De iPhone 8 gaat 1000 dollar kosten (en dat is niet zo vreemd)

Apple staat er al jaren om bekend dat het zijn producten niet voor een zacht prijsje verkoopt. De reacties waren echter alsnog vrij heftig toen uitkwam dat de iPhone 8 minstens 1000 dollar gaat kosten. Volgens het researchbureau BlueFin Research moet je zelfs 1100 dollar neertellen voor het basismodel van de iPhone 8. Deze prijsverhoging lijkt misschien vreemd, maar eigenlijk is zij best logisch.

Apple en premium prijzen

Ten eerste vraagt Apple al sinds jaar en dag premium prijzen voor zijn premium producten. De goedkoopste iPhone 7 kost nog altijd 769 euro en voor het basismodel van de 7 Plus moet je 909 euro betalen. De iPhone 8 is door alle nieuwe technologie waarschijnlijk duurder om te produceren dan Apple andere telefoons en deze kosten legt Apple graag bij de gebruiker neer.

En daarmee komen we meteen bij het volgende punt: de productiekosten. Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de iPhone 8 het beste van het beste op het gebied van gezichtsherkenningstechnologie, een randloos scherm en een geweldige camera. Als alles in een telefoon het beste en het nieuwste op de markt is, dan heeft dat zijn prijs.

Meer opslagruimte in de iPhone 8

Daarnaast heeft ook de opslagruimte een upgrade gekregen. Apple liep in eerste instantie achter in de ‘opslagruimterace’ en bood nog 16GB-modellen aan toen het basismodel van bijna elke fabrikant 32GB opslagruimte had. Bij de iPhone 7 en 7 Plus begon ook Apple met het aanbieden van instaptelefoons met 32GB opslagruimte. Maar nu wil Apple de concurrentie naar verluidt een stapje voor zijn, door het instapmodel van de iPhone 8 aan te bieden met 64GB opslaggeheugen. Ook de extra opslag kost wat meer.

iPhone 8 dummy

Apple niet de enige

En laten we niet vergeten dat Apple niet de enige producent is die weet hoe je een premium prijs voor een smartphone kan vragen. Samsung lanceerde onlangs zijn Samsung Galaxy Note 8. Een prachtige telefoon met een geweldige camera, maar ook de Note 8 heeft een flink prijskaartje van 999 euro. En ook dat is voor een model met 64GB opslagruimte. De prijs van het phabletvlaggenschip van Apple en Samsung ligt dus helemaal niet zo ver uit elkaar.

Via BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters