemen.

100 miljoen chips tegen het einde van 2017

Verwacht wordt dat tegen het einde van het jaar meer dan 100 miljoen A11 chips geproduceerd zullen zijn. Dit is iets meer dan het aantal chips dat vorig jaar werd geproduceerd. Het starten van de productie in april komt overeen met het tijdschema dat Apple vorig jaar handhaafde. Het is dus veilig om aan te nemen dat de nieuwe toestellen dan ook rond dezelfde tijd aan het einde van het jaar zullen worden uitgebracht.

Bron: AppleInsider
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters