‘3D-camera iPhone 8 is uitgesteld tot iPhone 8s in 2018’

Het lijkt er op dat we toch nog een jaartje langer moeten wachten op een van de meest besproken functies van de langverwachte iPhone 8: de 3D-camera.

iPhone 8

Apple iPhone 8Eind dit jaar komt Apple naar verwachting met de iPhone 8. Naast het nieuwe ontwerp moet vooral de frontcamera van het toestel indruk gaan maken. De bekende KGI Securities analist Ming-Chi Kuo noemde de technologie zelfs revolutionair. Voor Apple wordt het de eerste stap naar de volgende techrevolutie, augmented reality. Tim Cook gelooft heilig in de technologie en de mogelijkheden die het consumenten biedt. Naar verluidt heeft de selfiecamera een ingebouwde 3D sensor, die ruimtes in kaart kan brengen. Denk aan Google’s Project Tango. Daarnaast kunnen gebruikers zo ook het toestel ontgrendelen middels gezichtsherkenning.

Waarschijnlijk wordt de camera door Sony gemaakt, en is Foxconn’s Sharp verantwoordelijk voor het infrarood-systeem. Naar verwachting komen die interessante functies dus naar de iPhone 8, eind dit jaar. Vervolgens komt de technologie in 2018 naar alle modellen, zowel voor de camera aan de voor- als achterkant van Apple’s toestellen. Daarmee zijn er geen dubbele camera’s meer nodig om het diepte-effect van de iPhone 7 te realiseren.

Uitgesteld tot iPhone 8s

Klinkt allemaal hartstikke tof, maar helaas zullen we nog langer geduld moeten hebben. Althans, dat beweerde Needham & Co. analist Rajvindra Gill vandaag tegenover cliënten. Volgens hem wordt het gehele plan een jaar opgeschoven. Dat betekent dat de iPhone 8s, zoals hij de opvolger noemt, pas gebruik gaat maken van de speciale selfiecamera. De iPhone 8 komt volgens de analist dus nog wel gewoon dit jaar uit.

Huawei is eerder

Volgens insiders zullen fabrikanten als Huawei, Vivo en Oppo als eerste de technologie gaan implementeren. Dan hebben we het over de eerste helft van 2018. Dat betekent dus dat Apple de eerste had kunnen zijn, maar dat is nu niet het geval. Althans, als we deze analisten moeten geloven. Neem dit soort voorspellingen altijd met een flinke korrel zout. Wie weet krijgt de techgigant het alsnog voor elkaar.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters