Alles dat we weten over de volgende iPhone

Dit jaar viert de iPhone zijn tiende verjaardag. Een goede reden voor Apple om de smartphone wereld te verrassen met iets nieuws. Volgens de geruchten van de afgelopen maanden zou Apple inderdaad interessante plannen hebben voor het nieuwe toestel. Apple zou bezig zijn met een grote redesign van de iconische smartphone. We zetten alles op een rijtje dat we weten over de nieuwe iPhones, waaronder de iPhone 8!

Drie nieuwe iPhones

iPhone 8 draadloos opladen
Een door een fan gemaakte mockup van de iPhone 8

Dit jaar zal Apple volgens de berichten maar liefst drie toestellen gaan uitbrengen. Een daarvan zou een premium toestel zijn met de codename Ferrari. Verwacht wordt dat de andere twee toestellen mindere specificaties zullen hebben en in de herfst gelanceerd zullen worden. De iPhone 8 (Ferrari) krijgt een geheel nieuw ontwerp, terwijl de iPhone 7s en iPhone 7s Plus sterk op hun voorgangers lijken.

Nieuw gebogen OLED display

Van verschillende bronnen komt het gerucht, dat minstens één van de toestellen het LCD scherm zal vervangen door een OLED scherm. Dan hebben we het over de eerdergenoemde iPhone 8. Volgens een Nikkei verslag zou één van de topmannen bij Sharp hebben bevestigd dat Apple inderdaad gebruik zal gaan maken van OLED schermen. Dit bericht zou redelijk serieus genomen kunnen worden, aangezien Sharp één van Apple’s leveranciers is. Ook zou het scherm van de nieuwe iPhone gebogen zijn. Het bedrijf zou bezig zijn met het testen van tien verschillende prototypes. Het scherm bedekt naar verluidt bijna de gehele voorkant van het toestel.

iPhone met passie

Het Japanse blog dat als eerste het verwijderen van de audio poort voorspelde, bericht nu dat de nieuwe toestellen misschien ook in het rood beschikbaar zullen zijn. Dat zou een zesde kleur betekenen voor de vlaggenschip toestellen.

Sneller en draadloos opladen

Ook zou “Quick Charge” op de agenda staan voor de nieuwe telefoon. Dit is een feature, welke al beschikbaar is bij enkele premium Android toestellen. Hiermee kunnen sommige Android toestellen binnen 90 minuten helemaal opgeladen worden. Ook zou Apple bezig zijn met een technologie om draadloos te kunnen opladen. Het toestel zou niet op een oplader hoeven te liggen, maar via de lucht op kunnen laden. Het is niet waarschijnlijk dat het draadloos opladen dit jaar al beschikbaar zal zijn voor de iPhone 7s en 7s Plus.

iPhone 8: Helemaal van glas

In mei vorig jaar berichtte Nikkei dat Apple van plan zou zijn om, voor ten minste één van de toestellen, te kiezen voor een geheel glazen behuizing. Wanneer een glazen versie wordt uitgebracht, zou het draadloos opladen ook waarschijnlijker worden. Ook zijn er geruchten die aangeven dat Apple opnieuw voor een roestvrijstalen frame heeft gekozen. Dit zagen we al eerder bij de iPhone 4.

Augmented reality

2016 was het jaar van de opkomst van augmented reality. Dit kwam voornamelijk door de populariteit van het spel Pokémon Go. Volgens berichten zou Apple deze technologie ook willen gaan gebruiken in zijn mapping systeem. Daarnaast werkt het merk aan een speciale bril, die ongetwijfeld draadloos aan je iPhone gekoppeld zal gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters