‘iPhone 8: Apple kiest toch niet voor gebogen scherm, andere details opgedoken’

Het uiteindelijke ontwerp van de iPhone 8, ook wel bekend als de iPhone Edition, staat vast. Waar heeft Apple voor gekozen?

Apple iPhone 8

iPhone 8 EditionGeruchten, analisten en gelekte informatie spreken elkaar vaak tegen als het om de langverwachte iPhone 8 gaat. Een detail kwam wel telkens weer terug: na de Galaxy S8 krijgt ook de iPhone 8 gebogen schermranden. Nu blijkt dat Apple daar echter vanaf is gestapt. Althans, als we de bekende Japanse blog Macotakara moeten geloven. In het verleden had de Apple-blog het vaak bij het rechte eind als het om onaangekondigde producten van Apple gaat.

Ontwerp staat vast

Maar wat beweert de Japanse blog precies? Volgens Macotakara heeft Apple grotendeels nu voor een definitief ontwerp gekozen. Het staat dus vast hoe de iPhone Edition, zoals de blog het toestel noemt, er uit gaat zien. Volgens de Japanners kunnen we nog steeds op een glazen ontwerp met een roestvrijstalen frame rekenen, maar heeft het OLED paneel geen gebogen schermranden meer.

Geen gebogen scherm

Dat is op zijn minst opvallend, gezien een flink aantal prominente analisten op een gebogen scherm wezen. Daar heeft Macotakara ook een verklaring voor. Volgens de Japanse blog zijn die voorspellingen gebaseerd op de leveranciersketen van Apple. De techgigant heeft verschillende prototypes getest, waaronder een model met een gebogen scherm. Die onderdelen zijn dus daadwerkelijk geleverd, waardoor dat gerucht ontstond. Apple heeft er echter niet voor gekozen.

Verschillende prototypes

iPhone 8 EditionHetzelfde geldt voor andere details. Apple heeft ook flexibele schermen getest, verschillende oplossingen voor de vingerafdrukscanner, en een eventuele implementatie van gezichtsherkenning. Dat is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Helaas worden we daardoor dus ook vaak op het verkeerde been gezet.

Dubbele camera met verticale lenzen

Het glazen ‘sandwich’ ontwerp is een eerbetoon aan de geschiedenis van de iPhone, met een modern tintje. Wat kunnen we verder verwachten? Volgens de Japanse blog krijgt de iPhone 8 een dubbele camera met verticale lenzen. Uiteindelijk zal die camera naar verwachting ook gebruikt worden voor augmented reality.

Wat gebeurt er met de homeknop?

Macotakara kon nog niet op basis van bronnen bevestigen wat Apple met de vingerafdrukscanner gaat doen. Er zal in ieder geval een virtuele homeknop zijn, vergelijkbaar met wat Samsung met de Galaxy S8 heeft gedaan. Samsung koos uiteindelijk toch voor een vingerafdrukscanner aan de achterkant. We weten dat Apple oplossingen voor onder het scherm heeft getest, maar lukt het de techgigant wel om dat ook daadwerkelijk op grote schaal toe te passen?

Bron: MacOtakara via AppleInsider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters