De iPhone 8 gaat 1000 dollar kosten (en dat is niet zo vreemd)

Apple staat er al jaren om bekend dat het zijn producten niet voor een zacht prijsje verkoopt. De reacties waren echter alsnog vrij heftig toen uitkwam dat de iPhone 8 minstens 1000 dollar gaat kosten. Volgens het researchbureau BlueFin Research moet je zelfs 1100 dollar neertellen voor het basismodel van de iPhone 8. Deze prijsverhoging lijkt misschien vreemd, maar eigenlijk is zij best logisch.

Apple en premium prijzen

Ten eerste vraagt Apple al sinds jaar en dag premium prijzen voor zijn premium producten. De goedkoopste iPhone 7 kost nog altijd 769 euro en voor het basismodel van de 7 Plus moet je 909 euro betalen. De iPhone 8 is door alle nieuwe technologie waarschijnlijk duurder om te produceren dan Apple andere telefoons en deze kosten legt Apple graag bij de gebruiker neer.

En daarmee komen we meteen bij het volgende punt: de productiekosten. Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de iPhone 8 het beste van het beste op het gebied van gezichtsherkenningstechnologie, een randloos scherm en een geweldige camera. Als alles in een telefoon het beste en het nieuwste op de markt is, dan heeft dat zijn prijs.

Meer opslagruimte in de iPhone 8

Daarnaast heeft ook de opslagruimte een upgrade gekregen. Apple liep in eerste instantie achter in de ‘opslagruimterace’ en bood nog 16GB-modellen aan toen het basismodel van bijna elke fabrikant 32GB opslagruimte had. Bij de iPhone 7 en 7 Plus begon ook Apple met het aanbieden van instaptelefoons met 32GB opslagruimte. Maar nu wil Apple de concurrentie naar verluidt een stapje voor zijn, door het instapmodel van de iPhone 8 aan te bieden met 64GB opslaggeheugen. Ook de extra opslag kost wat meer.

iPhone 8 dummy

Apple niet de enige

En laten we niet vergeten dat Apple niet de enige producent is die weet hoe je een premium prijs voor een smartphone kan vragen. Samsung lanceerde onlangs zijn Samsung Galaxy Note 8. Een prachtige telefoon met een geweldige camera, maar ook de Note 8 heeft een flink prijskaartje van 999 euro. En ook dat is voor een model met 64GB opslagruimte. De prijs van het phabletvlaggenschip van Apple en Samsung ligt dus helemaal niet zo ver uit elkaar.

Via BGR

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters